Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network Győr

EEN-Győr

 

Tel.: +36 96 520 290                        e-mail: een@gymskik.hu

Mi a legrosszabb dolog, ami az ötlettel történhet? Beszámoló az Első Győri Ideathon rendezvényről

2018. szeptember 12.

„Az a legrosszabb dolog, ami egy ötlettel történhet, hogy nem osztod meg másokkal!”- ezzel a szlogennel indult Győr első ideathon-ja, melynek a győri Iparkamara adott otthont augusztus 31 és szeptember 1 között. Az ideathon egy olyan ötletverseny, amikor másfél nap alatt kell egy ötletet nulláról üzleti szempontból kidolgozni, egy csapatban mentorok segítségével, majd prezentálni a szakmai zsűri előtt.

Contact-Contract Fémipari Üzletember Találkozó Brnoban

Idén is megrendezésre kerül a már hagyományosnak számító Contact-Contract üzletember találkozó Brnoban az MSV vásár mellett, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a résztvevő vállalkozásoknak, hogy növeljék versenyképességüket és új piacok, üzleti partnerek felé nyissanak. A rendezvény az Enterprise Europe Network keretein belül a Brnoi Regionális Kamara szervezésében valósul meg, amelyben társzervezőként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz.

Ajánló - Görög exportőrök honlapja

A http://www.greekexporters.gr  címen elérhető “Greek Exporters" portal ingyenes online adatokat tartalmaz a több mint 5.500 görög vállalat által kínált termékekről és szolgáltatásokról, és számos esetben, hozzáférést biztosít a görög vállalatvezetőkhöz és termékkatalógusokhoz, üzleti szektorokra bontva. Az érdeklődők interakcióba is léphetnek a számukra figyelemre méltó üzleti partnerjelöltekkel, ha kéréseket, ajánlatokat tesznek fel. Feliratkozhatnak a piaci specifikus hírekre is.

Javasoljuk, hogy látogassák meg az oldalt, keressenek partnereket, üzleti kapcsolatokat!

Forrás: EMBASSY OF GREECE ECONOMIC & COMMERCIALL AFFAIRS OFFICE

Jelentkezési lehetőség az Egyesült Arab Emírségekbe utazó üzleti delegációba

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata üzleti utat szervez 2018. november 5-9. közötti időpontban, Dubaj, Abu-Dzabi, Sharjah helységekbe az Egyesült Arab Emírségek iránt érdeklődő exportorientált vállalkozások képviselői számára, melyek az alábbi területeken tevékenykednek:

 

  • ICT
  • megújuló energiák
  • orvostechnológia
  • élelmiszeripar
  • szállítmányozás
  • feldolgozóipar
  • vízgazdálkodás

Magyar és osztrák startupper találkozó volt Ausztriában

Ausztriában, a burgenlandi Jois-ban tartották a Startup Pannonia Kick Off rendezvényt, mely az Interreg V-A Ausztria-Magyarország 2014-2020 Együttműködési Program SMART-UP ATHU52 sz. projekt keretében, az Európai Unió finanszírozásával jött létre.

Megtévesztő adatbekérés - hiányzó közösségi adószámra hivatkozva

A napokban kapott kézhez számos megyei vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó európai cégcsoport (GmbH). Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére. Kérjük az érintett vállalkozásokat, legyenek óvatosak!

Élményt vittünk a Deákba! - A kétlábú piros szék, az esernyőváz és a fél, (törhetelen) vállfa is termékké változott Győrben, egy középiskolában

A kamara munkatársai interaktív Európai Uniós tájékoztatót és workshopot tartottak április 13-án Győrben, a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumban. A fókuszban az e-kereskedelem, internetes vásárlás, a fogyasztói jogok és jogorvoslati lehetőségek voltak. A kamarában (GYMSM KIK) működő Enterprise Europe Network Győr munkatársai és két 9-ikes osztály egy-egy tanórában kötetlen párbeszéd formájában osztották meg egymással ismereteiket a webáruházakról, szolgáltatásokról, mint a hazai, mind az Európai Uniós jellemzőket illetően.
Az igaz élmény ez után következett!

GDPR - európai uniós adatvédelmi szabályozás

Az Európai Bizottság közzétett egy iránymutatást, hogy megkönnyítse az új

adatvédelmi szabályok május 25-től esedékes, zökkenőmentes és közvetlen

alkalmazását az egész Unióban. Az új jogszabály alkalmazásának kezdetét alig több

mint 100 nappal megelőző iránymutatás felvázolja, milyen tennivalók állnak az

Európai Bizottság, a nemzeti adatvédelmi hatóságok és a tagállami közigazgatási

szervek előtt az előkészületek sikeres lezárásáig. A Bizottság egy új gyakorlati online

eszközt is létrehozott a kkv-k számára, hogy meg tudjanak felelni az új adatvédelmi

szabályoknak és ki tudják használni azok előnyeit. Bővebben itt.

A Magyar- Szerb Kereskedelmi és Iparkamara 2018. évi Munkaterve

Magyar-Szerb KIK

Kiemelt részek:

Az utóbbi időszakban az ország több pontjáról a  KKV-k részéről is folyamatos érdeklődés mutatkozik a szerbiai  piacok felé, munkaerő biztosítás,  szakmai  kooperáció, befektetési lehetőségek, harmadik piacokon való megjelenés stb. kérdéskörökben is. A kamara 4 Vásári rendezvényen tervez megjelenést, részvételt. Friss információ a http://www.mszkik.hu honlapon jelenik meg.  Kamarai szervezésű látogató csoportokat is szívesen várnak. A GYMS Megyei vállalkozások kéréseiket, kérdéseiket elküldhetik az een@gymskik.hu címre.

