Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb Nemzetközi vagyonvédelmi Konferencia volt Győrben a kamarában (GYMSMKIK)

Drónok a levegőben, migránsok a határon, munkaerő probléma a vállalatoknál, adták meg a témákat a szervezők. Ki gépen száll fölébe…..vagy nem is száll fölébe, csak felküld egy eszközt, egy drónt. Érdekes, izgalmas témákat fejtettek ki az előadók Győrben, a kereskedelmi és iparkamarában szervezett IV. Nemzetközi Vagyonvédelmi Konferencián november 29-én. Pintér-Péntek Imre kamaraelnök köszöntőjében rámutatott, hogy a kamara a lehetőségek tárháza. Jó példa erre a Vagyonvédelmi Vezetők Klubjának eddigi tevékenysége is.

Pintér-Péntek Imre megnyitója 2016. nov. 29

Tájékoztató a vízkészletjárulék számításával kapcsolatos 2017. évi változásokról

2016. november 22.

2017. január 1-től a vízkészletjárulék fizetési kötelezettségnek a módosítás szerint kell eleget tenni. A KHVM rendelet változásairól a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága részletes tájékoztatót készített.

Adóváltozások évről évre - követni kell a szakembereknek

Dr. Lázár József a megyei NAV osztályvezetője tartott tájékoztatót Győrben, november 28-án, a kamarai Könyvelői Klubban az érdeklődő  124 résztvevőnek. Az adózásunk évről-évre folyamatosan változik. Nem tehetjük meg, hogy ne kövessük őket, és ne nézzük meg, mi érint majd bennünket, ezért a mai rendezvényen összefoglaltuk azokat a változásokat a 2017-es adózás területén, amelyek a vállalkozásainkat leginkább érintik.

Partnerrendezvény - Szakképzés Európai hetében - Építészeti előadás a Hildben

Energiatudatosság a hagyományos építéstechnológiájú épületek építésében - magyarországi és nemzetközi kitekintéssel Józsa Tamás igazgató tart előadást 2016. december 7-én szerdán 15 órakor a Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakgimnáziumában (Győr, Szent István út 1.)

Szakképzés hete 2016

 

A Szakképzés EU hetének további rendezvényei itt találhatók.

 

Jó tudni - December 20-ig kell dönteni az eváról

2016. december 1-je és december 20-a között választhatják 2017-re az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) az újonnan bejelentkező adózók. Azoknak, akik 2016-ban az eva szerint adóztak, és ezen 2017-ben sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

GYMSKIK friss - a kamara közbenjár az adócsökkentésért!

Mire elég 2 milliárd forint? Ha feltesszük magunknak a kérdést, belegondolhatunk, hogy mit ért el a kamara, amikor Győr várossal egyeztetve belátták, hogy a vállalkozások versenyképességét növelik - amire pedig igen nagy szükség van-, amikor a győr városi helyi adókat ennyivel csökkentik. A Kisalföld napilapban részletes tájékoztatást adott Pintér-Péntek Imre kamaraelnök. Hírünket megnyitva mindez megismerhető!.

GYMSMKIK - átadták a bizalom védjegyeit a nyertes pályázóknak

2017. november 28-án átadták a "Kamara a vállalkozásokért" védjegy videlésére jogosító okleveleket Győrben, immár második alkalommal.

védjegy

Egykapus ügyintézés az építésügyben

Átalakult az e-epites.hu weboldal. Az építtetők, tervezők, kivitelezők és az építésügyi hatóságok számára nélkülözhetetlen portálon minden építésügyi alkalmazás egyetlen belépéssel elérhetővé válik, megteremtve ezzel az egykapus ügyintézés lehetőségét – jelentette be Füleky Zsolt Miskolcon, a regionális építész kamarai rendezvényen. A megújult honlap november 9-én állt munkába.

„Hatékony anyag- és erőforrás-gazdálkodás a vállalkozásban” - ingyenes online kurzus

A CEEweb a Biológiai  Sokféleségért Egyesület (CEEweb) és szakmai partnere, a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány (KGA) hamarosan egy ingyenes online kurzust indít „Hatékony anyag- és erőforrás-gazdálkodás a vállalkozásban” címmel, mely a tervek szerint 2016 októberétől 2017 áprilisáig, havi rendszerességgel mutatja be a körforgásos gazdaság elméleti alapjait és gyakorlati alkalmazási lehetőségeit.

Üzleti ajándék ajánló - Győrkönyv ünnepi csomagban, mézeskalács gyertyatartóval

A könyv fantasztikus képekkel mutatja be Győr nevezetességeit, értékeit. Most kézműves mézeskalács gyertyatartó teszi még ünnepibbé. Aki ilyet talál a karácsonyfa alatt, biztosan örömmel lapoz bele és érzi, hogy értékeset kapott. Talán egy látogatásra, időtöltésre is kedvet kap. Pláne, ha barátok, ismerősök, kedves vendéglátók fogadják!

Győrkönyv 2016. Karácsonyra

Üzleti ötleteket értékeltek a mentorok a Széchenyi Egyetem hallgatói körében!

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri térségi elnökségének mentorai 2016. november 21-én a Kamara a vállalkozásokért tantárgy hallgatóinak tolmácsolásában megfogalmazott üzleti ötleteket értékelték a Széchenyi István Egyetemen.