Üdvözöljük a

Élményt vittünk a Deákba! - A kétlábú piros szék, az esernyőváz és a fél, (törhetelen) vállfa is termékké változott Győrben, egy középiskolában | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Élményt vittünk a Deákba! - A kétlábú piros szék, az esernyőváz és a fél, (törhetelen) vállfa is termékké változott Győrben, egy középiskolában

A kamara munkatársai interaktív Európai Uniós tájékoztatót és workshopot tartottak április 13-án Győrben, a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumban. A fókuszban az e-kereskedelem, internetes vásárlás, a fogyasztói jogok és jogorvoslati lehetőségek voltak. A kamarában (GYMSM KIK) működő Enterprise Europe Network Győr munkatársai és két 9-ikes osztály egy-egy tanórában kötetlen párbeszéd formájában osztották meg egymással ismereteiket a webáruházakról, szolgáltatásokról, mint a hazai, mind az Európai Uniós jellemzőket illetően.
Az igaz élmény ez után következett!

Az osztályok három csapatra oszlottak és mindhárman kaptak egy sérültnek látszó tárgyat, amiből terméket és termékpromóciót kellett kitalálniuk.
A Deákosok jól vették a feladatot, számos ötlet felmerült, sok nevetés közepette alakították ki csapatuk nevét, célcsoportjukat, termékük reklámját. A csapatok 1-2 fős delegációja ismertette az osztályi előtt cégét, termékét, amivel még nagyobb derültséget okoztak. Persze a nevetve tanulás elemei is felcsillantak a produkciókban. Többen internetes értékesítést terveztek távoli országokban, természetesen a 14 napos visszaküldési lehetőség megadásával. Jelezték például azt is, hogy 2 éves garancia is illeti a terméket. Megjegyezték többek között az Európai Fogyaztóvédelmi Központ létezését és megtudták, hogy a kamara mellett Győrben is működik egy fogyasztóvédelmi Békéltető Testület, amely a vásárlói panaszok megoldását segíti. Öröm volt látni azt a vidámságot, ahogy a csapatok elhaszták a tantermet az óra után. Mindenkinek lett egy ragyogó napja. A diákoknak, a résztvevő tanároknak és a kamarásoknak is.