Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

GastroPan vendéglátóipari kiállításra utaztunk

Délkelet-Európa legjelentősebb nemzetközi sütőipari, cukrászati gasztronómiai, fagylalt, kávé és vendéglátóipari szakmai kiállításán vett részt a kamaránk kereskedelmi tagozatának 14 fős delegációja 2017. március 23-26 között. A résztvevők felkeresték Kolozsváron a Magyar Főkonzulátust, ahol egy találkozó keretében megismerhették Románia gazdaságát, és üzleti környezetéről kaphattak hasznos információkat. A találkozón, a külgazdasági attasé és kollégái mellett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. kolozsvári irodavezetője, a Kárpátia Magyar-Román Vegyes Kamara alelnöke és a Kolozs Megyei Tanács alelnöke is részt vett.

Figyelem! Változik a jövedéki törvény 2017. április 1-től

Április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A hatályba lépés előtt a jövedéki termékkel foglalkozóknak érdemes odafigyelni az engedélyhez, illetve nyilvántartásba vételhez kapcsolódó határidőkre.

XIII. Újbor és Sajtfesztiválon járt a kereskedelmi tagozat

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozata részt vett a 2016. november 26-27. között megrendezésre kerülő XIII. Magyarországi Újbor és Sajtfesztiválon.

Több év kitartó csapatmunkájának és a támogatók segítségnyújtásának köszönhető, hogy évről évre megrendezésre kerül a Magyarországon egyedülálló Újbor és Sajtfesztivál.

Kereskedelmi tagozat stratégiaépítő programjáról

A kereskedelmi tagozat stratégiaépítő programjának a célja volt, hogy az újonnan megválasztott küldöttek és pótküldöttek megismerjék és megoszák tapasztalataikat. A tréner segítségével közösen és csoportokban megalkották a tagozat rövid és hosszútávú céljait és stratégiáját. A közös munka során az alábbi területekre meghozták az akcióterveket:

  • Tagtoborzás
  • Média, Kommunikáció
  • Rendezvényszervezés, Szakmai utak
  • Érdekképviselet. Lobby

A program jó alkalom volt arra, hogy konkrét és mérhető elvárásokat fogalmazzanak meg a tagozattal, az elnökséggel és a munkaszervezettel. Az egyes munkacsoportok 2017. január 10-ig megalkotják a részletes akcióterveiket.

Fuvarozói és Személyszállítói Konferencia volt a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével közösen konferenciát szervezett 2016. november 22-én.

 

Érdeklődőink a szakmai konferencia keretében Erdei Péternek az MKFE szolgáltatási igazgatójának köszönhetően első kézből szerezhettek információkat a legfrissebb változásokról, a teherfuvarozói és személyszállítói szakmát érintő legfontosabb jogszabályváltozásokról, érdekképviseleti feladatok alatt elért eredményekről is beszámolót hallhattak a konferencián résztvevők.

 

Az előadást követően előadónk az érdeklődő vállalkozásvezetőnek konzultációra is lehetőséget biztosított, és a szakmát érdeklő és érintő kérdésekre választ kaphattak.

FELHÍVÁS! Új rendelet On-line pénztárgép kapcsán

A Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – erősítette meg a hónap elején közölt előzetes adatait csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Helyzetelemzés a szállodaiparról

A szállodai versenyképesség, a munkaerő-helyzet, a szolgáltatások minősége, a rövid távon bérbeadott lakások, a belföldi turizmus támogatása, a nemzetközi marketing, az olimpia,a nagy befogadóképeségű konferencia-központ egyaránt szerepelnek az MSZÉSZ legfrissebb tanulmányában.

Vendéglátás Akadémia 2017. - Budapest

Tartson velünk Ön is a Vendéglátás Akadémia c. rendezvénysorozat budapesti állomására 2017. május 11-én, ahol az étterem tulajdonosok, éttermi vezetők, séfek, baristák és felszolgálók részére üzleti kapcsolatépítési lehetőséget kínálunk, valamint szakmai előadásokon keresztül adunk bővebb információt a vendéglátóipar legújabb kihívásairól.

40. Utazás Kiállításon jártunk

Utazás Kiállítás

 

Megnyílt Budapesten a 40. Utazás kiállítás, amelyen Győr a díszvendég. A kamara (GYMSMKIK) delegációja is részt vett a megnyitón.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a rendezvény március 2-i megnyitóján elmondta: a kiállítás idén negyvenéves, története hűen tükrözi az utazási szokások változását, és kicsit Magyarország történetét is. Idén mintegy negyvenezer látogatót várnak. A résztvevők kétszáz magyar turisztikai szolgáltató kínálatából válogathatnak – ismertette.

A kiállítás belföldi díszvendége idén az Európai ifjúsági olimpiai fesztivált (EYOF) rendező Győr, a külföldi Oroszország, a kulturális díszvendég pedig Pannonhalma. Idén mintegy 40 ezer látogatót várnak.

Pezsgő kamarai élet - a kamara a Törley nyomában

A 130 éves Törley pezsgőgyárban zárta az évet kamaránk kereskedelmi tagozata. Megismerték a pezsgőgyártas és a  degorzsálás  folyamatát. A beszállítói kapcsolatok kiépítése mellett az új termékek bemutatására is sor került. A márka sikertörténetének megismerése méltó lezárása volt a 2016-os 126. Kamarai évnek.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány hírei 2017. január

A 2017. január 14-én megrendezett Média Bál vendégeinek rendkívüli tombola ajándékokkal készültek a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kiemelt Partnerei

Oroszországban jártunk

2016. november 8.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának 16 fős delegációja vett részt a Szentpéterváron megrendezésre kerülő INWETEX CIS utazási kiállításon 2016. október 13-16 -án.

Utazás 2017, Győr és Oroszország lesz a díszvendég

Az aktív turizmus szervezők nemzetközi szervezetének (Adventure Travel Trade Association) felmérése szerint 2009 és 2012 között az úgynevezett aktív turizmus piaca évente átlagosan 65%-kal növekedett. Ez az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a turizmuson belül; az ágazat becsült értéke több mint 270 milliárd dollár.

Felhívás – További ágazatokat érintő online pénztárgép használatának kötelezettségére

Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy 2016. szeptember 30-tól és 2017. január 1-jétől a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013 (XI.15.) NGM rendelet szerint.

Emelkedik a dohánytermékek adója

Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján.