Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

Buszos utazás a Süllőfesztiválra!

Kereskedelmi Tagozatunk 2016. október 22-én kötetlen, buszos utazást szervez a szigligeti Süllőfesztiválra. Várjuk a csatlakozni vágyók jelentkezését!

Gastro Design 2016

Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap 2016 nyarán harmadszor hirdeti meg nagysikerű Gastro Design versenyét, amelynek célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátóipari kommunikációt és márkamegjelenést. Nevezési határidő: 2016. augusztus 5.

EKÁER módosítás a 3,5 tonna alatti járművekre vonatkozóan

A módosítás alapján 2016. augusztus 1-jétől EKAER bejelentési kötelezettséggel jár, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát

Családi Napot tartottunk Véneken

Tagozatunk a hagyományokat követve idén is megrendezte tagtársaink és családjaik számára 2016. június 19-én Családi Napját. A rendezvény helyszínét idén a véneki Aranykert Szabadidőpark adta. A programon közel 100 fő vett részt, kicsik és nagyok egyaránt. Az egész napos rendezvény ideje alatt kinn a szabadban, számos programmal összekötve lehetőség nyílt arra, hogy a munka mellett a magánélet terén is jobban megismerjék egymást a tagtársak.

Mindent a magyar turizmus 2015-ös teljesítményéről

A Magyar Turisztikai Ügynökség elkészítette a Turizmus Magyarországon című statisztikai kiadványát a KSH közelmúltban publikált, 2015. évi végleges adatai alapján. A kiadványban a turizmus hazánk gazdaságában betöltött szerepéről és legfontosabb jellemzőiről lehet olvasni.

Új EU rendelet a közúti fuvarozás jogsértési kategóriákról!

Az Európai Bizottság 2016. március 18-án elfogadott EU 2016/403 számú rendeletében rögzítette a közúti fuvarozásra vonatkozó uniós jogszabályok azon súlyos megsértéseinek kategóriáit, típusait és fokát meghatározó közös jegyzékét, amelyek az adott közúti fuvarozó jó hírnevének elvesztését eredményezhetik. A jegyzék elérhető a hír mellékletében!

A magánszférában 350 ezer Ft mehet SZÉP-kártyára

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évi 100 ezer forintot kaphatnak készpénzben, ezen felül a közszféra alkalmazottjainak 100 ezer forintot, a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat SZÉP-kártyára a munkáltató – áll a kormány parlamenthez benyújtott új cafeteria-szabályozásában.

Szakmai út: COMFORTEX Lakberendezési és a CADEAUEX Ajándéktárgy és Lakáskultúra szakkiállítások

Kamaránk kereskedelmi tagozata 2016. szeptember 2-5. között szakmai utat szervez Lipcsébe a 
COMFORTEX Lakberendezési és a CADEAUEX Ajándéktárgy és Lakáskultúra szakkiállításokra. Tartson velünk Ön is!

Meghívó a velemi Gesztenyefesztiválra

Kamaránk Kereskedelmi Tagozata 2016. október 8-án buszos, kötetlen kirándulást szervez Velembe, a nagysikerű Gesztenyefesztválra. Programunkra szeretettel várjuk Önt és kedves családját is!

Hogyan kell külföldi napidíjat fizetni?

A munkáltatók tevékenysége során előfordul, hogy a munkavállalóinak szokásos munkavégzési helyüktől eltérő helyen, külföldön kell munkájukat végezni, külföldön kell tartózkodniuk. Ezekre az időszakokra többletköltségük ellentételezésére napidíjat kapnak. 2016. január 1-jétől módosult a külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló kormányrendelet, melynek következtében emelkedett fuvarozók, árukísérők külföldi kiküldetésére tekintettel kapott bevételéből igazolás nélkül elszámolható költség mértéke. 

Tájékoztató rendezvény az online pénztárgépek használatáról

Az állam 2016. szeptember 30-tól, illetve második körben 2017. január 1-től új tevékenységekre terjeszti ki az online pénztárgépek használatát. A bővítés okán 2016. június 15-én tagozatunk a NAV Megyei Adóigazgatóságával közösen tájékoztató fórumot tartott a Kamara székházában.

Kisokos a diákmunka adózásáról

A diák és a foglalkoztató szemszögéből is bemutatjuk a nyári munkavállalás lehetséges formáit és azok adózási szabályait.

Jön a turizmusfejlesztési hozzájárulás

Új adó, úgynevezett turizmusfejlesztési hozzájárulás bevezetését is bevette a parlament törvényalkotási bizottsága az adótörvénycsomaghoz készített összegző módosító javaslatba, amelyet múlt hét pénteken nyújtottak be és meg is szavazta az Országgyűlés.

Az orosz, az amerikai és az angol turista a legköltekezőbb

A német utazók költik a legtöbb pénzt Magyarországon, 2015-ben összesen 201 milliárd forintot, ám az egy főre jutó átlagos költés alapján felállított toplistát az orosz turisták vezetik 237 ezer forinttal.