Üdvözöljük a

Csornáról indult - Üzemlátogatások Heves megyében | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Csornáról indult - Üzemlátogatások Heves megyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térség elnöksége kamara- és üzemlátogatással összekötött szakmai utat szervezett 2017. szeptember 21-23 között. A Heves megyei kamara (HKIK) jó gyakorlatain túl a káli Marshall Ablakgyár gazdálkodásával, termelésével és az egri Berill Bútorműhely fejlődésével ismerkedtek.

Fertő-Rabaközi Térség kamarai delegációja 2017

A Heves megyei kamarában, ahol Dr. Bánhidy Péter elnök, Fülöp Gábor főtitkár, a kamara igazgatói és a gyógy turizmusban érdekelt kamarai képviselők fogadták a Fertő-Rábaközi delegációt, a termálkincs hasznosításáról, a turisztikai értékek hasznosításáról, módszereiről tárgyaltak. Megvitatták, mit tehet mindezért a kamara. A vendégek választ kerestek arra is, hogy a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezetén belül működnek-e térségek, ha igen milyen szervezettel, milyen jogkörökkel és feladatokkal, valamint ezek gyakorlati megvalósítása hogyan történik.

Az Egertől 35 km-re lévő káli telephelyű Marshall Ablakgyár új egri gyárában szereztek tapasztalatot a Fertő-Rábaköziek. 2007 óta folyamatos növekedés mellett a nyugat-európai színvonalú MARSHALL Magyarországon jelentős gyártóvá fejlődött. Ebben kulcsszerepet játszott a gyártógépek és a technológia állandó fejlesztése, és a legkorszerűbb, innovatív megoldások beépítése a termékekbe. Az ablakok és erkélyajtók gyártása egyedi méretek alapján történik az észak-magyarországi központjukban, Kálban. A több, mint 100 főt foglalkoztató gyár tavaly vette birtokba a második gyártócsarnokát, amiben a legmodernebb német gépekkel készülnek - főként lakossági vásárlók számára - a műanyag nyílászárók. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalat a viszonteladói hálózatán keresztül hazai és külföldi piacra rendszeresen szállít. Még az igen magas minőségi elvárásokkal rendelkező olasz, német illetve svájci piacokon is megállják helyüket.

 

A második üzemlátogatásra a Berill Bútorműhelybe érkezett a delegáció, ahol  üzletberendezéseket, egyedi bútorokat, fémbútorokat gyártanak. Egy maklári garázsban indult a vállalkozás 1986. május 1-én, a munka ünnepén. A kezdetektől mindig kicsit másképp tervezték és gyártották a bútorokat. Az átlagosnál mindig többre, mindig másra törekedtek. Mára már a profi ötletek, különleges anyagok, egyedi stílusok - mindez a legkorszerűbb gyártási háttérrel különleges környezetben-, jellemzi őket. Eger északi részén a Berva-völgyben, a szó szoros értelmében az erdő szélén működnek. A természetes környezet mellett a természetes, közvetlen gondolkodás is jellemzi őket. 

( ….Haramiák a Berillnél! (?) Izgatott hangon hívott fel az egyik szomszédunk, hogy nagy baj van, külföldiek lepték el a Berillt, a lépcsőn ülnek, hangoskodnak, már sátrakat is kezdenek felállítani, menjek, mert nagy baj lehet! Ki is autóztam sebtiben a Bervára, mindenféle gondolatokkal a fejemben. Kiérve láttam, hogy a parkunkban valóban sátrak vannak, a lépcsőn meg sokan ülnek….. https://www.facebook.com/BerillButormuhely/ )

A cég kommunikációja, működése is számos tapasztalatot rejt magában. „Gyere el hozzánk és győződj meg róla, hogy mi lesz az eredménye, ha a kreativitás és a több évtizedes szakmai tapasztalat találkozik.” –invitálják az érdeklődőket.

 

A megyei kamara (GYMSMKIK) Fertő-Rábaközi Térség elnöksége által szervezett szakmai út számos tapasztalatot jelentett a résztvevőknek.

 

Berill-belső