Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

GDPR - A kamara segít!

Az EU új adatvédelmi rendeletére történő felkészülést segítik az Iparkamara által szervezett tájékoztatók.

Képzett szakértők, felkészült előadók nyújtanak tájékoztatást, és válaszolnak a kérdésekre.

Hírünket megnyitva olvashatók a tennivalók és még több hasznos információ is.

 

„Amennyiben a fentiek alapján úgy ítéli meg, hogy vállalkozásának van tennivalója az adatvédelmi rendelet alkalmazására való felkészülés érdekében, javasoljuk, hogy regisztráljon az Iparkamarában szervezett tájékoztató rendezvényekre, vagy keressen meg egy adatvédelmi szakértőt, adatvédelemmel foglalkozó ügyvédet, hogy a vállalkozásához igazítva áttekintsék a szükséges teendőket.”

Ajánló - Keresse híreinket, eseményeinket!

A kamarai eseményekről, hírekről az alábbi oldalakon is található friss információ:

 

Kamarai közösségek

 

Jó tudni

 

Vállalkozásokról

Vörös Gyula megyei kitüntetést vehetett át

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke Győrben, az Esterházy palotában Szent István ünnepén, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja alkalmából tartott ünnepi díszközgyűlésen kitüntető címeket is átadott.

A díjazottak között a megye gazdaságáért alapított Meller-Ignác-díjat a Bio-Textima Kft. érdemelte ki. A díjat Vörös Gyula ügyvezető vette át.

Vörös Gyula megyei kitüntetést vehetett át 2018. augusztusban

Évköszöntő Rendezvényt tartott a kamara (GYMSM KIK) Győrben

Február 6-án tartotta Győrben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Évköszöntő Rendezvényét, amelyen részt vett /a képen balról jobbra az első sorban/ Dr. Parragh László országos kamaraelnök (MKIK), Dr. Palkovics László oktatási államtitkár, Dr. Földesi Péter egyetemi rektor (SZE),  Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár város polgármestere, Borkai Zsolt Győr város polgármestere, Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke és az esemény házigazdája Pintér-Péntek Imre megyei kamaraelnök is. A rendezvény a köszöntők, tájékoztatók után kötetlen kapcsolatépítő üzleti találkozóval folytatódott, ahol ifjú tehetségek is bemutatkoztak. (Ajánljuk a Győr+TV összefoglalóját, nyissa meg hírünket!)

InnoSport 2017 - nagyrendezvényt tartottak a kamarában Győrben az EYOF alatt

Aki a sportba fektet, az emberi fejlődésbe, ezáltal a jövőbe is fektet. Ezzel a mottóval rendeztek, nem véletlenül éppen az EYOF ideje alatt, nemzetközi üzletember találkozót a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A sport, a szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásokat, szövetségeket hívták meg a programra, melynek előadói között szerepelt Király Gábor, minden idők egyik legjobb magyar labdarúgó kapusa, a tavalyi labdarúgó EB egyik magyar hőse is. A cikket megnyitva videóösszefoglalót találnak az eseményről.

Presztízs díjak 2017. Győr-Moson-Sopron Megye

Átadták a 2017. évi Presztízs Díjakat. A Pannonhalmi Apátságban tartott ünnepi gálaműsor különleges élményt jelentett a résztvevőknek. Idén az év vállalkozása az Aquacomet Kft., az év nagyvállalkozása a Provertha Elektronik, az év vállalkozója dr. Kovács Péter (Darnóhús), az év gazdasági segítője Radek József (Palatia Nyomda és Kiadó) lett. A megyei iparkamara innovációs Ikarusz-díjával a Cég menedzser Kft.-t, a kamarai Presztízs-életműdíjjal pedig Kapronczai Ferencet, a Digitál technika Kft. tulajdonosát is merték el. Bővebb híradás : http://www.kisalfold.hu/…/mutatjuk_a_presztizs-gal…/2538727/ Fotók Mészáros Mátyás - Szinte minden díjazott önkéntes tagja kamaránknak. Büszkék vagyunk sikereikre!

Bérlakás program indul – a kamara támogatja a munkaerő mobilitást segítő győri kezdeményezést

A Széchenyi István Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői közös sajtótájékoztatón beszéltek arról a munkaerő mobilitást segítő programról, amelynek keretében közel száz bérlakást alakítanak ki a városban.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a mobilitás feltételeit meg kell teremteni ahhoz, hogy Győr, vonzáskörzete, de még a megye második iparilag legjelentősebb térsége, Mosonmagyaróvár és környéke is megfelelő mennyiségű munkaerőhöz juthasson. A győri kezdeményezést példaértékűnek nevezte.

Győr - Versenyképességi konferencia az FSH-n

Nyolcadik alkalommal rendezték Győrben a Formula Student Hungary autó konstrukciós versenyt. A 2017. augusztus 18-án kezdődő különleges viadalhoz kapcsolódva szervezték meg a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének konferenciáját is. A találkozó középpontjában a versenyképesség kérdései álltak.

Mi adjuk a sebességet konferencia 2017-08-18 Győr

A versenyképességet a középpontba állító  konferencia prominens előadói és házigazdái (kamarai szövetség) egy kamarai és egyetemi valamint céges logókból kirakott óriás poszter alatt személyükkel is jelképezik az összefogást, amely a Nyugat-Dunántúli régióra a korábbi években is jellemző volt, s ezután még nagyobb szükség lesz rá ahhoz, hogy továbbra is ez maradjon a leggyorsabban fejlődő régió!

