Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

X. Garta nap - Ahol a megyei kamara fertő-rábaközi térsége is képviseltette magát!

2018. augusztus 18–án került megrendezésre a X. Garta nap Kapuváron. A hagyománnyá vált rendezvényen a megye és a város vezetői köszöntötték az egybegyűlteket.

Kamaránk kiállítóként és támogatóként vett részt a rendezvényen, ahol a kamara által nyújtott lehetőségekről és szolgáltatásokról tájékoztatta az érdeklődőket.

Kamarai Könyvelői Klub - A jó gyakorlat magabiztos rutinná válhat

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelői Klubjának február 27-i rendezvényén Győrben a megyei kereskedelmi és Iparkamarában, Bakóczay Ákosné szakértő vezetésével a legaktuálisabb témáról, a 2017. év számviteli zárásával kapcsolatos feladatokról hallgattak figyelemfelkeltő tájékoztatót a könyvelők, annak érdekében, hogy az éves zárásnál az időbeli elhatárolásokat a számviteli törvény előírásainak megfelelően kezeljék. Véletlenül se legyen félre értés, ne csússzon be egy véletlen hiba sem. A szakmai munka kezdetén a könyvelők a KAVOSZ által forgalmazott kedvező forráslehetőségekről kaptak friss információkat.

Könyvelői Klub 2018. február

Csornáról indult - Üzemlátogatások Heves megyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térség elnöksége kamara- és üzemlátogatással összekötött szakmai utat szervezett 2017. szeptember 21-23 között. A Heves megyei kamara (HKIK) jó gyakorlatain túl a káli Marshall Ablakgyár gazdálkodásával, termelésével és az egri Berill Bútorműhely fejlődésével ismerkedtek.

Fertő-Rabaközi Térség kamarai delegációja 2017

Mindent az egészségért! – Szűrővizsgálatok, tájékoztatók Fertőszentmiklóson

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő Rábaköz Térsége Fertőszentmiklós város Önkormányzatával közösen Egészségnapot szervezett 2017.április 28-án a Szabadidőközpont és Könyvtárban. Előadást tartott Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész is.

Fertőszentmiklós Egészségnap 2017. április

Sikeres adófórumok a Fertő-Rábaközi térségben

Január 24-én Kapuváron és Fertődön szervezett a megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi térsége tájékoztatót és fórumot a 2017. évi adóváltozásokról, amelyen a helyiek nagy érdeklődéssel vettek részt.

Kapuvár-adófórum 2017 január 24.

Vállalkozói konzultáció volt Kapuváron

2016. november 30.

Vállalkozói konzultációt tartottak 2016. november 30-án Kapuváron, amelyen részt vett Pintér-Péntek Imre kamaraelnök (GYMSMKIK) és a kamara Fertő-Rábaközi térségi elnöke Szakács Imre is. Szó volt a térség szakképzéséről, arról is, hogy a szakképzett munkaerő innen is Ausztriában vállal munkát 3 x ennyi bérért. Erre leginkább a varrónők hiányoznak. A térség gazdaság élénkítésre vár. A vállalkozásokat érintő nehézségek részben ebből is adódnak. Nem könnyű egy fejlett régióban kevésbé prosperáló kistérségnek lenni!

Kapuvár - Böllérmáj Fesztivál 2016. február

A 2016. február 6-án szombaton a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon rengeteg érdeklődő, és számos főző csapat vett részt, a fűtött sátorban, a KSE pályán. A Fertő-Rábaköz Térség munkatársai is részt vettek az esemény szervezésében és lebonyolításában.

Zsűri a Böllérmaj Fesztiválon 2016

Pályázati tájékoztatót szervztünk Kapuváron - 2018. március 5.

