Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakképzési hozzájárulás elszámolása 2017

2017. március 2.

A március 1-én megtartott nagysikerű a Szakképzési hozzájárulás elszámolása c. előadás prezentációja.

2017-ben is - A jó szakma felér egy diplomával - elkezdődtek a szakmaversenyek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 41 szakképesítésben hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Győrben ma a mechatronikai technikusok lelkes csapata kezdte meg az írásbeli versenyzést. A versenyszabályok és a feladatok vetekednek egy érettségivel is.

Karácsony Kupa szakképzési háziverseny volt Mosonmagyaróváron a Hunyadiban.

A megyei kamara közreműködésével Szakképzési támogatói napot és Karácsony Kupa háziversenyt rendeztek a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, Mosonmagyaróváron 2016. december 7-én, az EU Szakképzés Hete időszaka alatt. Kőműves és hidegburkoló, asztalos, festő-mázoló-tapétázó, gépi forgácsoló, kozmetikus, fodrász, ipari gépész szakmákban versenyeztek a tanulók. A hírt megnyitva megtaláljuk a helyezettek névsorát.

Karácsony Kupa Hunyadiban 2016

Csanaki Jerfy Antal díjat kaptak a szakmát tanuló diákok legjobbjai /2016. november Győr

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2014. évben a szakmunkásképzés erősítése érdekében ösztöndíjat alapított a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi kistérségben tanuló szakmunkástanulók számára. A 2016. évi Csanaki Jerfy Antal díjakat november 9-én a Pályaválasztási Kiállítás megnyitóján adta át Pintér-Péntek Imre , a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  elnöke. A kamara a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszterrel   közösen még egy diákot díjazott.

csanaki Jerfy Antal díj 2016.

Szakma Sztár Fesztivál 2016. - GY-M-S megyei sikerek

Április 18-20. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 40 szakmában Budapesten, a Hungexpo területén az MKIK szervezésében. A 18 döntőbe jutott megyei versenyző, kiválóan helyt állt, remek eredmények születtek. A cikket megnyitva videók vetíthetők az eseményekről. Győrben a kamarában is köszöntötték a megyei Szakma Sztárokat.

Megyei Szakmasztárok a döntőben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjére. a „ Szak(ma) Sztár Fesztivál” keretében  2016. április 18-20. között Budapesten,  a  Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén kerül sor.

SZKTV/OSZTV továbbjutók

2017. február 27.

Megszülettek az írásbeli válogatók eredményei. A GYMSKIK szakképző intézményeiből 238 tanuló jelentkezett a versenyre közülük 24 tanuló jutott tovább a válogatóversenyekre. A továbbjutók adatait táblázatunk tartalmazza.

ELISMERÉS A EUROSKILLS HAZAI RÉSZTVEVŐINEK

Az év végén Göteborgban megrendezett EuroSkills verseny résztvevői és szakértői január 17-én elismerő okleveleket vettek át az MKIK székházában. A tizenhat magyar fiatalnak az elismeréseket Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke adta át. A magyar csapat tagjai mellett köszönetet mondtak a szponzoroknak és szakértőknek, akik hozzájárultak a sikeres versenyzéshez. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

SZKTV - Szakmai tanulmányi versenyben az asztalosok is - 2017.

2017. január 3-án Győrben a kamarában (GYMSMKIK) délelőtt 10 órakor az asztalos szakmát tanuló fiatalok is megkezdték országos szakmai veresenyük írásbeli elődöntőjét. Aszatlos szakmában is születtek már megyebeli kiváló eredmények. Reméljük idén is lesz döntősünk!

szktv asztalos győr 2017.

Karácsony Kupa szakképzési verseny volt Mosonmagyaróváron a Haller iskolában

December 8-án A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Haller János Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskolájában cukrász, pincér és szakács kategóriában indultak megmérettetések. Az eseményen a szervezők nyílt napként általános iskolásokat is fogadtak. Néhány nyolcadikosnak a pincér szakma meg is tetszett. Voltak akik még több szakmán is gondolkodnak. A helyezéseket a cikket megnyitva találjuk.

Karácsony Kupa Haller iskolában 2016

2016. november - Mesterlevél átadási ünnepet tartottak Győrben

A színvonalas szakmunkásképzésben fontos, felelősségteljes feladata van a tapasztalt, jól képzett mestereknek, akik szakmai, gyakorlati tudásukat megfelelő pedagógiai ismeretek birtokában adhatják át a jövő nemzedékének. A mesterképzés kizárólag kamarai jogosultság és feladatkör, amely az élethosszig tartó tanulást, a szakmai karrier lehetőségét segíti elő. Jelenleg 88 mesterszakmában tehető mestervizsga. A vizsgára felkészítéshez egységes központi oktatási programok állnak rendelkezésre. 

2016. november 10-én eskütétel mellett, 86 mester vette át mesterlevelét Győrben.

Megjelent a korlátozottan támogatott szakképesítések listája megyénként és fenntartónként

Hivatalosan megjelent a Magyar Közlöny 2016. évi 164. számában.

K-TÁM-Szakkép-keretszámok2016-MK

Nyissa meg mellékletünket.

Szakképzési hozzájárulás elszámolása 2016

2016. március 22.

A március 2-án megtartott nagysikerű a Szakképzési hozzájárulás elszámolása c. előadás prezentációja.

SZKTV elődöntők Győrben 262 résztvevővel

Idén januárban 30 szakmában, 262 tanuló számára szervezte meg az országos szakmaverseny elődöntőjét. Az igazán sikeresek áprilisban országos Szakma Sztárok is lehetnek. A hírt megnyitva látszik, hogy milyen szakmában, hányan versenyeztek. Vájuk az áprilisi megmérettetést! Drukkolink neki!