Elnöki köszöntő

Tisztelt Tagtársunk!

Tisztelt Érdeklődő!

 

Hanczné Mező Edina kamarai Kereskedelmi tagozati elnökA Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának  nevében engedje meg, hogy megköszönjem támogatását kamaránk iránt!
Kamaránk fontos feladatának tekinti  tagságának aktuális információkkal való ellátását. Arra törekszünk, hogy a jövőben is aktív kapcsolatot alakítsunk ki tagjainkkal, ezért kérjük látogassanak el kamarai rendezvényeinkre, vegyék igénybe szolgáltatásainkat, hogy minél jobban képviselhessük az Önök érdekeit!

Vasárnapi nyitvatartás - megjelent a rendelet

Megjelent a vasárnapi munkavégzési tilalomtól eltérő nyitva tartás engedélyezésének feltételeiről szóló kormányrendelet. A címre kattintva, innen elérhető!

Látogatás a 38. Utazás Kiállításon

Tagozatunk idén is buszos utazást szervezett az immáron 38. alkalommal megrendezésre kerülő Utazás Kiállításra, mely Magyarország legnagyobb turisztikai témájú rendezvénye.

Jó tudni - változnak a számlázó programokkal szembeni követelmények 2016. január 1-től

Minden számlázó programnak rendelkeznie kell egy olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval, amelynek elindításával adatexport végezhető.

Turisztikai bálon történt 2015

Február 21-én bálozott a szakma Győrben, a kamara (GYMSKIK) szervezésében. Az egyik nyilatkozó azt mondta, hogy a kamara olyan mint egy svédasztal. Odaléphetnek a vállalkozások és választhatnak kívánságuk szerint.

Turisztikai Szakma bálja 2015 Győr

A sokakat értintő EKAER rendszerről rendezett tájékoztató fórumot a Kamara

Kamaránk a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatóságával közösen 2015. január 12-én tájékoztató fórumot szervezett a 2015. január 1-től érvénybe lépő EKAER rendszerrel kapcsolatban. A rendezvény nagy érdelődés mellett zajlott, közel 450 fő részvételével.

A rendezvényről szóló hír elérhető itt.

Mire érdemes figyelni az online pénztárgép és a NAV közötti adatkapcsolat folyamatos biztosítása érdekében

Az ÁFA-törvény változása 2015. január 1-jétől előírja az online pénztárgépekhez adatkapcsolatot biztosító hírközlési szolgáltatók (Szolgáltató) részére, hogy a szolgáltatás esetleges szüneteltetéséről, megszüntetéséről tájékoztatassák a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV).

Kereskedők Napja - Allergén anyagok jelölése

A márciusi Kereskedők Napja központi témája az allergén anyagok jelölése, valamint az élelmiszerautomatákhoz kapcsolódó bejelentési kötelezettség volt, sok kereskedő és vendéglátásban működő cég részvételével.

Adatszolgáltatási kötelezettséggel érintett számlák köre

Valamennyi pénztárgép használatra kötelezett olyan adóalany, aki/amely bizonylatadási kötelezettségét online pénztárgéppel történő nyugtaadás helyett részben vagy egészben számla kibocsátásával teljesíti, köteles az általa a pénztárgép használati kötelezettséget eredményező tevékenységhez kapcsolódóan kibocsátott valamennyi számláról adatszolgáltatást teljesíteni az adóhatóság felé.

Turisztikai támogatás képei 2015

2015. március 18.

Jelszavas.