Üdvözöljük a

Kapuvár - Böllérmáj Fesztivál 2016. február | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kapuvár - Böllérmáj Fesztivál 2016. február

Szerző: Halász Csilla|

A 2016. február 6-án szombaton a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon rengeteg érdeklődő, és számos főző csapat vett részt, a fűtött sátorban, a KSE pályán. A Fertő-Rábaköz Térség munkatársai is részt vettek az esemény szervezésében és lebonyolításában.

Zsűri a Böllérmaj Fesztiválon 2016

A több mint ötven hagyományosan elkészített étel közül huszonkettő böllérmáj volt.

Versenyzők a Böllérmáj Fesztiválon 2016.

A szervezők célja: minél szélesebb körben megismertetni az ínycsiklandó finomságot,

ami annak idején a híres Gulyás Csárda legnépszerűbb étele volt a böllérmáj,

melynek receptleírása az étterem egykori főnökétől, Orbán Józseftől származik.

A fesztivállal mindazok előtt is tisztelgünk, akik annak idején készítették, kínálták, népszerűsítették,

másrészt úgynevezett gasztrobarátságok alakulnak ki, megismerjük az ország más tájainak,

sőt, idén már határon túli tájak ételeit, főzési technikáit is.

Idén érkeztek szakácsok a Vajdaságból, Szlovákiából és az ország szinte minden részéből,

természetesen a környékből is, így főztek Hövejről, Farádról, Mihályiból,

megmérettették magukat a tűzoltóktól a rendőrökig, az íjászok, labdarúgók és még sokan mások.

A zsűri neves szakemberekből állt. Elnöke Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) tiszteletbeli elnöke volt,

tagjai: Németh József, az MNGSZ vendéglős és hagyományőrző bizottságának elnöke, Horváth Csaba mesterszakács,

Miléder László mesterszakács, Szalay Bálint mestercukrász és a kapuvári Magyar László, aki a Szabadtűzi Lovagrend zsűri jogú tagja.
A színpadon színvonalas műsor szórakoztatta a közönséget.