Vannak pályázható keretek a mikro vállalkozásoknak is -  Március 5-én Kapuváron a kamara (GYMSMKIK) Fertő-Rábaközi térségének szervezésében, a régió Széchenyi Programirodájának közreműködésével Pályázati konzultációt tartottunk. A pályázati tájékoztató után lehetőség volt az egyéni pályázati elképzelések megvitatására is. Az érdeklődők biztos forrásból pontos információkat kaptak. A kamarának (GYMSMKIK) a Kapuvári Rábaközi Művelődési Központban működő irodájában (cím: 9330 Kapuvár, Győri út 2.) ezen a programon jobbára egyéni vállalkozások és a fiatalabb korosztály képviselői vettek részt. Jó volt látni, hogy az ő számukra is nyílnak pályázati lehetőségek. Reméljük, hogy ez egy jó kezdet a stabil, fejlődő vállalkozásuk működtetéséhez.

Kapuvár 2018. március 5.

Pályázati tájékoztatóról /2018-02-19 Fertőd/ - 52 milliárd összegű pályázat kiírása várható márciusban

A kamara (GYMSM KIK) Fertő-Rábaközi térsége a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli irodáival (Győr és Sopron), valamint Fertőd város önkormányzatával együttműködve pályázati tájékoztatót szervezett Fertődön február 19-én, hogy a térség érdeklődői pontos és hiteles tájékoztatást kaphassanak a programiroda munkatársaitól a pályázati lehetőségekről. Az eseménynek kiváló helyszínt biztosított a város Kulturális és Szolgáltató Központja.

Kamarai csapat is főzött a X. Gasztro-Csatán, Csornán

Csorna Város Önkormányzata 2017. szeptember 9. napján tartotta idei évi nagyrendezvényét, melynek egyik kiválószép színfoltja volt, hogy a kamara (GYMSMKIK) csapata is helyt állt a fözésben, a X. Gasztro-Csata gasztronómiai verseny keretében. Kappanpörkölt erényével és tekintélyével, kapros, juhtúrós csuszával fantázia nevű finomsággal kápráztatták el a nagy számú érdeklődőt. A közönség elismerő szavai mellett a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Csorna város és számos más elismerést is kiérdemelve.

Még többet a digitalizációról – információs napot szervezett a kamara Csornán

Nagy érdeklődés kísérte a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napját Csornán, március 23-án, a Hunyadi középiskolában, amelyet a megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett.

Az esemény a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából jött létre. A sikeres projektről árulkodik, hogy már háromezer közeli a digitálisan érett vállalkozások száma országosan. A projektanácsadók munkájának köszönhetően ők már átestek a szükséges auditon. Pluszpontokkal indulhatnak az e témában március elején megnyílt GINOP pályázaton is.

Vállalkozói fórumot tartott a kamara Fertődön

A 2016. december 7-én Fertődön a Kulturális és Szolgáltató Központban megtartott Vállalkozói Fórum keretében Pintér-Péntek Imre a GYMSKIK elnöke, Szakács Imre a GYMSKIK Fertő-Rábaköz Térség elnöke és Bognár Zoltán Fertőd város polgármestere vállalkozók társaságában megbeszélést folytatott. (A hírt megnyitva a témák is olvashatók.)

Fertőd 2016 december

Nagysikerű volt az Egészségnap Fertődön

Fertőd-PappLajos előadás 2016

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő Rábaköz Térsége Fertőd város Önkormányzatával közösen nagy sikerű Egészségnapot szervezett 2016.november 14-én az idén átadott fertődi Kulturális és Szolgáltató Központban. (Több információ és képgaléria a hírt megnyitva megtekinthető)

Fertő-Rábaköz térségi elnöki értékelés és tervek

Szakács Imre Fertő-Rábaközi kamarai térségi elnökAz előző évek célkitűzéseinek a tovább folytatása a cél az idei évben is.   Az idei évben Szakács Imre Fertő-Rábaköz térségi elnök vallja,

-„ nem engedhetjük, hogy csak a szavaké legyen a főszerep. A vállalkozásoknak kézzel fogható eredményekre van szüksége, aminek eleget kell tennünk helyi szinten.”