Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cikkek

Pályázati tájékoztatót szervztünk Kapuváron - 2018. március 5.

2018. 03. 06. 11:59

Vannak pályázható keretek a mikro vállalkozásoknak is -  Március 5-én Kapuváron a kamara (GYMSMKIK) Fertő-Rábaközi térségének szervezésében, a régió Széchenyi Programirodájának közreműködésével Pályázati konzultációt tartottunk. A pályázati tájékoztató után lehetőség volt az egyéni pályázati elképzelések megvitatására is. Az érdeklődők biztos forrásból pontos információkat kaptak. A kamarának (GYMSMKIK) a Kapuvári Rábaközi Művelődési Központban működő irodájában (cím: 9330 Kapuvár, Győri út 2.) ezen a programon jobbára egyéni vállalkozások és a fiatalabb korosztály képviselői vettek részt. Jó volt látni, hogy az ő számukra is nyílnak pályázati lehetőségek. Reméljük, hogy ez egy jó kezdet a stabil, fejlődő vállalkozásuk működtetéséhez.

Kapuvár 2018. március 5.

Kamarai Könyvelői Klub - A jó gyakorlat magabiztos rutinná válhat

2018. 02. 27. 12:00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelői Klubjának február 27-i rendezvényén Győrben a megyei kereskedelmi és Iparkamarában, Bakóczay Ákosné szakértő vezetésével a legaktuálisabb témáról, a 2017. év számviteli zárásával kapcsolatos feladatokról hallgattak figyelemfelkeltő tájékoztatót a könyvelők, annak érdekében, hogy az éves zárásnál az időbeli elhatárolásokat a számviteli törvény előírásainak megfelelően kezeljék. Véletlenül se legyen félre értés, ne csússzon be egy véletlen hiba sem. A szakmai munka kezdetén a könyvelők a KAVOSZ által forgalmazott kedvező forráslehetőségekről kaptak friss információkat.

Könyvelői Klub 2018. február

Pályázati tájékoztatóról /2018-02-19 Fertőd/ - 52 milliárd összegű pályázat kiírása várható márciusban

2018. 02. 21. 11:34

A kamara (GYMSM KIK) Fertő-Rábaközi térsége a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli irodáival (Győr és Sopron), valamint Fertőd város önkormányzatával együttműködve pályázati tájékoztatót szervezett Fertődön február 19-én, hogy a térség érdeklődői pontos és hiteles tájékoztatást kaphassanak a programiroda munkatársaitól a pályázati lehetőségekről. Az eseménynek kiváló helyszínt biztosított a város Kulturális és Szolgáltató Központja.

Csornáról indult - Üzemlátogatások Heves megyében

2017. 09. 26. 14:32

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térség elnöksége kamara- és üzemlátogatással összekötött szakmai utat szervezett 2017. szeptember 21-23 között. A Heves megyei kamara (HKIK) jó gyakorlatain túl a káli Marshall Ablakgyár gazdálkodásával, termelésével és az egri Berill Bútorműhely fejlődésével ismerkedtek.

Fertő-Rabaközi Térség kamarai delegációja 2017

Kamarai csapat is főzött a X. Gasztro-Csatán, Csornán

2017. 09. 12. 08:09

Csorna Város Önkormányzata 2017. szeptember 9. napján tartotta idei évi nagyrendezvényét, melynek egyik kiválószép színfoltja volt, hogy a kamara (GYMSMKIK) csapata is helyt állt a fözésben, a X. Gasztro-Csata gasztronómiai verseny keretében. Kappanpörkölt erényével és tekintélyével, kapros, juhtúrós csuszával fantázia nevű finomsággal kápráztatták el a nagy számú érdeklődőt. A közönség elismerő szavai mellett a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Csorna város és számos más elismerést is kiérdemelve.

Még többet a digitalizációról – információs napot szervezett a kamara Csornán

2017. 03. 24. 16:09

Nagy érdeklődés kísérte a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napját Csornán, március 23-án, a Hunyadi középiskolában, amelyet a megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett.

Az esemény a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából jött létre. A sikeres projektről árulkodik, hogy már háromezer közeli a digitálisan érett vállalkozások száma országosan. A projektanácsadók munkájának köszönhetően ők már átestek a szükséges auditon. Pluszpontokkal indulhatnak az e témában március elején megnyílt GINOP pályázaton is.

