Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Látogatás egy gyárban, ahol a márkanevek ma is garanciát jelentenek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata június 11-i elnökségi ülését a TONDACH Magyarország Zrt. csornai gyárában tartotta. A házigazdák bemutatkozása és a napirendek megtárgyalása után a termékekkel, a gyártással ismerkedtek meg a résztvevők.

Ipari tagozati elnökségi ülés 2018. június 11.

SZAKMAI ÚT BERLIN FESPA DIGITAL 2018

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2018. május 15–17. között szakmai utat szervezett Németországba, Berlinbe, a kreatív ipar európai szakkiállítására. A FESPA Global Print EXPO 2018 a széles formátumú digitális nyomdaipar leginspirálóbb kiállítása, egy igazi nemzetközi platform, ahol több mint 700 kiállító várta a több mint 125 országból érkező érdeklődőket.

Fespa látogatók 2018.

A kamara szakmai utat szervezett az Ipar Napja Szakkiállításra Budapestre

Az év legjelentősebb ipari eseményén 15 ország 325 kiállítója mutatta be az automatizálás, a robotika, az anyagmozgatás, a gépgyártás, a fém- és műanyag megmunkálás, valamint a beszállítóipar, vagy akár az energetikai háttéripar legújabb fejlesztéseit. A rendezvény nagy sikert aratott a résztvevőik körében, mindenki sok új és értékes információval gazdagodott szakmáját és vállalkozását illetően.

Ipar Napjai 2018.

Office képzés - Egy profi irodai szoftver használata hatékonyabbá tesz

A magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. A kisvállalkozások ilyen irányú támogatása érdekében a kamara (GYMSM KIK) Ipari Tagozatának kezdeményezésére 6 alkalmas, 24 órás MS Office 2016 képzést indított Győrben, 2018. május második hetében. 

A kamara Ipari tagozata az igényekre és a pozitív visszajelzésekre válaszolva újra és újra megszervezi és támogatja ezeket a felnőttek számára ajánlott képzéseket. A résztvevőktananyagokat, oktatási segédleteket is kapnak a további önálló fejlődéshez.

MS Office képzés Győrben 2018. májustól

Kamarai Ipari tagozat Győr - az ISO 9001 legfrissebb információiról tájékoztattunk

Változott az ISO 9001 szabvány. Ezzel a tanúsítvánnyal rendelkező cégnek képviselőinek szervezett 2018. április 12-én a kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata tájékoztatót. Jó hangulatban, nyitottan indult a szakmai nap, minden résztvevőt bemutatkozott, így már csapatként vágtak neki az információk befogadásának. A nap végén a résztvevők TANÚSÍTVÁNYT, az önkéntes kamarai tagok pedig a képzés díjából kedvezményt is kaptak. Az esemény a szakmai információkon túl üzleti beszélgetésekre, kapcsolatépítésre is lehetőséget nyújt. Nemhiába! A győri székhelyű megyei kereskedelmi és iparkamara a vállalkozások háza, üzleti találkozási pont is. (9021 Győr, Szent István út 10/a)

Ipari tagozati delegáció látogatott a győri Ipar 4.0 Kiválósági Központba

2018. február 27-én az Ipari Tagozat elnöksége  kihelyezett  ülést tartott a Széchenyi István Egyetemen, ahol megtekinthették az Ipar 4.0 Kutatási és Innovációs Kiválósági Központ működését. Dr. Jósvai János tanszékvezető, egyetemi docens adott tájékoztatást a több mint fél éve elért eredményekről. Tájékoztató hangzott el az Ipar 4.0, azaz a 4. Ipari forradalom potenciáljairól is. A „nyílt labor” kísérletezési, tesztelési és demonstrációs környezetet biztosít a Győr környéki ipari vállalatoknak, KKV-nak.

Ipari tagozati delegáció SZE 2018 február

Tájékoztatót szervezett a kamara a foglalkoztatást bővítő támogatásokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata kis- és közepes vállalkozások számára szervezte a tájékoztatót a megyei Kormányhivatallal együttműködve, február 15-én Győrben, a kamarai székházban. Czetti Alexandra, Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály munkatársa ismertette a vállalkozások számára a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében nyújtandó ez évi támogatási lehetőségeket. A programot Rácz Erika a kamara Ipari tagozata által koordinált Vállalkozás Fejlesztési Munkacsoport képviselőjeként nyitotta meg.

Rácz Erika megnyitója

Kamarai támogatással készülhet a lengyelországi elődöntőre a MobilisBits

December első hétvégéjén a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban került lebonyolításra, Nemak-Mobilis Robotverseny címmel a FIRST LEGO Leage (FLL) győri regionális fordulója. A rendezvény a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata is támogatta. A rendezvény támogatáson túl az Ipari Tagozat máshogy is segít. Vörös Gyula tagozati elnök, valamint Szilasi Péter Tamás a névszponzor és a mentor programot támogató Nemak Győr Kft képviselője, tagozati alelnök egy különdíjat is átnyújtottak a legeredményesebben szereplő győri csapatnak. A különdíjjal járó 100 ezer forintnyi pénzbeli támogatás jelentős hozzájárulás a verseny nemzetközi elődöntőjébe jutó csapatnak, mivel a lengyelországi Lodz-ban megrendezésre kerülő megmérettetés jelentős anyagi megterhelést jelent számukra.

Mobilis csapat Lego2018

Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt tartottak Sopronban

2017-ben már a hatodik alkalommal rendezték meg az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában az ország egyetlen asztalos csapatversenyét. A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tettek tanúbizonyságot.

Ipari tagozat asztalosai Sopronban 2017.

