Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

Buszos utazás a Süllőfesztiválra!

Kereskedelmi Tagozatunk 2016. október 22-én kötetlen, buszos utazást szervez a szigligeti Süllőfesztiválra. Várjuk a csatlakozni vágyók jelentkezését!

Felhívás – További ágazatokat érintő online pénztárgép használatának kötelezettségére

Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy 2016. szeptember 30-tól és 2017. január 1-jétől a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013 (XI.15.) NGM rendelet szerint.

Emelkedik a dohánytermékek adója

Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján. 

Hogyan kell külföldi napidíjat fizetni?

A munkáltatók tevékenysége során előfordul, hogy a munkavállalóinak szokásos munkavégzési helyüktől eltérő helyen, külföldön kell munkájukat végezni, külföldön kell tartózkodniuk. Ezekre az időszakokra többletköltségük ellentételezésére napidíjat kapnak. 2016. január 1-jétől módosult a külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló kormányrendelet, melynek következtében emelkedett fuvarozók, árukísérők külföldi kiküldetésére tekintettel kapott bevételéből igazolás nélkül elszámolható költség mértéke. 

Tájékoztató rendezvény az online pénztárgépek használatáról

Az állam 2016. szeptember 30-tól, illetve második körben 2017. január 1-től új tevékenységekre terjeszti ki az online pénztárgépek használatát. A bővítés okán 2016. június 15-én tagozatunk a NAV Megyei Adóigazgatóságával közösen tájékoztató fórumot tartott a Kamara székházában.

Kamarai választások 2016

Újabb négy év telt el, közelegnek a kamarai választások. Szeptemberben újra eldől kikből álljon a küldöttgyűlés, amely októberben dönt a kamara elnökének személyéről, az elnökség tagjairól és az országos kamarai küldöttekről. Jelöljön, szavazzon, hallassa a hangját Ön is! Bővebb információ elérhető a témában itt.

Meghívó a velemi Gesztenyefesztiválra

Kamaránk Kereskedelmi Tagozata 2016. október 8-án buszos, kötetlen kirándulást szervez Velembe, a nagysikerű Gesztenyefesztválra. Programunkra szeretettel várjuk Önt és kedves családját is!

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – erősítette meg a hónap elején közölt előzetes adatait csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Helyzetelemzés a szállodaiparról

A szállodai versenyképesség, a munkaerő-helyzet, a szolgáltatások minősége, a rövid távon bérbeadott lakások, a belföldi turizmus támogatása, a nemzetközi marketing, az olimpia,a nagy befogadóképeségű konferencia-központ egyaránt szerepelnek az MSZÉSZ legfrissebb tanulmányában.

EKÁER módosítás a 3,5 tonna alatti járművekre vonatkozóan

A módosítás alapján 2016. augusztus 1-jétől EKAER bejelentési kötelezettséggel jár, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát

Családi Napot tartottunk Véneken

Tagozatunk a hagyományokat követve idén is megrendezte tagtársaink és családjaik számára 2016. június 19-én Családi Napját. A rendezvény helyszínét idén a véneki Aranykert Szabadidőpark adta. A programon közel 100 fő vett részt, kicsik és nagyok egyaránt. Az egész napos rendezvény ideje alatt kinn a szabadban, számos programmal összekötve lehetőség nyílt arra, hogy a munka mellett a magánélet terén is jobban megismerjék egymást a tagtársak.