Közép-Kelet-Európai Autóipari Beszállítói Konferencia és Üzletember Találkozó 2018

A cseh és szlovák autóipar kulcsszereplői hívják és várják az európai autóiparban tevékenykedő vállalkozásokat a Közép-Kelet-Európai Autóipari Beszállítói Konferenciára és Üzletember Találkozóra, amelyet a tavalyi nagysikerű rendezvény után idén újra megrendeznek.

Celtic-Plus Proposers Day K+F partnerkereső találkozó - 2018. szeptember 26., Madrid

Szíves figyelmébe ajánljuk az EUREKA ICT vonatkozású Celtic-Plus (2019-től CELTIC-NEXT) programját és az e témában szervezett Celtic-Plus Proposers Day  K+F partnerkereső találkozót, melyre 2018. szeptember 26.-án kerül sor Madridban.  A rendezvény projektötletek ismertetésére és partnerek keresésére is kiváló alkalmat jelent.

 

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia - Pécs, 2018. október 3-5.

A rendezvényt harmadik éve szervezi meg az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának Dél-Dunántúli irodája és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Alapvető feladataink közé tartozik Baranya megye gazdasági fejlődésének előmozdítása és üzleti közösségének folyamatos erősítése, melynek ma legfontosabb eleme a külföldi piacokon való megjelenés, valamint a nemzetközi kapcsolatok kialakítása, tovább erősítése.

Angolul és oroszul is elérrhető a moszkvai exportorientált cégek katalógusa

Az Oroszországi Föderáció Magyarországi Kereskedelmi Képviselete összeállította a Moszkvai exportorientált cégek katalógusát. Itt több mint 500 cég áruiról és szolgáltatásairól találhatóak meg információk. További információért keressenek bennünket  a +3696 520 290-es telefonszámon vagy az een@gymskik.hu email címen.

Meghívó Horizon2020 infokommunikációs technológiai (IKT) konferenciára és üzletember találkozóra Bécsbe

Szíves figyelmébe ajánljuk a Horizon 2020 ICT konferencia keretében szervezett Face2Face nemzetközi partnerkereső találkozót, melynek idén Bécs ad otthont, 2018. december 4-6. között.

A rendezvény az Enterprise Europe Network és az Ideal-ist hálózatok közös szervezésében valósul meg. Vállalatok, egyetemek, valamint kutatóintézetek képviseltetik magukat a világ számos pontjáról. A program kitűnő lehetőséget nyújt új projektötletek megosztására és a H2020 ICT felhívásokhoz új partnerkapcsolatok kiépítésére.

2018. május 24. - Gazdasági konferencia Bécsben

2018. május 24-én az Osztrák Gazdasági Kamara és az Enterprise Europe Network gazdasági konferenciát szervezett Bécsben, amelynek keretében a közép-kelet-európai térségben felmerülő aktuális kihívások kerültek megvitatásra. A „Chances and Challanges in Central Europe” elnevezésű rendezvény célcsoportját elsősorban a járműipari szektorban és a fémmegmunkálás területén dolgozó vállalkozások jelentették.

WKO

Európa-nap a Győrben

Európa-napot tartottak Győrben a Megyeháza előtti téren, ahol az Enterprise Europe Network munkatársai is jelen voltak, hogy tájékoztassák az érdeklődőket az EEN szolgáltatásairól. A győri Európa-napot Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. A rendezvényre a győri kamara titkára, Kalmárné Dr. Hollósi Erika is kilátogatott, de a győri EKF2023 pályázat munkatársaival is találkozhattunk.

Fiatal kutatóknak és vállalkozásvezetőknek - „Young Spirit” – hogy a szellem kiszabaduljon a palackból

Olyan innovatív cégeket keresünk, akiknek valamilyen kutatási igénye van, amiben fiatal egyetemi kutatók segíthetnek! Várjuk a kutatási igényeket az online ( lásd lenti linkek) vagy a csatolt adatlapon!

 

Fontos, hogy a piaci igény alapú technológiai fejlesztések megvalósulását segíteni tudja a magas szellemi potenciállal bíró egyetemi - kutatói környezet. Sokszor hallhattunk már olyan esetekről, hogy egy innovatív vállalkozói ötlet azért nem valósult meg, mert nem volt elegendő tőke, fizetőképes kereslet, vagy éppen szakember, ideértve a kutatói tudást is. Ezen kíván segíteni az öt megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar - működő kereskedelmi és iparkamara által elindított kezdeményezés, a Young Spirit. (Cikkünket megnyitva még több információt találhatunk.)

Ha Ön "Innovatív vállalkozó" töltse ki kérdőívünket itt.

Ha Ön "Fiatal kutató" töltse ki kérdőívünket itt.

A felmerülő kérdéseket a kamara@gymskik.hu címre várjuk!

Az Európai Bizottság útjára indította az Uniós Blokklánc (Blockchain) Megfigyelőközpontot és Fórumot

Az Uniós Blokklánc Megfigyelőközpont és Fórum felhívja a figyelmet a blokklánc-technológia kulcsfontosságú fejleményeire, támogatja az európai szereplőket, és megerősíti az európai szerepvállalást a blokklánc-tevékenységekben részt vevő több érdekelt fél között. Felhívja a figyelmet a blokklánc-technológia kulcsfontosságú fejleményeire, támogatja az európai szereplőket, és megerősíti az európai szerepvállalást a blokklánc-tevékenységekben részt vevő több érdekelt fél között.