Üdvözöljük a

Célkeresztben az energiagazdálkodás. - Telitalálat volt! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Célkeresztben az energiagazdálkodás. - Telitalálat volt!

A “Célkeresztben az Energiagazdálkodás- iparban és épületegyütteseknél” címmel országos információs napot és szakmai konferenciát tartottak szeptember közepén a Széchenyi István Egyetemen, Győrben. Az esemény szervezésében a kamara is kivette részét. Videóhír a Győrplusz TV-ben itt vetíthető.

Videó összefoglaló a hircity.hu-n

 

Oxigén média híradás itt.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Széchenyi István Egyetem és a KONsys Kft. egy közös társrendezvényt szervezett 2014. szeptember 12-én vállalkozásvezetők, vállalati energetikusok, szakemberek és az érdeklődők számára. A rendezvény apropóját az adta, hogy számos gyártó vállalat, épületfenntartó és üzemeltető cég, önkormányzat keres megoldásokat energiagazdálkodási céljainak eléréséhez. Sok esetben olyan energetikai problémákkal küzdenek, melyek a technika és tudomány fejlődésének köszönhetően ma már könnyen orvosolhatóak. A rendezvény magas tudású, tapasztalt szakembereket igyekezett megszólaltatni mind a tudomány, mind a gyakorlat világából.

 

A “Célkeresztben az Energiagazdálkodás- iparban és épületegyütteseknél” országos információs nap és szakmai konferencia 2014. szeptember 12-én délelőtt 10 órai kezdettel került megrendezésre a Széchenyi István Egyetemen, Győrben.

A bemelegítésként szolgáló plenáris ülésen köszöntő hangzott el Dinnyés Előd titkártól (GYMS KIK) és Baracskai Attila ügyvezetőtől (KonSys Kft.), majd előadást hallhattak a résztvevők a Széchenyi István Egyetem válallati kapcsoaltairól, illetve a Kamara energia-hatékonyságot segítő szolgáltatásairól, a vállalkozások költségcsökkentésének érdekében tervezett energiahatékonysági törekvésekről.

Bencso Csaba, Audi Hungária termékszegmens vezető szintén megosztota a témával kapcsolatos gondolatait, tapasztalatait. Az előadó az energiagazdálkodás és tudatos energia-felhasználás elkötelezettje, vállalati feladatai alapján tevékenyen részt vett az energia menedzsment kialakításában, ezt a területet a kezdetek óta nyomon követi és formálja. Az Audi Hungária az eredményeinek elismeréseként a Virtuális Erőmű Program energia hatékony vállalat címét kétszer is elnyerte.

A plenáris ülést követően a közönség két moderátor által irányított panel szemináriumra oszlott (1. épületek energia gazdálkodása; 2. ipari energiahatékonyság). Ez a tevékenységi forma lehetőséget nyújtott arra, hogy a panel tagjainak adott témákkal kapcsolatos szakmai beszélgetésbe, esetlegesen vitáiba a közönség tagjai is aktívan bekapcsolódjanak, illetve megoldási javaslatokat kérjenek a paneltől konkrét problémákra.

A panelek tagjai között több egyetemi tanszék képviselői is szerepeltek, ezen felül megszólaltak vállalatok szegmens vezetői, mérnökök, építészek, ingatlanfejlesztő társaságok, energiagazdálkodási szakmérnökök, EU energia auditorok és önkormányzatok. A témák között szerepelt az ipari energiahatékonyság növelési potenciáljának és javasolt támogatásának bemutatása a 2014 - 2020 EU költségvetési ciklusra vonatkozólag, a népszerű SMART City elképzelések megvitatása és az ISO50001 energiairányítási szabvány elemzése.