Gyászhír: búcsúzunk Goeser Róberttől

2015. május 4.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Goeser Róbert, a kereskedelmi tagozat elnökségi tagja, az MKIK Közlekedési és Logisztikai Kollégiumának tagja, elhunyt. Köszönjük neki aktív, támogató munkáját. amivel hozzájárult tagozatunk működéséhez. Emlékét őrizzük!

KSH friss A Vasfüggönytől a szabad munkavállalásig

Az osztrák-magyar határ menti munkaerő-piaci kapcsolatok fejlődéséről  és az ingázó foglalkoztatottak főbb jellemzőiről olvashatunk.

KSH ingázásról 2015 április

Eredmények a Szakma Sztár Fesztiválon 2015

GYMS megyéből 11 buszt indított a kamara.

Győri látogatók a Szakma Sztár fesztiválon 2015

Értékelvű vállalkozások a fenntartható gazdaságért konferencia Győrben

Profit vagy közjó? Üzlet vagy emberközpontú gazdaság?  Nem kell döntenie! Van lehetőség. Van példa. Május 5-én várják az érdeklődőket. Már most lehet jelentkezni!

Ismét EGÉSZSÉGNAP a kamarában!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara szolgáltatási tagozata 2015. május 18-án, hétfőn 10.00 – 16.00 óra között kamarai tagjai, a vállalkozói közösség és valamennyi partnerünk egészségmegőrzése érdekében, a korábbi évek hagyományait követve EGÉSZSÉGNAPOT szervez.

Zsolna-Krakkó szakmai út 2015. május 28-31.

2015. április 23.

Tagozatunk szeretettel meghívja Önt soron következő szakmai útjára 2015.05.28-31. Az úticél Zsolna és Krakkó.

Szüksége van a humán tudásnak és a fémiparnak egymásra

2015. április 30-án Győrben együttműködési keret megállapodást kötött a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karával. Videó itt megtekinthető.

Professió-NYME-Apáczai együttműködők 2015

Ajánló - EKÁER-hez kapcsolódó kedvezményes szolgáltatás

2015. április 23.

Műholdas internet szolgáltatás kétirányú adatátvitellel, az önkéntes kereskedelmi és iparkamarai tagvállalkozásoknak 10% kedvezménnyel!

Május közepéig lehet pályázni az idei Magyar Termék Nagydíjra

18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt.  Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerében 2015-ben már 37 főcsoport 73 témakörében lehet pályázni a díjak elnyerésére. Idén bővült a pályázó cégek köre is.

Kamarai garanciavállalás

2015. május 4.

2015. július 1-jén lép hatályba a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII.  törvény kamarai garanciavállalással kapcsolatos módosítása.

A rendelkezés a gazdálkodóknál folyó gyakorlati képzés elsődlegességének megerősítését és ezen keresztül a duális képzés kiszélesítését célozza meg. Kimondja, hogy a tanuló gyakorlati képzéséről a szakiskola csak akkor gondoskodhat, ha gazdasági kamara nem tudja gazdálkodónál, tanulószerződéssel elhelyezni. Így csak a gazdaság által biztosított összes gyakorlati hely betöltését – azaz a kamara ilyen értelmű igazolásának kiállítását – követően kerülhetnek a tanulók iskolai tanműhelyi képzésbe.

Fontos megjegyezni, hogy a kamarai igazolás kiadása kiterjed az együttműködési megállapodás alapján folyó gyakorlati képzésre is (azaz az Szt. 56. § (1) bekezdésének a)–d) pontjában megadott összes esetre). Ennek megfelelően együttműködési megállapodás kötése is csak akkor lehetséges, ha a kamara kiadta az igazolást arról, hogy részéről nem biztosított (a tanulószerződés kötéséhez) megfelelő képzőhely az adott tanuló számára.

A 2015. február 26-i a kamarai garanciavállalás bevezetésével kapcsolatos MKIK-KLIK közös tájékoztató rendezvényen elhangzott prezentációkat, illetve a kamarai garanciavállaláshoz kapcsolódó nyomtatványokat az mkik.hu érheti el.

 

http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/kamarai-garanciavallalas-12539