Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

Meghívó a 7. Turisztikai Szakma Báljára

7-ik Turisztikai Bál felhívás 2017 

Belépővásárlás és asztalfoglalás folyamatosan megtehető a kamarában:

Nagyné Csík Adrienn
kereskedelmi tagozati titkár
....................................................................................
Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
9021 Győr, Szent István út 10/a. / 131-es iroda
Tel.: 96/520-227 Mobil: 20/343-59-02 Fax.: 96/520-291
kertagtitkar@gymskik.hu

 Bővebben>>

XIII. Újbor és Sajtfesztiválon járt a kereskedelmi tagozat

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozata részt vett a 2016. november 26-27. között megrendezésre kerülő XIII. Magyarországi Újbor és Sajtfesztiválon.

Több év kitartó csapatmunkájának és a támogatók segítségnyújtásának köszönhető, hogy évről évre megrendezésre kerül a Magyarországon egyedülálló Újbor és Sajtfesztivál.

Kereskedelmi tagozat stratégiaépítő programjáról

A kereskedelmi tagozat stratégiaépítő programjának a célja volt, hogy az újonnan megválasztott küldöttek és pótküldöttek megismerjék és megoszák tapasztalataikat. A tréner segítségével közösen és csoportokban megalkották a tagozat rövid és hosszútávú céljait és stratégiáját. A közös munka során az alábbi területekre meghozták az akcióterveket:

  • Tagtoborzás
  • Média, Kommunikáció
  • Rendezvényszervezés, Szakmai utak
  • Érdekképviselet. Lobby

A program jó alkalom volt arra, hogy konkrét és mérhető elvárásokat fogalmazzanak meg a tagozattal, az elnökséggel és a munkaszervezettel. Az egyes munkacsoportok 2017. január 10-ig megalkotják a részletes akcióterveiket.

Fuvarozói és Személyszállítói Konferencia volt a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével közösen konferenciát szervezett 2016. november 22-én.

 

Érdeklődőink a szakmai konferencia keretében Erdei Péternek az MKFE szolgáltatási igazgatójának köszönhetően első kézből szerezhettek információkat a legfrissebb változásokról, a teherfuvarozói és személyszállítói szakmát érintő legfontosabb jogszabályváltozásokról, érdekképviseleti feladatok alatt elért eredményekről is beszámolót hallhattak a konferencián résztvevők.

 

Az előadást követően előadónk az érdeklődő vállalkozásvezetőnek konzultációra is lehetőséget biztosított, és a szakmát érdeklő és érintő kérdésekre választ kaphattak.

FELHÍVÁS! Új rendelet On-line pénztárgép kapcsán

A Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – erősítette meg a hónap elején közölt előzetes adatait csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tartson velünk a Budapesti Utazás Kiállításra!

Hung2017

 

Kereskedelmi Tagozatunk 2017. március 2-án buszos utazást szervez az idei Utazás Kiállításra, Budapestre. Az Utazás Kiállítás 40.-ik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2017. március 2.-5. között. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje várja a nagyközönséget és a szakma képviselőit. Győr városa az Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként jelenik meg. A díszvendég státusznak köszönhetően Győr városa és standja kiemelt figyelmet kap.

Pezsgő kamarai élet - a kamara a Törley nyomában

A 130 éves Törley pezsgőgyárban zárta az évet kamaránk kereskedelmi tagozata. Megismerték a pezsgőgyártas és a  degorzsálás  folyamatát. A beszállítói kapcsolatok kiépítése mellett az új termékek bemutatására is sor került. A márka sikertörténetének megismerése méltó lezárása volt a 2016-os 126. Kamarai évnek.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány hírei 2017. január

A 2017. január 14-én megrendezett Média Bál vendégeinek rendkívüli tombola ajándékokkal készültek a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kiemelt Partnerei

Oroszországban jártunk

2016. november 8.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának 16 fős delegációja vett részt a Szentpéterváron megrendezésre kerülő INWETEX CIS utazási kiállításon 2016. október 13-16 -án.

Utazás 2017, Győr és Oroszország lesz a díszvendég

Az aktív turizmus szervezők nemzetközi szervezetének (Adventure Travel Trade Association) felmérése szerint 2009 és 2012 között az úgynevezett aktív turizmus piaca évente átlagosan 65%-kal növekedett. Ez az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a turizmuson belül; az ágazat becsült értéke több mint 270 milliárd dollár.

Felhívás – További ágazatokat érintő online pénztárgép használatának kötelezettségére

Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy 2016. szeptember 30-tól és 2017. január 1-jétől a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013 (XI.15.) NGM rendelet szerint.