Jó tudni! - Az Ipar 4.0-áról érthetően - nézze meg a videót! /12 perc/

Fókuszban az Ipar 4.0

Az ipar 4.0-áról beszélget Vörös Gyula a kamara Ipari tagozatának elnöke és Budavári László elnökségi tag Kárpát Zsolttal, a Győr+TV Konkrét című műsorában. Megtudhatjuk miről is van szó és mit érdemes tenni. (A hírt megnyitva indatható a videó)

Szakmai utak tapasztalatairól egyeztettek

A milánói Nemzetközi Bútor Kiállítás, valamint a berlini FESPA 2018 GLOBAL PRINT EXPO szakmai utakon szerzett tapasztalatokról tartott kerekasztal beszélgetést a kamara Ipari tagozata június 26-án. Megállapították, hogy mindenképpen célszerű mindkét és a többi ágazatban is figyelemmmel kísérni az új trendeket, az innovációt. A kamara ehhez továbbra is támogatást nyújt. Kató Aladár építőipari újdonságokat tartalmazó kiadvánnyal érkezett az eseményre.

Szaklap nézegetés

GDPR tájékoztatót tartottunk ipari vállalkozásoknak is - Győrben a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata 2018. május 22-én GDPR előadást szervezett, melyen dr. Erős László adatbiztonsági és adatvédelmi jogász tájékoztatta a május 25-én életbe lépő Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletről a résztvevőket. Az előadásra több mint százan regisztráltak, ez is rámutat arra, hogy a kis- és középvállalkozások tömegei felkészületlenek a változásra.

Vörös Gyula tagozati elnök 2018

Kamarai szakmai program az ALTEO Group győri erőművében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának kezdeményezésére kinyílt az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. Győri Erőműjének kapuja és a kamarai csapat egy rendhagyó szakmai látogatáson vehetett részt május 9-én Győrben, a Kandó Kálmán utca 13. szám alatt, a néhai ágyúgyár területén működő – eredeti állapotában megőrzött, több mint száz éves erőműben.

Győri Erőműlátogatás 2018.

Építőipar – segít a TSZSZ

2018. május 4.

Építőipari vállalkozó, vagy tervező? Munkájáért nem fizetnek? Forduljon a TSZSZ-hez!

Építőipari szakmai fórumon tájékoztatott Csermely Gábor az országos kamara (MKIK) mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) vezető helyettese Győrben, a megyei kamarában az építőipari munkáért járó követelések érvényesítésének hatékony módozatairól. Csermely Gábor tájékoztatójában rámutatott az írásos szerződések meglétének és tartalmának megfelelőségére. Előre kell erről gondoskodni. A rendezvényt a megyei kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata részéről Kató Aladár nyitotta meg.  Bővebb információ a TSZSZ tevékenységéről: www.mkik.hu/tszsz címen található

Az ipar újabb forradalma - gondolatok a győri műanyagipari szakmai nap kapcsán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Győri Ipari Parkban, az Innonetben tartották meg a Műanyagipari szakmai napot. Vörös Gyula a GYMSM KIK Ipartagozat Elnöke és Stasztny Péter a GYMSKIK Ipari tagozat műanyagipari szakmai osztályának vezetője mondott bevezetőt és köszöntőt az ipar újabb forradalmáról szóló konferencián.   Az Ipar újabb forradalma nem a jövő. Az Ipar 4.0 már elkezdődött, és bár a hatásait még csak részben érzik a vállalkozások és a vállalkozók, de az biztos, akik nem készülnek fel a valódi forradalmi hevességű változást hozó folyamatokra, csalódni fognak és lemaradnak a versenyben.

Szakmai út - A papírgyártás jelene és múltja Dunaújvárosban

2018. február16-án a kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata szakmai utat szervezett Dunaújvárosba a magyar papírgyártás jelene és története tanulmányozásának céljából. A Hamburger Hungária Kft. hazánk legnagyobb hullámalappapír gyártóját és a Magyar Papírmúzeumot látogatták meg.

D-papírgyár 2018

Győri Ipartörténeti Alapítvány - QR kódos Ipartörténeti emlékhelyeket avattak

Győrben, a Kandó Kálmán utcában, 2017. december 13-tól két tábla is hirdeti, hogy ott a győri ipartörténet szempontjából kiemelkedő emlékhelyet találhatunk. A Magyar Ágyúgyár Részvénytársaságnak (ma E-ON telephely), valamint a  Heller & Asconas Részvénytársaságnak (ma GLOVITA Kesztyű Zrt.) állít emléket a Győri Ipartörténeti Alapítvány akciója.

Ipartörténeti emlékhely avatás Győrben 2017

Az eseményen Vörös Gyula a kamara (GYMSMKIK) Ipari tagozati elnöke és az Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumának több tagja is részt vett. A táblaavatót győri ipartörténeti tájékoztató követte.

Irodai programok – hasznos rutinszerzés

A kamara Ipari Tagozata 36 órás MS Office 2013 képzést szervezett Győrben a kamarai székházban (Győr, Szent István út 10/a). Álláspontjuk szerint a magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. Korábbi sikeres kamarai MS Office képzések bizonyítják mindezt – tájékoztatott a szándékokról Vörös Gyula tagozati elnök. Képünkön Élő Tamás (Jedlik) tartja a december 1-i oktatást.

MS Office képzés Győrben 2017. december

A kamarai Ipari Tagozat delegációja a Mohácsi Vágóhíd Zrt. működését ismerte meg.

Dr. Kovács Péter a kamara (GYMSMKIK) Ipari Tagozatának Élelmiszerfeldolgozó Szakmai Osztály elnöke ad hírt a látogatásról. Csapatban bejutottak oda, ahova egyénileg talán sohasem!