Szakmai vélemények tanulószerződésekről, együttműködési megállapodásokról

Az összeállítást az MKIK a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és egyéb szakmai háttérintézmények tájékoztató jellegű szakmai véleménye alapján állította össze. Nem tekinthető állásfoglalásnak, jogforrásnak, azonban mégis jó tudni!

Pályaorientációs munka a kamarában-2013 eredményei,tapasztalatai

2014. január 21.

Sikeresen zárult az első pályaorientációs év kamaránkban

Szakmák Harmóniája 2014 eredmények

Szakmák Harmóniája tanulóversenyművek Győrben

Látványos produkciók elevenedtek meg a színpadon. Volt romantika és a felkészülésből ellesett pillanatok is. A zsűri és a közönség is díjazott.

Duális szakképzés - Idén 22 ezer hallgató végez

Mintegy 100 ezer diák vesz részt a szakmunkásképzésben Magyarországon, akik közül 50 ezren a német mintára bevezetett duális szakképzésben tanulnak. A kamara régóta szorgalmazza ennek megvalósítását, valamint a szakma becsületének visszaállítását.

Szakmák európai és világbajnokait keresték

Március hatodikán fejeződött be  az  I. SkillsHungary Nemzeti Döntő, amely a EuroSkills és a WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek válogatóinak a hazai döntője. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt kereste azokat a fiatal szakembereket, akik Magyarországot képviselhetik a EuroSkills Lille 2014 a „Szakmák Európa Bajnokságán” illetve a 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóbanrendezendő,  a „Szakmák Olimpiájának is nevezett” WorldSkills Sao Paulo 2015 világversenyeken. Videó hír itt.

Írásbeliznek Győrben is a leendő Szakmasztárok

SZKTV2015

Győrben, az iparkamarában, ebben a hónapban 27 szakmában szervezzük a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőit.

Szép megyei sikerek születtek az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Az MKIK tájékoztatása szerint az idén a szakmunkástanulók versenyén 3997 versenyző indult, a döntőbe 194-an jutottak be 106 iskola képviseletében, 38 szakmában Videókat, helyezetteket is találhatunk a hírben

Videó Győrplussz TV