Üdvözöljük a

ESP | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

ESP

Szerző: Szij Beáta

Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretein belül megvalósuló, L00124 számú, ESP nevű projekt fő célja az energiahatékonyság növelésének és a megújuló energiaforrások használatának elősegítése a gazdálkodó szervezeteknél.

Miért jó ez a vállalkozásoknak?

A projekt keretén belül 40 megyei vállalkozás teljesen ingyenes energetikai felmérésben és tanácsadásban részesül, melyet az energetika területén tapasztalt, szakértő mérnökök végeznek. A felmérés rávilágít az adott vállalkozás esetleges energetikai hiányosságara, gyengeségeire és olyan tanácsokat tartalmaz, melyek segítséget nyújthatnak a pályázati tevékenységben, hatékonyságuk további fokozásában és a költségcsökkentésben egyaránt.

 

A vállalkozások számára Magyarországon és Ausztriában egyaránt információs rendezvények megszervezésre kerül sor, melyeken a résztvevők hasznos tapasztalatokra tehetnek szert az energiahatékonyság témakörében. Határon átnyúló workshop-ok kerültek megszervezésre, melyek remek alkalmat teremtettek vállalkozásoknak a kapcsolatépítésre, információcserére, illetve a tapasztalatok megosztására.

 

A régió 5 különböző ágazata részére energiakoncepciók kerülnek létrehozásra, melyek magyar, illetve német nyelven is elérhetőek lesznek. A brosúrák tartalmazni fogják az egyes szektorokban működő vállalkozások tipikus energetikai gyenge pontjait, bemutatják az energiafogyasztás-optimalizálás módjait és ismertetik azon mutatószámokat, melyek segítségével a vállalkozás összehasonlíthatja energiafogyasztását az azonos szektorban működő más vállalkozásokkal. Ezen felül a kiadványok egy-egy sikeres energetikai beruházás bemutatásával remek megjelenési lehetőséget biztosítanak az adott szektorokban működő magyar vállalkozások számára.

 

Az ESP projekt keretében öt iparág vonatkozásában kidolgozott energiahatékonysági kiadványok az alábbi linkeken érhetők el:

Energiahatékony húsfeldolgozás: http://energysp.eu/useruploads/fleischer_hu_1905s.pdf

Energiahatékony pékség: http://energysp.eu/useruploads/baecker_hu_1905s.pdf

Energiahatékony asztalosüzem: http://energysp.eu/useruploads/tischler_hu_1905s.pdf

Energiahatékony fémfeldolgozás: http://energysp.eu/useruploads/metaller_hu_1905s.pdf

Energiahatékony autószalon és szerviz: http://energysp.eu/useruploads/kfz_hu_1905s.pdf

 

Projektmenedzser: Kalmárné Dr. Hollósi Erika

 

További információ, az ESP projekt honlapja ITT érhető el.

 

ESP – Energy Information Service Package for Businesses

(Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, L00124)