Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Képzés az új ISO 14001:2015 követelményeiről

2015. szeptemberben megjelent az ISO 14001 szabványcsalád legújabb verziója, majd novemberben ennek honosított szabványa az MSZ EN ISO 14001:2015. Magyarországon több mint 1000 ISO 14001 szabvány szerint tanúsított vállalkozás működik, melyből Győr-Moson-Sopron megyében is jelentős számú vállalkozás rendelkezik ISO 14001 tanúsítvánnyal.

SignExpo 2019 szakkiállításon jártunk

2019. április 10.

Kamaránk Ipari Tagozata szakmai utat szervezett a nyomda- és csomagolóipar, valamint a reklámdekorációs ágazat legnagyobb hazai rendezvényére, a SignExpo 2019 szakkiállításra.

Lean utazás a Velencei Arzenáltól napjainkig

Február 28-án Lean utazás címmel tartott tájékoztató előadást Reinhardt Éva tanácsadó (Monstrator Consulting Kft.) és Horváth Gergely szakértő (Nemak Kft.) Győrben, a kamarai székházban.  A szakmai eseményen a kisvállalkozások, nagyvállalatok, és szakképző iskoláktól érkezett résztvevők feszült figyelemmel fogadták be az információkat, majd tették fel kérdéseiket.  Az előadók és a résztvevők egyetértettek abban, ha a vállalkzások hatékonyságát segíteni szeretné a kamara, érdemes hosszútávon fókuszban tartani a Lean módszer alkalmazás témakörét, tapasztalatait, hogy minél több vállalkozáshoz jusson el a szemlélet. További információk kérhetők ebben a témában is az iparitagozat@gymskik.hu mail címen.

Partnerrendezvény – Meghívó Szakmai Rendezvényre

Az Ipar4.0 Mintagyárak kiemelt projekt és a KONsys Kft. nevében tisztelettel meghívjuk szakmai napunkra.

Formnext szakkiállításon járt az Ipari Tagozat delegációja

2018 novemberében kamaránk Ipari Tagozata képviseletében négyen (az INNONET Innovációs és Technológiai Központ, a Nolato Magyarország Kft. és a Trend-Form Szerszámkészítő Kft. munkatársai) ellátogattak a frankfurti Formnext additív gyártási (Additive Manufacturing, AM) szakkiállításra.

 

Miért éppen műanyagfeldolgozó?

Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést
Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést

Veszprémben, az Ipari Szakgimnázium 13. éves tanulói bemutatták a műanyagfeldolgozó technikus képzést, amely egyre népszerűbb, hiszen a megyében működő nagy, műanyaggal foglalkozó cégek munkaerő igényének kielégítését célozza meg.

Gyárlátogatás a pozsonyi Volkswagen gyárban

A GYMSM KIK Ipari tagozata Pozsonyban tanulmányúton vett részt, mely során látogatást tett a Volkswagen pozsonyi járműgyárában, valamint a Pozsonyi Regionális Kereskedelmi és Iparkamarában.

VW Pozsony 2018

Szakmai utak tapasztalatairól egyeztettek

A milánói Nemzetközi Bútor Kiállítás, valamint a berlini FESPA 2018 GLOBAL PRINT EXPO szakmai utakon szerzett tapasztalatokról tartott kerekasztal beszélgetést a kamara Ipari tagozata június 26-án. Megállapították, hogy mindenképpen célszerű mindkét és a többi ágazatban is figyelemmmel kísérni az új trendeket, az innovációt. A kamara ehhez továbbra is támogatást nyújt. Kató Aladár építőipari újdonságokat tartalmazó kiadvánnyal érkezett az eseményre.

Szaklap nézegetés

GDPR tájékoztatót tartottunk ipari vállalkozásoknak is - Győrben a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata 2018. május 22-én GDPR előadást szervezett, melyen dr. Erős László adatbiztonsági és adatvédelmi jogász tájékoztatta a május 25-én életbe lépő Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletről a résztvevőket. Az előadásra több mint százan regisztráltak, ez is rámutat arra, hogy a kis- és középvállalkozások tömegei felkészületlenek a változásra.

