Üdvözöljük a

Kamarai Könyvelői Klub - A jó gyakorlat magabiztos rutinná válhat | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai Könyvelői Klub - A jó gyakorlat magabiztos rutinná válhat

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelői Klubjának február 27-i rendezvényén Győrben a megyei kereskedelmi és Iparkamarában, Bakóczay Ákosné szakértő vezetésével a legaktuálisabb témáról, a 2017. év számviteli zárásával kapcsolatos feladatokról hallgattak figyelemfelkeltő tájékoztatót a könyvelők, annak érdekében, hogy az éves zárásnál az időbeli elhatárolásokat a számviteli törvény előírásainak megfelelően kezeljék. Véletlenül se legyen félre értés, ne csússzon be egy véletlen hiba sem. A szakmai munka kezdetén a könyvelők a KAVOSZ által forgalmazott kedvező forráslehetőségekről kaptak friss információkat.

Könyvelői Klub 2018. február

Változtak az aktív és a passzív elhatárolások szabályai is. Megbeszélték, hogyan is lehet ezt jól elvégezni. A résztvevőknek gondot okoz, így kérték, hogy részletesen beszéljék meg a „Cash flow” elkészítését. Mindez meg is történt, egy gyakorlati példán keresztül bemutatva. A 2016. évi beszámoló elkészítésekor derült ki, hogy a törvényi változások miatt itt is vannak újdonságok, amik kezelése problémát okoz. Részletesen végig beszélték mindezt, remélve, hogy a 2017 éves beszámoló elkészítésekor a számviteli szakembereknek ezzel így már nem lesz problémájuk.

A könyvelők a megbízó vállalkozások számára nem csak a kötelező számviteli feladatok ellátását szolgáltatják, adott esetben gazdasági, pénzügyi tanácsokkal is segíthetik egy vállalkozás döntését, fejlődését.

A februári Könyvelői Klub egy kamarai tájékoztatóval indult. Ördög György a GYMSMKIK Széchenyi Kártya tanácsadója tájékoztatta a számviteli szakembereket a Széchenyi Kártya Program kedvezményes forráslehetőségeiről (www.kavosz.hu ) és az új, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt-nél már elérhető az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukciójáról is. (www.kavoszvf.hu)

A Könyvelői Klub tájékoztató rendezvényei gyakorlatiasak, a résztvevők igényeihez igazodnak, a szakemberek segítséget kapnak a törvényi előírásoknak megfelelő munkavégzéshez, amely a vállalkozásokat számtalan kényelmetlen helyzettől óvja meg. A tájékoztatókat általában a hónap utolsó keddjén tartják Győrben, a kamarai székházban.