Duális szakképzés - Idén 22 ezer hallgató végez

Mintegy 100 ezer diák vesz részt a szakmunkásképzésben Magyarországon, akik közül 50 ezren a német mintára bevezetett duális szakképzésben tanulnak. A kamara régóta szorgalmazza ennek megvalósítását, valamint a szakma becsületének visszaállítását.

Szakmák európai és világbajnokait keresték

Március hatodikán fejeződött be  az  I. SkillsHungary Nemzeti Döntő, amely a EuroSkills és a WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek válogatóinak a hazai döntője. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt kereste azokat a fiatal szakembereket, akik Magyarországot képviselhetik a EuroSkills Lille 2014 a „Szakmák Európa Bajnokságán” illetve a 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóbanrendezendő,  a „Szakmák Olimpiájának is nevezett” WorldSkills Sao Paulo 2015 világversenyeken. Videó hír itt.

Együttműködési megállapodás és "Lányok napja" a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának közös szervezésében valósult meg a

„Lányok Napja” elnevezésű pályaorientációs rendezvény, melynek célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését a műszaki- és természettudományok iránt.
A résztvevők 3 órát tölthettek el a Mobilisben.

Szakmai vélemények tanulószerződésekről, együttműködési megállapodásokról

Az összeállítást az MKIK a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és egyéb szakmai háttérintézmények tájékoztató jellegű szakmai véleménye alapján állította össze. Nem tekinthető állásfoglalásnak, jogforrásnak, azonban mégis jó tudni!

Pályaorientációs munka a kamarában-2013 eredményei,tapasztalatai

2014. január 21.

Sikeresen zárult az első pályaorientációs év kamaránkban

Szép megyei sikerek születtek az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Az MKIK tájékoztatása szerint az idén a szakmunkástanulók versenyén 3997 versenyző indult, a döntőbe 194-an jutottak be 106 iskola képviseletében, 38 szakmában Videókat, helyezetteket is találhatunk a hírben

Videó Győrplussz TV