Üdvözöljük a

Szeptembertől indult a Digitális Jólét Hitelprogram | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szeptembertől indult a Digitális Jólét Hitelprogram

2019. március 20.

 

A program 2018 szeptemberétől kedvezményes (0%-os kamatozású), legalább 5 és legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeit. A Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások 2018 szeptemberétől a megyei MFB Pontokon igényelhetik a kedvezményes hitelt.

A Digitális Jólét Hitelprogram  2018 szeptemberétől kedvezményes (0%-os kamatozású),  legalább 5 és  legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású  hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeit.  A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő vállalkozások 2018 szeptemberétől az MFB Pontokon igényelhetik a kedvezményes hitelt.

A Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. Az innovatív, a vállalkozások versenyképességét erősítő digitális fejlesztések támogatása önmagán túlmutató jelentőségű, mert hozzájárul

  • az adott cég exportképességének növeléséhez;
  • a munkavállalók digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez;
  • az érintett ágazat technológiai fejlettségi szintjének emeléséhez;
  • a nemzetgazdasági szintű versenyképesség erősítéséhez is.

 

A Digitális Jólét Pénzügyi Program (DJPP) részeként szeptembertől igénybe vehető Digitális Jólét Hitelprogram célja, hogy kedvezményes finanszírozást nyújtson olyan innovatív vállalkozásoknak, amelyek a versenyképességüket erősítő, a Digitális Jólét Program (DJP) stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseikhez keresnek forrást. 

A hitelből finanszírozni tervezett projekteknek DJP céljaihoz való illeszkedését a Digitális Jólét Nonprofit Kft. egy előminősítés keretében, ágazati digitalizációs szakértők bevonásával ellenőrzi az innovatív tartalom, a megvalósíthatóság és a finanszírozhatóság szempontjait mérlegelve. A DJP illeszkedésről a Digitális Jólét Nonprofit Kft. tanúsítványt állít ki, amelynek megléte a hitel igénybe vételének feltétele.

 

Bővebb információ itt érhető el.

 

További finanszírozást segítő szervezetek, lehetőségek a az Interreg V-A SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG Együttműködési Program keretében zajló CORD SKHU/1601/4.1/104. sz. projekt keretében a molnarzsofia@gymskik.hu címen kérhetőek.