Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult az Országos Vállalkozói Mentorprogram - keresse munkatársunkat!

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001) 2019. február 6-án tartotta a sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényét. A projekt célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

További információ kérhető Pethő Dorina GYMS megyei programkoordinátortól a petho.dorina@mkik.hu címen.

Országos vállalkozói mentorprogram

Ajánló - Keresse híreinket, eseményeinket!

A kamarai eseményekről, hírekről az alábbi oldalakon is található friss információ:

 

Kamarai közösségek

 

Jó tudni

 

Vállalkozásokról

Országos Cégszolgálati Központ a Deákban

2019. május 8.

2019 őszétől a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma  vezetésével újraindulhat az ország diákcégeit összefogó Cégszolgálati Központ, amelyre a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum biztosította az anyagi forrást. A tanirodai oktatás a 90-es évek elején honosodott meg hazánkban nyugat-európai minta alapján.

Hat diákot támogatottak az „Angyalok a belvárosban” kampány adományaiból, Győrben

Pénzbeli támogatás, fodrászeszközök és kerékpár is segíti Győrben a szakmát tanuló diákokat. Január 15-én adták a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány adventi kampányából befolyt támogatásokat a GYSZSZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma épületében. A támogatásokat pályázat útján lehetett elnyerni. 

A győri Széchenyi István Egyetem a Legjobb Női Munkahely 2017 díjazottak között

A debreceni egyetem egy nyíregyházi konferenciájának keretében, 2018 november 30-án adták át az MNKSZ által idén tizenegyedik alkalommal kiírt „Legjobb Női Munkahely 2017” Pályázat díjait. Győri kapcsolódás a Széchenyi István Egyetem második díja. Ez egy őszinte pályázat, mivel a pályázó szervezet munkavállalói név nélkül, online kérdőív kitöltésével fejtik ki véleményüket munkáltatójukról. A Széchenyi Egyetem díját Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta vette át. További fotók megtalálhatók a http://legjobbnoimunkahely.hu/page/lnmh-2017 linken.

Parragh László: A digitális átalakulás elengedhetetlen a gazdasági fejlődéshez

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) XXXVI. (Rendkívüli) Küldöttgyűlésén a testület elnöke, Parragh László kiemelte, a digitalizáció megvalósításában a magyar kis- és középvállalkozások lemaradásban vannak, nem ismerik a tartalmát, következményeit, köztük azt, hogy beszállítóként e nélkül nem tudnak a piacon maradni.

Bérlakás program indul – a kamara támogatja a munkaerő mobilitást segítő győri kezdeményezést

A Széchenyi István Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői közös sajtótájékoztatón beszéltek arról a munkaerő mobilitást segítő programról, amelynek keretében közel száz bérlakást alakítanak ki a városban.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a mobilitás feltételeit meg kell teremteni ahhoz, hogy Győr, vonzáskörzete, de még a megye második iparilag legjelentősebb térsége, Mosonmagyaróvár és környéke is megfelelő mennyiségű munkaerőhöz juthasson. A győri kezdeményezést példaértékűnek nevezte.

GDPR - A kamara segít!

Az EU új adatvédelmi rendeletére történő felkészülést segítik az Iparkamara által szervezett tájékoztatók.

Képzett szakértők, felkészült előadók nyújtanak tájékoztatást, és válaszolnak a kérdésekre.

Hírünket megnyitva olvashatók a tennivalók és még több hasznos információ is.

 

„Amennyiben a fentiek alapján úgy ítéli meg, hogy vállalkozásának van tennivalója az adatvédelmi rendelet alkalmazására való felkészülés érdekében, javasoljuk, hogy regisztráljon az Iparkamarában szervezett tájékoztató rendezvényekre, vagy keressen meg egy adatvédelmi szakértőt, adatvédelemmel foglalkozó ügyvédet, hogy a vállalkozásához igazítva áttekintsék a szükséges teendőket.”

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Csütörtök 13-15 óráig Győrben, a kamarai székházban.

Jelentkezés: a tanacsadas@gymskik.hu e-mail címen.

