Üdvözöljük a

Még többet a digitalizációról – információs napot szervezett a kamara Csornán | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Még többet a digitalizációról – információs napot szervezett a kamara Csornán

Nagy érdeklődés kísérte a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napját Csornán, március 23-án, a Hunyadi középiskolában, amelyet a megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett.

Az esemény a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából jött létre. A sikeres projektről árulkodik, hogy már háromezer közeli a digitálisan érett vállalkozások száma országosan. A projektanácsadók munkájának köszönhetően ők már átestek a szükséges auditon. Pluszpontokkal indulhatnak az e témában március elején megnyílt GINOP pályázaton is.

A rendezvényt Szakács Imre, Fertő-Rábaközi térségi elnök nyitotta meg, majd Nagy András a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara IKT tanácsadója a Modern vállalkozások programjáról, az európai uniós forrásból megvalósuló informatikai fejlesztésekről tájékoztatta a népes hallgatóságot.

 

Miért érdemes informatikai megoldásokban gondolkodni?

Miben tudja ez támogatni a vállalkozásom?

 

Szabó Krisztián, a Szintézis-Net Kft. csapatvezetője tette fel ezeket a kérdéseket és válaszaival meg is győzött mindenkit.

Vörös-Márton Andrea (Szintézis Zrt.) a cégvezetés munkáját hatékonyan segítő „ERP” rendszert ismertette.

Kaiser Krisztina (SekaSoft Szoftverfejlesztő Kft) a sikeres ügyviteli rendszer kiválasztás 5 + 1 kulcskérdését ismertette.

A kávészünet kiváló alkalmat teremtett kötetlen beszélgetésre a kiállítókkal.

Tűzfalak vakolat nélkül címmel tartott Kálóczi Imre (Duna Information Service 2004 Bt.) ismertetőt, rámutatva, hogy rendszereinkkel lehetünk védettek és védtelenek is a hívatlan látogatókkal szemben.

 

A dél után mód nyílt informatikai rendszerekről bővebb információtk megszerzésére. (Például az ERP rendszerek előnyei és buktatói Zsin Tamás, WINFORM Informatikai Kft., „Dávidból Góliát” címmel Czernecki Peter, 10xONE Zrt. tartott tájékoztatót.)

 

A fórumbeszélgetésen újra a „Cégvezetés Velünk… Másképp - Vállalkozz ERP-vel!” témája került terítékre, hiszen ha egy cégvezető hatékony eszközt választ, akkor a vállalkozás egészére jótékony hatással lehet. A meggyőzéshez sok információ átadása kell. Vörös-Márton Andrea, (Szintézis Zrt.) Nagy András IKT tanácsadó moderálásában sok érvet megosztott az érdeklődőkkel, amely az ERP rendszer használatát indokolja és a kérdésekre is válaszolt.

 

Az esemény végén az elhangzott sok-sok információt a kiállítókkal és az IKT tanácsadókkal történt kötetlen beszélgetés végén segített feldolgozni, elraktározni.

 

2017. március 23-án Csornán kiállítók voltak:

 

SZINTÉZIS-NET KFT.

KONKOORD IRODATECHNIKA KFT.

SZINTÉZIS INFORMATIKAI ZRT.

Duna Information Service 2004 Bt.

SekaSoft Szoftverfejlesztő Kft.

WINFORM Informatikai Kft.

10xONE Zrt.

Different Kft.

Stiefel Eurocar kft.

 

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, ezáltal csökkentik a digitalizáció területén lévő hátrányukat és fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

 

A gyakorlatban ez olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását jelenti egy cég életében, amelyek kiváltják a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő – korszerűtlenné vált – informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

 

 

Győr-Moson-Sopron megyei IKT tanácsadó:

Rácz András Elemér: 30/9576-722  racz.andras.elemer@ginop-mkik.hu

Nagy András: 20/3405-617 nagy.andras@ginop-mkik.hu

 

 

Még több információ a projektről a Vallalkozzdigitalisan.hu. weboldalon található.