Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network Győr

EEN-Győr

 

Tel.: +36 96 520 290                        e-mail: een@gymskik.hu

Kinevezték a CORD Követeket

Az Interreg V-A Szlovákia –Magyarország Együttműködési Program CORD projekt keretében 2019. június 07-én a projekt konzorciumvezetője kinevezte a 2019. év CORD követeit.

Adózási módok - melyiket válasszam?

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program CORD projekt célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, a vállalkozások támogatása. Ehhez nyújt segítséget a projekt keretében készülő Hogyan vállalkozzunk Magyarországon, illetve Szlovákiában kiadvány.

Most az adózási módokat mutatjuk be.

Tőkepiaci unió: a Tanács megállapodott a kkv-k pénzügyi piacokhoz való könnyebb hozzáférésével kapcsolatos álláspontjáról

 

   A tőkepiaci unió kiépítésének részeként az EU lépéseket tesz annak elősegítése érdekében, hogy a kis-és középvállalkozások új finanszírozási forrásokhoz juthassanak.

Mérje fel vállalkozása innovációs teljesítményét!

Napjainkban az innováció szükségességét egyetlen vállalkozás sem vonhatja kétségbe, az éles piaci verseny miatt pedig egyetlen vállalkozás sem kerülheti el. Az innovációs teljesítmény felmérés segít meghatározni az innovációs folyamatok erős és gyenge pontjait, beazonosíthatók a cégen belül azok a területek, ahol változtatásra lehet szükség, amit tovább kell fejleszteni annak érdekében, hogy az innováció pozitív gazdasági hatása minél jobban érvényesüljön.

Food Marketplace Austria 2019

2019. október 1-én (kedden) kerül sor a Food Marketplace Austria nevű élelmiszeripari piactérre és nemzetközi üzletember-találkozóra Bécsben. Az esemény célcsoportjába tartoznak a nemzetközi vevők és disztribútorok, akik az osztrák élelmiszeripari gyártók termékei (ételek és italok) iránt érdeklőnek.

Üzletember találkozó Brnoban az MSV Vásár mellett, 2019. október 7-9.

Idén októberben az MSV Mérnöki Vásár keretében ismét üzletember találkozót szerveznek Brno-ban. A Contact-Contract egy egyedülálló lehetőségnek ígérkezik a versenyképesség növelésére és az új piacok és üzleti partnerek megismerésére.

Meet in Italy for Life Sciences 2019 Nemzetközi üzletember-találkozó és konferencia, Trieszt, 2019. október 16-18.

2019. október 16-18. között kerül megrendezésre immár 6. alkalommal a Meet In Italy for Life Sciences 2019 nemzetközi konferencia és üzletember találkozó Triesztben. A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel.

Branding Mentoring kérdőív - ossza meg velünk tapasztalatait

2019. március 21.

A "BRANDING Mentoring - EU vállalkozások márkaépítésének támogatása
mentorálási folyamattal" elnevezésű ERASMUS+ projekt 2018. novemberében
indult.
Fő célja, hogy olyan innovatív szakmai támogatást
dolgozzon ki vállalkozók, vállalkozások vezetői számára a márkaépítés területén,
amely hozzájárulhat a cégek, vállalkozások értékesítési eredményeinek
növekedéséhez, elősegítheti új, akár külföldi piacokra történő terjeszkedést is.
A korábban kidolgozott "Márkaépítés, nyitott vállalkozói magatartás" komplex
tréningprogramunkhoz szorosan kapcsolódva most egy szakmai mentorálási
módszertan, mentor képzési tematika összeállítása a cél.

Készül a Hogyan vállalkozzunk Szlovákiában kiadvány a CORD projekt keretében

2019. március 20.

 

 

Azok számára, akik már elindítottak egy vállalkozást és külföldi piacra lépésen – elsősorban Szlovákia irányába - is gondolkodnak, de különösen azok számára, akik fontolgatják ezt, biztosan hasznos tanácsadók lesznek a kiadványaink, amelyeket a partnerek a CORD projekt keretében készítenek.

Hogyan célszerű felkészülni a brexitre? Vámügyi útmutató vállalkozásoknak

Tájékoztatási kampányt indít az Európai Bizottság az unióban működő vállalkozások számára, a cél az, hogy felkészítse őket a megállapodás nélküli Brexitre.

Női vállalkozások számokban

 

 

A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Vállalkozás alapítás - Milyen vállalkozási formát választhatok?

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program CORD projekt célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, a vállalkozások támogatása. Ehhez nyújt segítséget a projekt keretében készülő Hogyan vállalkozzunk Magyarországon, illetve Szlovákiában kiadvány.

Most a magyarországi vállalkozási formákat mutatjuk be.

Módosult a német csomagolási törvény! – Termékgyártók regisztrációs kötelezettsége Németországban

Felhívjuk az érintett termékgyártók szíves figyelmét, hogy a német Csomagolási Törvény (Verpackungsgesetz – VerpackG) módosításra került. A változtatások 2019. január 1-én léptek hatályba: minden csomagolóanyag gyártóra és forgalmazóra vonatkoznak, akik Németországban forgalmaznak termékeket.

Kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozó az ITU Telecom World 2019 mellett - Budapest, 2019. szeptember 10-11.

Az ITU Telecom World 2019 egy olyan globális rendezvény, ahol az ICT szektor szereplői találkoznak a legújabb trendek bemutatása, üzleti kapcsolatok kialakítása érdekében. A rangos eseménynek ebben az évben – 2015-höz hasonlóan - Budapest ad otthont, 2019. szeptember 9-12. között.

EMO Hannover Fémipari Szakkiállítás és Üzletember találkozó, 2019. szeptember 16-20.

2019. július 22.

A világ legnagyobb fémipari szakkiállítását és üzletember-találkozóját rendezi meg az Enterprise Europe Network 2019. szeptember 16. és 20. között Hannover-ben. A világ minden tájáról érkezők új technológiákkal, és a piaci lehetőségekkel ismerkedhetnek a rendezvényen.

Nemzetközi egészségipari partnerközvetítő rendezvény MEDICA 2019, Düsszeldorf, 2019. november 18-20.

2019. július 22.

A MEDICA 2019 kiállítás idején és helyszínén nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor,  amelyet idén 19. alkalommal szerveznek meg, ahol 2018-ban 32 országból több mint 300 szervezet vett részt.

TechMatch B2B találkozó az AI & BigData Expo mellett

2019. április 5.

Az Enterprise Europe Network szíves figyelmébe ajánlja az AI & BigData Expo Global mellett szervezett TechMatch B2B találkozót.

Szeptembertől indult a Digitális Jólét Hitelprogram

2019. március 20.

 

A program 2018 szeptemberétől kedvezményes (0%-os kamatozású), legalább 5 és legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeit. A Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások 2018 szeptemberétől a megyei MFB Pontokon igényelhetik a kedvezményes hitelt.

Tájékoztatás - CORD Követek

 

 

A CORD „Crossing the Bridges with the Help of Ambassadors” Interreg program keretében keressük azokat a sikeres ügyfeleinket, akik más cégek számára hiteles tájékoztatást tudnak nyújtani a többségében ingyenes szolgáltatásairól!