Tőkepiaci unió: a Tanács megállapodott a kkv-k pénzügyi piacokhoz való könnyebb hozzáférésével kapcsolatos álláspontjáról

 

   A tőkepiaci unió kiépítésének részeként az EU lépéseket tesz annak elősegítése érdekében, hogy a kis-és középvállalkozások új finanszírozási forrásokhoz juthassanak.

A tanácsi álláspont elfogadásával március 6-án megkezdődik a tárgyalás a Parlamenttel arról a javaslatról, amellyel az értékpapírokat jegyezni és kibocsátani próbáló kkv-k könnyebb hozzáférést kapnak a pénzügyi piacokhoz, biztosítva egyúttal a befektetők védelmét és a piaci integritást. A kezdeményezéskifejezetten a „kkv-tőkefinanszírozási piacokat” érinti. A kkv-k járulnak hozzá a legnagyobb mértékben az európai munkahelyteremtéshez és növekedéshez, finanszírozásuk ugyanakkor nagymértékben függ a bankhitelektől. Emiatt elengedhetetlenül fontos, hogy akkv-k diverzifikálni tudják finanszírozási forrásaikat, és hogy egyszerűbben és könnyebben hozzá tudjanak férni a tőkepiacokhoz.

 

 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:52018PC0331&from=EN

 

További kkv finanszírozással foglalkozó szervezetekről az SKHU/1601/4.1/104 számú CORD projekt keretében az alábbi elérthetőségeken érdeklődhet:

Rácz-Molnár Zsófia

molnarzsofia@gymskik.hu

0036/96/520233

 

Az ebben a cikkben található információk nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió hivatalos álláspontját.