Új kihívás a vállalkozásoknak az EKAER

A 2015. január 1-jével bevezetésre kerülő Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszerrel (EKAER) kapcsolatosan az országos és a megyei kamarák egyeztetéseket kezdeményeztek a jó gyakorlat kialakítása és a jogszabály értelmezés, illetve szükség esetén a módosítás érdekében.

Küldje el az AEAER -t érintő kérdéseit, véleményét a kertagtitkar@gymskik.hu címre!

Weboldalunkon, hírlevelelünkben tájékoztatunk a fejleményekről! Tájékoztatást, képzést tervezünk januárban, a lehető legkorábbi időpontban.

 

Enterprise Europe Network - sikeres üzleti partnerkeresés gumiabroncsok újrahasznosítására

Az Enterprise Europe Network folyamatosan keresi a kapcsolatot olyan kis- és közepes méretű vállalkozásokkal, akik külföldi partnert keresnek akár termékük, szolgáltatásuk külföldi forgalmazásához, akár technológiai együttműködéshez.

GYMSKIK évzáró küldöttgyűlést tartottak

A székházépítésben korsdzerűsítésben érintett kamaraelnökök

A küldöttgyűlés kezdetén a kamara jelenlegi és korábbi elnökei szalagátvágással adták át a korszerűsített, látványában is megújult konferenciatermet a testületnek. A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése december 11-én elfogadta a beszámolót a székház korszerűsítésről. Megállapítást nyert, hogy a munkálatok az előirányzott költségkereten belül valósult meg. A testület elfogadta a kamara és a kamarai kft. 2015. évi költségvetését, majd apró szükséges módosításokat fogadtak el az alapszabályban. Ezután kitüntetések, tagozati díjak átadása és 20 évnél nagyobb jubileumot ünneplők köszöntése következett.Videóhír itt vetíthető.

Iparkamarai Női Klub-Adományt gyűjtenek 20-án szombaton a Virágpiacon Győrben

2014. december 1.

Gazdára vár -adventigyűjtés Iparkamarai Női Klub Győr

 

Kutyus is - Szomaton gazdára vár Győrben a Virágpiacon!

Az Iparkamarai Női Klub Győrben Arany hétvégén, szombaton a Virágpiacnál gyűjt a hátrányos helyzetű kereskedő-eladó tanulók számára.  Az adományozók ajándéktárgyat választhattnak maguknak. További információ 96 520 203-as telefononon, vagy a kamarapr@gymskik.hu címen kérhető.

Innováció - Sikeres volr a PROFIS projekt

2014. december 17.

PROFIS projekt logói

Sikeresen zárult az innovatív vállalkozások finanszírozását támogató délkelet-európai projekt. A Délkelet-Európai Transznacionális Kooperációs Program keretében kilenc közép-kelet-európai országból 10 szervezet fogott össze, és 2013 januárjában elindította „Az innováció finanszírozásának támogatása Délkelet-Európában” (PROFIS – SEE/D/0233/1.2/X) című kezdeményezést. A projekt egyik hazai partnere az Universitas-Győr Nonprofit Kft. volt. A két éves projekt a korai fázisban levő innovatív projektek illetve már induló vállalkozások finanszírozásának helyzetén kívánt javítani

GYMSKIK -Sikeres adventi nyílt napot és ajándékvásárt tartottak

Győr-kamarainyíltnap és ajándékvásár 2014

A kézművesek, az iskolák diákjai és tanárai is lelkesen készültek a győri kamarai Nyílt Napra 2014-ben is. A szakmát tanuló diákok saját készítésű alkotásaikat kínálták karácsonyi ajándékozáshoz. A szakiskolások alapítványait támogató vásár elérte célját. Az összesen hat győri intézmény alapítványa javára idén is számos jóérzésű ember adakozott, hogy a tehetséggondozásra és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására még több forrás álljon rendelkezésre.

Időközi Választás 2015-ben a Fertő-Rábaköz Térségben

2014. december 15.

A kamara elnöksége 2015. február 5-én 15 órára tűzte ki a választások időpontját, amelyre azért van szükség, mert az egyik kapuvári küldöttünk elhalálozott, és ebben a térségben nincs pótküldött.