Sikeres adófórumok a Fertő-Rábaközi térségben

2017. 01. 24. 16:06

Január 24-én Kapuváron és Fertődön szervezett a megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi térsége tájékoztatót és fórumot a 2017. évi adóváltozásokról, amelyen a helyiek nagy érdeklődéssel vettek részt.

Kapuvár-adófórum 2017 január 24.

Vállalkozói fórumot tartott a kamara Fertődön

2016. 12. 08. 07:40

A 2016. december 7-én Fertődön a Kulturális és Szolgáltató Központban megtartott Vállalkozói Fórum keretében Pintér-Péntek Imre a GYMSKIK elnöke, Szakács Imre a GYMSKIK Fertő-Rábaköz Térség elnöke és Bognár Zoltán Fertőd város polgármestere vállalkozók társaságában megbeszélést folytatott. (A hírt megnyitva a témák is olvashatók.)

Fertőd 2016 december

Vállalkozói konzultáció volt Kapuváron

2016. 11. 30. 16:31

Vállalkozói konzultációt tartottak 2016. november 30-án Kapuváron, amelyen részt vett Pintér-Péntek Imre kamaraelnök (GYMSMKIK) és a kamara Fertő-Rábaközi térségi elnöke Szakács Imre is. Szó volt a térség szakképzéséről, arról is, hogy a szakképzett munkaerő innen is Ausztriában vállal munkát 3 x ennyi bérért. Erre leginkább a varrónők hiányoznak. A térség gazdaság élénkítésre vár. A vállalkozásokat érintő nehézségek részben ebből is adódnak. Nem könnyű egy fejlett régióban kevésbé prosperáló kistérségnek lenni!

Nagysikerű volt az Egészségnap Fertődön

2016. 11. 17. 12:42

Fertőd-PappLajos előadás 2016

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő Rábaköz Térsége Fertőd város Önkormányzatával közösen nagy sikerű Egészségnapot szervezett 2016.november 14-én az idén átadott fertődi Kulturális és Szolgáltató Központban. (Több információ és képgaléria a hírt megnyitva megtekinthető)

Kapuvár - Böllérmáj Fesztivál 2016. február

2016. 02. 11. 07:42

A 2016. február 6-án szombaton a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon rengeteg érdeklődő, és számos főző csapat vett részt, a fűtött sátorban, a KSE pályán. A Fertő-Rábaköz Térség munkatársai is részt vettek az esemény szervezésében és lebonyolításában.

Zsűri a Böllérmaj Fesztiválon 2016

Fertő-Rábaköz térségi elnöki értékelés és tervek

2013. 03. 28. 16:40

Szakács Imre Fertő-Rábaközi kamarai térségi elnöknem engedhetjük, hogy csak a szavaké legyen a főszerep. A vállalkozásoknak kézzel fogható eredményekre van szüksége, aminek eleget kell tennünk helyi szinten.”

 

Gazdasági szempontból ez az ország legdinamikusabban fejlődő megyéje, és számtalan vállalkozás működik itt. A cél továbbra is nem más, mint a vidék gazdasági fejlesztése az önkormányzat és a kamara együttes összefogásával. Helyi szintű előadások, tájékozatók, programok, rendezvények és nem utolsó sorban helyi ügyfélfogadás, hogy a vállalkozók időt és energiát spórolva gyorsabban megkapják a számukra értékes, fontos információkat vállalkozásuk működtetéséhez. Ezen felül mind a települések, mind a kamara közötti információáramlása során a vállalkozók gyorsabban juthatnak információhoz az egyéb jogszabályi és törvényi változásokról. A még nem kamarai tagok, pedig megismerhessék az ingyenes szolgáltatásainkat, tanácsadásainkat (pénzügyi, jogi, kereskedelmi, külkapcsolati, hitel, szakképzés, pályázat, stb.)

 

Ez évben is szeretnénk a szolgáltatási palettánkat mindenki számára elérhetővé tenni. Még több szakmai előadást a térségben megvalósítani, illetve hatékonyan részt venni a vállalkozások fejlődésében.

 

 

 

Szakács Imre Fertő-Rábaköz térségi elnök

 

 

 

További információt ad: Szabó Edit a +36 96 260 147-es telefonszámon és a csorna@gymskik.hu emailcímen.