Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

A kamarai Kereskedelmi Tagozat is kivette részét a X. Gasztro-Csata sikeressé tételében, Csornán.

Hanczné Mező Edina-Szarvas Krisztina

Képünkön Hanczné Mező Edina a Kereskedelmi Tagozat elnöke és Szarvas Krisztina a Szolgáltatási Tagozat elnökségi tagja készíti elő az alapanyagokat a finom ételhez.

Szakmai tanulmányút Ausztriába 2017. október 12-14.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöksége tisztelettel meghívja Önt 2017. október 12-14. csütörtök – szombat között Ausztriába szervezett üzleti szakmai útjára.

Kereskedelmi Tagozati Küldött és Elnökségi Ülés 2017.09.06.

A kereskedelmi tagozat folyamatban lévő 2017. II. félévi aktivitásainak egyeztetése a meghívott tisztségviselők részvételével.

2018-tól jön a céges ügyfélkapu, azaz cégkapu

Az eddig csak természetes személyek által egyéni döntés vagy szükségszerűség alapján igényelt ügyfélkapu mellett hamarosan a gyakorlatban is találkozhatunk a cégek számára kötelező elektronikus ügyfélkapu, vagy más néven cégkapu intézményével.

A cégtörvény 2017. január elsejétől hatályos módosítása értelmében a cégjegyzéknek valamennyi gazdálkodó szervezet esetében tartalmaznia kell a cég hivatalos elérhetőségét. Ennek nyilvántartása 2018. január elsejétől kötelező, de a már létező gazdálkodó szervezeteknek az elérhetőség bejelentését 2017. augusztus 30-ig kell teljesíteni.

Jó tapasztalatok - A kereskedelmi ágazat beszállítóinál jártak a Rábaközben

Az eddigi évekhez hasonlóan a Kereskedelmi Tagozat idén is  szervezett szakmai utat annak érdekében, hogy a vállalkozások megismerhessék a Győr és környékén működő élelmiszergyártó cégek kínálatát és további kapcsolatokat is kiépíthessenek.

Tuttinál 2017-06-29

Pályázzon Ön is! Turizmus Szakma Példaképe 2017

A Turizmus Szakma Példaképét idén is keresik.

 

Az Év Szállása és Év Turisztikai Települése verseny tavaly új kategóriával bővült, ugyanis az intézmények és a turisztikai attrakciók értékelése mellett, a zsűri díjazza a Turizmus Szakma Példaképét is.

 

Fókuszban a régió turisztikai értékesítése című konferencia 2017. október 6., Győr

2017. október 6.-án 10.00 órai kezdettel rendezi meg kamaránk Kereskedelmi Tagozata és a Győri Térség közös konferenciáját Fókuszban a régió turisztikai értékesítése címmel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szakmai nap - a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozat elnökségi tagjai és felelős tisztségviselői számára

A szakmai program keretében a tagozat értékelte a választások óta elért eredményeket, elemezte a tagozat működését és meghatározta jövőbeni irányait.

NAV - Júliustól lép hatályba az új jövedéki törvény

Tavaly fogadta el az Országgyűlés az új jövedéki törvényt, amely számos változást hoz a jövedéki szabályozásban, és amelyet július 1-jétől kell alkalmazni. Lényeges változás például a korábbi szabályozáshoz képest, hogy a jövedéki kiskereskedő jövedéki terméket készpénzfizetéssel nem szerezhet be. Kivétel azonban az adóraktárból vagy kisüzemi bortermelőtől történő beszerzés, maximum 200 ezer forintig.

Az EKAER és annak adóhatósági ellenőrzése

Szinte alig akad adózó vagy adóalany, akit az EKAER-rendszerhez fűződő kötelezettség ne érintene. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2017. évben is az adóhatóság egyik kiemelt ellenőrzési területe az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer, azaz az EKAER területe, tekintettel arra, hogy az EKAER által más adónemekre is rálátással bír az adózók tekintetében (jövedéki adó, népegészségügyi termékadó, környezetvédelmi termékdíj, általános forgalmi adó, foglalkoztatotti bejelentés stb..). Célszerű különös gondot fordítani a cégeknek a bejelentések határidőben történő megtételére, esetleges módosítására, valamint a további adminisztratív előírások teljesítésére, mert ezek hiánya jelentős bírságokat okozhat akár az utólagos ellenőrzés során is.