Vörös Gyula tagozati elnök 2018

Problémák megoldása LEAN módszerrel – gyárlátogatás a Nemak Győr Kft-nél

„Aki nem alkalmaz új megoldásokat, új bajokra számíthat, mert az idő a legnagyobb újító” (Francis Bacon)

Kamara – vállalkozói érdekképviselet - szimpóziumot tartott a kamara, az építési vállalkozásokat érintő lakásépítések Áfa változásáról

A megyében működő építőipari vállalkozások hiteles tájékoztatása érdekében a kamara kerekasztal beszélgetést kezdeményezett a kedvezményes lakásáfa témaköréről. Célja a problémák feltárása volt. Az eseményen részt vettek a beruházók, az építőipari kis- és középvállalkozások, és az érintett ügyvédek képviselői is.

Szimpózium Áfa változásról 2019

Jó tudni! - Az Ipar 4.0-áról érthetően - nézze meg a videót! /12 perc/

Fókuszban az Ipar 4.0

Az ipar 4.0-áról beszélget Vörös Gyula a kamara Ipari tagozatának elnöke és Budavári László elnökségi tag Kárpát Zsolttal, a Győr+TV Konkrét című műsorában. Megtudhatjuk miről is van szó és mit érdemes tenni. (A hírt megnyitva indatható a videó)

Tájékoztató foglalkoztatást bővítő támogatásokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata kis- és közepes vállalkozások számára tájékoztatót szervez, a megyei kormányhivatallal együttműködve, 2019. március 07-én (csütörtökön) 15 órától Győrben, a kamarai székházban (9021 Győr, Szent István út 10/a) a vállalkozások számára a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban” című projekt 2019. évi, a vállalkozások számára nyújtandó támogatási lehetőségekről.

Olvassa el a pályázat feltételeit itt.

Jelentkezzen a tájékoztatóra itt.

Gyászhír – Wachtler József

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Wachtler József, a Glovita Kesztyű Zrt. elnöke, az Ipari Tagozat egykori küldötte, a Győri Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumának tagja, városunk támogató, oszlopos tagja váratlanul elhunyt. A kamara vezetősége részvétét fejezi ki a gyászolóknak. Emlékét örökké őrizzük.

Vörös Gyula – Ipari Tagozat elnöke, GYMSM KIK

Építőipari szakmai napot tartottak Győrben

A kamara Ipari-, valamint Kézműipari Tagozata által szervezett rendezvényen hasznos információkat hallhattunk a lakásépítés és bérlakásépítés helyzetéről, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkájáról, valamint az építőipari ellenőrzésekről.

 

 

Brnoban jártunk

Kamaránk Ipari Tagozata szakmai utat szervezett Brnoba, az MSV 2018 Gépipari Szakkiállításra.

 

Látogatás egy gyárban, ahol a márkanevek ma is garanciát jelentenek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata június 11-i elnökségi ülését a TONDACH Magyarország Zrt. csornai gyárában tartotta. A házigazdák bemutatkozása és a napirendek megtárgyalása után a termékekkel, a gyártással ismerkedtek meg a résztvevők.

Ipari tagozati elnökségi ülés 2018. június 11.

SZAKMAI ÚT BERLIN FESPA DIGITAL 2018

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2018. május 15–17. között szakmai utat szervezett Németországba, Berlinbe, a kreatív ipar európai szakkiállítására. A FESPA Global Print EXPO 2018 a széles formátumú digitális nyomdaipar leginspirálóbb kiállítása, egy igazi nemzetközi platform, ahol több mint 700 kiállító várta a több mint 125 országból érkező érdeklődőket.

Fespa látogatók 2018.

A kamara szakmai utat szervezett az Ipar Napja Szakkiállításra Budapestre

Az év legjelentősebb ipari eseményén 15 ország 325 kiállítója mutatta be az automatizálás, a robotika, az anyagmozgatás, a gépgyártás, a fém- és műanyag megmunkálás, valamint a beszállítóipar, vagy akár az energetikai háttéripar legújabb fejlesztéseit. A rendezvény nagy sikert aratott a résztvevőik körében, mindenki sok új és értékes információval gazdagodott szakmáját és vállalkozását illetően.

Ipar Napjai 2018.