Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakképzési hozzájárulás elszámolása 2016

2016. március 22.

A március 2-án megtartott nagysikerű a Szakképzési hozzájárulás elszámolása c. előadás prezentációja.

2016. november - Mesterlevél átadási ünnepet tartottak Győrben

A színvonalas szakmunkásképzésben fontos, felelősségteljes feladata van a tapasztalt, jól képzett mestereknek, akik szakmai, gyakorlati tudásukat megfelelő pedagógiai ismeretek birtokában adhatják át a jövő nemzedékének. A mesterképzés kizárólag kamarai jogosultság és feladatkör, amely az élethosszig tartó tanulást, a szakmai karrier lehetőségét segíti elő. Jelenleg 88 mesterszakmában tehető mestervizsga. A vizsgára felkészítéshez egységes központi oktatási programok állnak rendelkezésre. 

2016. november 10-én eskütétel mellett, 86 mester vette át mesterlevelét Győrben.

Megjelent a korlátozottan támogatott szakképesítések listája megyénként és fenntartónként

Hivatalosan megjelent a Magyar Közlöny 2016. évi 164. számában.

K-TÁM-Szakkép-keretszámok2016-MK

Nyissa meg mellékletünket.

Megyei Szakmasztárok a döntőben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjére. a „ Szak(ma) Sztár Fesztivál” keretében  2016. április 18-20. között Budapesten,  a  Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén kerül sor.

Csanaki Jerfy Antal díjátadó 2015. november 2-án Győrben

A 2014-ben alapított díj idei nyertesei Győrben, november 2-án a Páyaválasztási kiállítás megnyitóján vehették át Mihalicz Antal elnöktől és Mikóczi Tamás társelnöktől. A díjhoz csatlakozott Prominent Kft. Professió Klaszter és SMR Hungary Bt.képviselői is átadták az általuk támogatott egy-egy diáknak a támogatásuk jelképező oklevelet.

Jerfy Antal díj logó 2015

SZAKKÉPZÉST ÉS A SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ ELSZÁMOLÁSÁT ÉRINTŐ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK 2016. JANUÁR 1-TŐL

A kötelezettség csökkentés általános szabálya változatlan -az általános – alap – csökkentő tétel számítása változatlan, de meghatározott kötelezetti kör kiegészítő csökkentés lehetőségével élhet, a lent leírtak szerint.

Csanaki Jerfy Antal díjat kaptak a szakmát tanuló diákok legjobbjai /2016. november Győr

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2014. évben a szakmunkásképzés erősítése érdekében ösztöndíjat alapított a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi kistérségben tanuló szakmunkástanulók számára. A 2016. évi Csanaki Jerfy Antal díjakat november 9-én a Pályaválasztási Kiállítás megnyitóján adta át Pintér-Péntek Imre , a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  elnöke. A kamara a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszterrel   közösen még egy diákot díjazott.

csanaki Jerfy Antal díj 2016.

Szakma Sztár Fesztivál 2016. - GY-M-S megyei sikerek

Április 18-20. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 40 szakmában Budapesten, a Hungexpo területén az MKIK szervezésében. A 18 döntőbe jutott megyei versenyző, kiválóan helyt állt, remek eredmények születtek. A cikket megnyitva videók vetíthetők az eseményekről. Győrben a kamarában is köszöntötték a megyei Szakma Sztárokat.

SZKTV elődöntők Győrben 262 résztvevővel

Idén januárban 30 szakmában, 262 tanuló számára szervezte meg az országos szakmaverseny elődöntőjét. Az igazán sikeresek áprilisban országos Szakma Sztárok is lehetnek. A hírt megnyitva látszik, hogy milyen szakmában, hányan versenyeztek. Vájuk az áprilisi megmérettetést! Drukkolink neki!

A ProMinent Kft és a Professio Klaszter is csatlakozott a kamarai Jerfy díjhoz

2015. október 21.

Horváth Ottó ügyvezető és Horváth Szabolcs elnök Dinnyés Előd GYMSKIK tikárral közösen, Győrben, október 21-én a kamarai Jerfy Antal ösztöndíjhoz történő csatlakozási dokumentumot írt alá. Ez azt jelenti, hogy évente így már öt kiemelkedő teljesítményű szakmát tanuló diákot lehet havi harmincezer forinttal támogatni, két éven keresztül, amennyiben megtartja a pályázat idején produkált jó eredményét. Időközben az SMR Hungary is csatlakozott. Ők is átadnak egy ösztöndajat november 2-án.