Üdvözöljük a

STEEEP | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

STEEEP

Szerző: Szij Beáta

Az Európai Unió „Intelligent Energy Europe” program keretében megvalósuló 3 éves projekt célja a partner kamarák érdekeltségébe tartozó vállalkozások energia-hatékonyságának növelése és energia, valamint károsanyag kibocsátás csökkentése 10-15 %-kal. A hatékonyság növelése és az energia felhasználás csökkentése érdekében energetikai tanácsadásokra és tematikus workshopok szervezésére kerül sor. Az Eurochambres által koordinált projektben 11 országból 14 partner, elsősorban kamarák vesznek részt.

Miért jó ez a vállalkozásoknak?

A GYMS KIK részéről 20 vállalkozás kerül bevonásra a projektbe, az első felhívás az áprilisi Kisalföldi gazdaságban jelenik meg. A bevonásra kerülő 20 vállalkozás energia-felhasználási adatait 2 éven keresztül gyűjtjük és részükre folyamatos tanácsadást biztosítunk azzal a céllal, hogy a projekt végére 10-15 %-os energia-megtakarítást érjenek el, ami a vállalkozásoknak költség-csökkentést eredményez.

 

Aktualitások:

- A szolgáltatási tagozat közüzemi konferenciáján a vállalkozások rövid információt kaptak a projektről és a részvételi lehetőségről, a konferencia témájában szorosan kapcsolódott a projekt témaköréhez.

- Folyamatban van egy online rendszer kidolgozása (angol egyetem projekt partner által), amiben a vállalkozások energia felhasználási adatai havi-kéthavi rendszerességgel felvitelre kerülnek. A rendszer a folyamatos energiafelhasználás-monitoring fontos eszköze lesz.

- Július végéig kiválasztásra kerül a 20 bevonandó vállalkozás.

 

Projektmenedzser: Nagy Judit, e-mail: nagyjudit@gymskik.hu, tel: 0696/520-219

 

STEEEP - Kiváló energia-hatékonysági teljesítmény elérése tanácsadás és képzés segítségével

Support and Training for an Excellent Energy Efficiency Performance

(Intelligent Energy Europe program, IEE/13/844/SI2.675838)