SIKERREL ZÁRULT A MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJÁNAK ELSŐ SZAKASZA

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május 23-án budapesti sajtótájékoztatón ismertette a Modern Vállalkozások Programjának eredményeit, melyek, mint mondta, önmagukért beszélnek.

Modern Vállalkozások Programja eredmény infografika 2017

A kamarai küldöttgyűlésen történt /2017-04-26 Győr

A küldöttek költségvetési napirendeket, startégiát tárgyaltak meg, könyvizsgálót választottak, majd sikeres vállalkozások Megye-, Térség Gazdasága és Szakképzési Díjakat vehettek át.

KGY2017-04-26-Győr

EUROCHAMBRES ELNÖKSÉGI ÜLÉS BUDAPESTEN

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Csütörtök 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban. Jelentkezés: a +36 20 550 1800 - as telefonszámon.

NAV - Évről-évre nő a köztartozásmentes adózók száma - a KOMA-kérelem benyújtása illetékmentes!

Csak az elmúlt két évben több mint huszonhétezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA), köszönhetően a számos előnynek, amit a tagság nyújt. Hasznos lehet azon vállalkozásoknak is, akik üzleti partnereik felé szeretnék igazolni a pénzügyi megbízhatóságukat, hiszen a NAV honlapján található nyilvános adatbázisból bárki – előzetes regisztráció nélkül – lekérdezheti az éppen aktuális adatokat.  A köztartozásmentes adózói adatbázisban jelenleg már 164 828 adózó szerepel.

Parragh László: A digitális átalakulás elengedhetetlen a gazdasági fejlődéshez

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) XXXVI. (Rendkívüli) Küldöttgyűlésén a testület elnöke, Parragh László kiemelte, a digitalizáció megvalósításában a magyar kis- és középvállalkozások lemaradásban vannak, nem ismerik a tartalmát, következményeit, köztük azt, hogy beszállítóként e nélkül nem tudnak a piacon maradni.

Pénz, de honnan? - konferenciát tartottak Győrben a kamarában

A kisvállalkozásoknak (KKV) is elérhető új pénz- és tőkeszerzési lehetőségekről tartottak tájékoztatót Győrben november 8-án a Piac és Profit Nyugat-dunántúli regionális konferenciáján, a kamarai székházban. Megnyitójában Molnár Albert a kamara (GYMSMKIK) Kereskedelmi Tagozatának alelnöke elmondta, hogy fontosak ennek a térségnek is a gazdaságfejlesztési pályázatok, a Kisfaludy Program támogatásai. Rámutatott, hogy szinte hihetetlen, de napjainkban vannak nulla százalék kamatozású hitelek is. Megerősítette, hogy ebben a térségben is kiemelten fontos a digitalizáció. Ezzel át is adta a szót Nagy Andrásnak, aki a Modern Vállalkozások Programjáról tartott tájékoztatót.

MolnárAlbert-megnyitója piac-Profit2017

Mit gondol a kamara a munkaerő mobilitásról? - részletek Pintér-Péntek Imre kamara elnök hozzászólásából

Közös sajtótájékoztató Győr 2017. szeptember 20.

Családbarát kezdeményezés és újabb összefogás Győrben a munkavállalókért

Pintér-Péntek Imre, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részese volt annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Dóka Ottó, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese, Mersich Gábor, a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója, cégvezetője tartott Győrben, az egyetem kollégiumában, szeptember 20-án. Ismertették a győri, Budai út 12. szám alatti és a Cuha utca 18-20. szám alatti épületek újfajta hasznosítását, amely a családos munkavállalók hosszabb távú Győrbe vonzását, megtartását és akár az utánpótlás felnevelését is eredményezheti. A hozzászólók az eredményes együttműködések közé sorolták ezt a kezdeményezést is. A hír megnyitásával videóhírünk is megtekinthető.

Fókuszban a munkaerő – gazdasági fórumot tartottak Győrben

Napjainkban, és régiónkban is komoly kihívást jelent, hogy elfogyott a munkaerő, a demográfiai mutatók sem kedvezőek, a legifjabb generációt pedig be kell csalogatni a munkaerőpiacra. – hangzott el a Portfólió Nyugat-magyarországi fórumán, Győrben, július 14-én, mindjárt a megnyitóban is. Pintér-Péntek Imre megyei kamaraelnök (GYMSMKIK) rámutatott, hogy a duális képzés kibővítéseként új elemet is be kellene vezetni a szakképzésbe.

Kitüntették a legjobbakat a tavaszi kamarai küldöttgyűlésen /GYMSMKIK 2017-04-26 Győr

Április 26-án Győrben a megye, a térségek gazdaságáért, valamint a szakképzésben kiemelkedő tevékenységet végzőket díjazott a kamara küldöttgyűlésén.

A Megye Gazdaságáért Díjat a DANA Hungary Kft

A Győri Térség Gazdaságáért Díjat a Büchl Hungaria Kft

A Mosonmagyaróvári Térség Gazdaságáért Díjat a Baán Bt.

A Fertő-Rábaközi Térség Gazdaságáért Díjat a Molnár Autó Kft vehette át.

A szakképzés terén tartósan kiemelkedő tevékenységükért a kamara elnöksége Kamarai Szakképzési Díjat adományozott a VILL-KORR Hungária Kft, Horváth Imre Tamásné vállalkozó, Domonkos László vállalkozó, valamint a Patent Véd Vagyonvédelmi Kft számára.