Elnöki köszöntő

Tisztelt Tagtársunk!

Tisztelt Érdeklődő!

 

Hanczné Mező Edina kamarai Kereskedelmi tagozati elnökA Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának  nevében engedje meg, hogy megköszönjem támogatását kamaránk iránt!
Kamaránk fontos feladatának tekinti  tagságának aktuális információkkal való ellátását. Arra törekszünk, hogy a jövőben is aktív kapcsolatot alakítsunk ki tagjainkkal, ezért kérjük látogassanak el kamarai rendezvényeinkre, vegyék igénybe szolgáltatásainkat, hogy minél jobban képviselhessük az Önök érdekeit!

Élelmiszer értékesítő automaták bejelentési kötelezettsége

A 2015. január 1-jétől hatályos jogszabályi rendelkezések alapján az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezés üzemeltetője elektronikus úton köteles bejelenteni az adóhatósághoz az értékesítés megkezdését és az automataberendezés üzemeltetésében bekövetkezett változásokat.

Változik a számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség online pénztárgépek esetében

Figyelem! 2015. január 1-jétől változik a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettsége

Iskolák és vállalkozások közreműködésével zajlott a Szakképzési Fórum

A kereskedelmi tagozat ebben az évben is megtartotta 2014. november 10-én Szakképzési Fórumát. A rendezvény célja tájékoztatás nyújtása volt 2014. szeptember 1-től, az eladó szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeiben bekövetkezett változásokról. A rendezvényen egyaránt képviseltették magukat a képző intézmények és a gyakorlati helyeket biztosító vállalkozások.

A sokakat értintő EKAER rendszerről rendezett tájékoztató fórumot a Kamara

Kamaránk a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatóságával közösen 2015. január 12-én tájékoztató fórumot szervezett a 2015. január 1-től érvénybe lépő EKAER rendszerrel kapcsolatban. A rendezvény nagy érdelődés mellett zajlott, közel 450 fő részvételével.

A rendezvényről szóló hír elérhető itt.

Változások az élelmiszer-jelölések területén 2014. december 13-tól!

Szigorodnak az élelmiszerek jelölésének törvényi előírásai december 13-tól, ekkor lép hatályba a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet.

Dohányáru kiskereskedők képzése idén már második alkalommal

A GYMSKIK, a Magyar Dohány Kiskereskedők és az ND Zrt. közös szervezésében idén már második alkalommal került megtartásra a Dohányáru kiskereskedők szakmai képzése 2014. október 27-én a Hotel Famulusban.