Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network Győr

EEN-Győr

 

Tel.: +36 96 520 290                        e-mail: een@gymskik.hu

Női vállalkozások számokban

 

 

A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Vállalkozás alapítás - Milyen vállalkozási formát választhatok?

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program CORD projekt célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, a vállalkozások támogatása. Ehhez nyújt segítséget a projekt keretében készülő Hogyan vállalkozzunk Magyarországon, illetve Szlovákiában kiadvány.

Most a magyarországi vállalkozási formákat mutatjuk be.

Tőkepiaci unió: a Tanács megállapodott a kkv-k pénzügyi piacokhoz való könnyebb hozzáférésével kapcsolatos álláspontjáról

2019. április 9.

 

   A tőkepiaci unió kiépítésének részeként az EU lépéseket tesz annak elősegítése érdekében, hogy a kis-és középvállalkozások új finanszírozási forrásokhoz juthassanak.

Mérje fel vállalkozása innovációs teljesítményét!

Napjainkban az innováció szükségességét egyetlen vállalkozás sem vonhatja kétségbe, az éles piaci verseny miatt pedig egyetlen vállalkozás sem kerülheti el. Az innovációs teljesítmény felmérés segít meghatározni az innovációs folyamatok erős és gyenge pontjait, beazonosíthatók a cégen belül azok a területek, ahol változtatásra lehet szükség, amit tovább kell fejleszteni annak érdekében, hogy az innováció pozitív gazdasági hatása minél jobban érvényesüljön.

Branding Mentoring kérdőív - ossza meg velünk tapasztalatait

2019. március 21.

A "BRANDING Mentoring - EU vállalkozások márkaépítésének támogatása
mentorálási folyamattal" elnevezésű ERASMUS+ projekt 2018. novemberében
indult.
Fő célja, hogy olyan innovatív szakmai támogatást
dolgozzon ki vállalkozók, vállalkozások vezetői számára a márkaépítés területén,
amely hozzájárulhat a cégek, vállalkozások értékesítési eredményeinek
növekedéséhez, elősegítheti új, akár külföldi piacokra történő terjeszkedést is.
A korábban kidolgozott "Márkaépítés, nyitott vállalkozói magatartás" komplex
tréningprogramunkhoz szorosan kapcsolódva most egy szakmai mentorálási
módszertan, mentor képzési tematika összeállítása a cél.

Készül a Hogyan vállalkozzunk Szlovákiában kiadvány a CORD projekt keretében

2019. március 20.

 

 

Azok számára, akik már elindítottak egy vállalkozást és külföldi piacra lépésen – elsősorban Szlovákia irányába - is gondolkodnak, de különösen azok számára, akik fontolgatják ezt, biztosan hasznos tanácsadók lesznek a kiadványaink, amelyeket a partnerek a CORD projekt keretében készítenek.

Hogyan célszerű felkészülni a brexitre? Vámügyi útmutató vállalkozásoknak

Tájékoztatási kampányt indít az Európai Bizottság az unióban működő vállalkozások számára, a cél az, hogy felkészítse őket a megállapodás nélküli Brexitre.

Startupok Magyarországon

 

Az Interreg SK-HU/1601/4.1/04 CORD projektben kérdőíves felmérésben tájékozódtunk arról, hogy milyen vállalkozásokat segítő szervezeteket ismernek a piaci szereplők, illetve melyekre lenne még szükség, milyen szolgáltatás hiányzik a hatékony működéshez. Többek között a startupokat céloztuk meg.

 

Mi is az a startup?

Kik a startup világ szereplői?

Mi kell egy sikeres startuphoz Magyarországon?

Milyen múltja van itthon a startup cégeknek és közösségnek?

 

Röviden összefoglaltuk.

 

 

 

SMART-UP hírlevél 1.

2018. november 22.

Elindult a magyar – osztrák határtérség legnagyobb start-up projektje, nem meglepő módon, SMART-UP néven!

CORD projekt hírei

 

 

 

 

 

 

 

 

A CORD projekt célja, hogy szorosabb együttműködést segítsen elő az olyan szervezetek között, amelyek  a potenciális és sikeres vállalkozókat segítik és  támogassa a Szlovák-Magyar határmenti régióban a határon átnyúló tevékenységeket.

Adózási módok - melyiket válasszam?

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program CORD projekt célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, a vállalkozások támogatása. Ehhez nyújt segítséget a projekt keretében készülő Hogyan vállalkozzunk Magyarországon, illetve Szlovákiában kiadvány.

Most az adózási módokat mutatjuk be.

CHINA BRAND FAIR 2019

China Brand Fair 2019

Közép-Kelet Európa legnagyobb ingyenes kínai beszállítói kiállítása és üzleti konferenciája

2019. június 3-5.

Helyszín: 1152 Budapest, Szentmihályi út 171.

Módosult a német csomagolási törvény! – Termékgyártók regisztrációs kötelezettsége Németországban

Felhívjuk az érintett termékgyártók szíves figyelmét, hogy a német Csomagolási Törvény (Verpackungsgesetz – VerpackG) módosításra került. A változtatások 2019. január 1-én léptek hatályba: minden csomagolóanyag gyártóra és forgalmazóra vonatkoznak, akik Németországban forgalmaznak termékeket.

TechMatch B2B találkozó az AI & BigData Expo mellett

2019. április 5.

Az Enterprise Europe Network szíves figyelmébe ajánlja az AI & BigData Expo Global mellett szervezett TechMatch B2B találkozót.

Szeptembertől indult a Digitális Jólét Hitelprogram

2019. március 20.

 

A program 2018 szeptemberétől kedvezményes (0%-os kamatozású), legalább 5 és legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeit. A Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások 2018 szeptemberétől a megyei MFB Pontokon igényelhetik a kedvezményes hitelt.

Tájékoztatás - CORD Követek

 

 

A CORD „Crossing the Bridges with the Help of Ambassadors” Interreg program keretében keressük azokat a sikeres ügyfeleinket, akik más cégek számára hiteles tájékoztatást tudnak nyújtani a többségében ingyenes szolgáltatásairól!

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2019

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2019” címmel.

Osztrák-magyar beszállítói nap a Kamarában

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network szervezésében 2018. november 20-án Beszállítói Nap került megrendezésre a Kamarában magyar és osztrák vállalkozások részvételével. 

Böngésszen az Enterprise Europe Network aktuális üzleti ajánlatai között!

Az alábbiakban az Enterprise Europe Network adatbázisában szereplő üzleti ajánlatok olvashatók országok szerint csoportosítva. Amennyiben valamelyik ajánlat felkeltette érdeklődését, további iformációért forduljon kollégáinkhoz az een@gymskik.hu e-mail címen vagy a 06 96 520 290-es telefonszámon.