Üdvözöljük a

Hogyan célszerű felkészülni a brexitre? Vámügyi útmutató vállalkozásoknak | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hogyan célszerű felkészülni a brexitre? Vámügyi útmutató vállalkozásoknak

Tájékoztatási kampányt indít az Európai Bizottság az unióban működő vállalkozások számára, a cél az, hogy felkészítse őket a megállapodás nélküli Brexitre.

A kampány célja: azok a vállalkozások, amelyek március 30. után továbbra is kereskedni kívánnak az Egyesült Királysággal, tudják, mit kell tenniük, hogy az átmenet a lehető legzavartalanabb legyen a számukra. A magyarul is elérhető tájékoztató anyag tartalmaz egy öt pontból álló feladatlistát, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a cégek vegyék fel a kapcsolatot a helyi vámhatósággal.

Ez nem csak abban az esetben fontos, ha megállapodás nélkül lép ki az Egyesült Királyság március végén az EU-ból, a vám- és az ÁFA-fizetési rendszer a "rendes" Brexitnél is változhat, igaz, egy átmeneti időszakot követően.

A britekkel kereskedő, szolgáltatást kínáló vagy igénybe vevő a szigetországon keresztül árut szállító vállalkozások számára fontos tudnivalók magyar nyelven ezen az oldalon érhetők el.