Adótanácsadó 2019

Megjelent az MKIK kiadásában az Üzleti 7 tematikus száma, az Adótanácsadó 2019. Általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére. A kiadványt a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. készítette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

 

A részletes tájékoztató anyagot a mellékletben, az  MKIK honlapján a Kiadványok menüpont alatt, vagy ide kattintva érheti el:

https://mkik.hu/adotanacsadasok

 

Nyomtatott formában a kiadvány átvehető a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában is. (9021 Győr, Szent István út 10/a)

Vörös Gyula megyei kitüntetést vehetett át

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke Győrben, az Esterházy palotában Szent István ünnepén, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja alkalmából tartott ünnepi díszközgyűlésen kitüntető címeket is átadott.

A díjazottak között a megye gazdaságáért alapított Meller-Ignác-díjat a Bio-Textima Kft. érdemelte ki. A díjat Vörös Gyula ügyvezető vette át.

Vörös Gyula megyei kitüntetést vehetett át 2018. augusztusban

Évköszöntő rendezvényt tartott a kamara (GYMSM KIK) Győrben

Február 6-án tartotta Győrben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Évköszöntő rendezvényét, amelyen részt vett Dr. Parragh László országos kamaraelnök (MKIK), Dr. Palkovics László oktatási államtitkár, Dr. Földesi Péter egyetemi rektor (SZE),  Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár város polgármestere, Borkai Zsolt Győr város polgármestere, Kara Ákos Infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke és az esemény házigazdája Pintér-Péntek Imre megyei kamaraelnök is. A rendezvény a köszöntők, tájékoztatók után kötetlen kapcsolatépítő üzleti találkozóval folytatódott, ahol ifjú tehetségek is bemutatkoztak. (Ajánljuk a Győr+TV összefoglalóját, nyissa meg hírünket!)

InnoSport 2017 - nagyrendezvényt tartottak a kamarában Győrben az EYOF alatt

Aki a sportba fektet, az emberi fejlődésbe, ezáltal a jövőbe is fektet. Ezzel a mottóval rendeztek, nem véletlenül éppen az EYOF ideje alatt, nemzetközi üzletember találkozót a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A sport, a szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásokat, szövetségeket hívták meg a programra, melynek előadói között szerepelt Király Gábor, minden idők egyik legjobb magyar labdarúgó kapusa, a tavalyi labdarúgó EB egyik magyar hőse is. A cikket megnyitva videóösszefoglalót találnak az eseményről.

Presztízs díjak 2017. Győr-Moson-Sopron Megye

Átadták a 2017. évi Presztízs Díjakat. A Pannonhalmi Apátságban tartott ünnepi gálaműsor különleges élményt jelentett a résztvevőknek. Idén az év vállalkozása az Aquacomet Kft., az év nagyvállalkozása a Provertha Elektronik, az év vállalkozója dr. Kovács Péter (Darnóhús), az év gazdasági segítője Radek József (Palatia Nyomda és Kiadó) lett. A megyei iparkamara innovációs Ikarusz-díjával a Cég menedzser Kft.-t, a kamarai Presztízs-életműdíjjal pedig Kapronczai Ferencet, a Digitál technika Kft. tulajdonosát is merték el. Bővebb híradás : http://www.kisalfold.hu/…/mutatjuk_a_presztizs-gal…/2538727/ Fotók Mészáros Mátyás - Szinte minden díjazott önkéntes tagja kamaránknak. Büszkék vagyunk sikereikre!

Mit gondol a kamara a munkaerő mobilitásról? - részletek Pintér-Péntek Imre kamara elnök hozzászólásából

Közös sajtótájékoztató Győr 2017. szeptember 20.

Családbarát kezdeményezés és újabb összefogás Győrben a munkavállalókért

Pintér-Péntek Imre, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részese volt annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Dóka Ottó, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese, Mersich Gábor, a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója, cégvezetője tartott Győrben, az egyetem kollégiumában, szeptember 20-án. Ismertették a győri, Budai út 12. szám alatti és a Cuha utca 18-20. szám alatti épületek újfajta hasznosítását, amely a családos munkavállalók hosszabb távú Győrbe vonzását, megtartását és akár az utánpótlás felnevelését is eredményezheti. A hozzászólók az eredményes együttműködések közé sorolták ezt a kezdeményezést is. A hír megnyitásával videóhírünk is megtekinthető.