Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fogyasztóvédelem - TOLLTARTÓ, SZÍNESCERUZA, RADÍR, TORNARUHA. BIZTONSÁGOSAK, MEGFELELŐEK?

A közelgő iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak.

FIGYELEM! Változott a Munkavédelmi Törvény!

Munkavédelmi képviselő? A munkavédelmi törvény módosításával jelentősen bővül azon munkáltatók köre, akiknek a jövőben meg kell ismerkedniük ezzel az intézménnyel.

 

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75. §-a előírja, hogy munkavédelmi képviselőválasztást kell tartani minden olyan munkáltatónál, ahol a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalók létszáma eléri a 20 főt, az eddigi 50 fővel szemben (Módosítás hatályba lépésének dátuma: 2016. július 8.).

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Szerdán 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban.

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába - 2016. szeptember 25-30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Információk az Agrárkamara tömeges felszólításaival kapcsolatban

Agrárkamarai tagság a törvény erejénél fogva?

Kereskedelmi és Iparkamara és/vagy Agrárkamara? - Jó tudni, hova tartoznak az egyes vállalkozások!

A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, ezért kamránk szeretne segítséget nyújtani a vállakozásoknak az egyes esetek tisztázásában.

EKÁER módosítás a 3,5 tonna alatti járművekre vonatkozóan

A módosítás alapján 2016. augusztus 1-jétől EKAER bejelentési kötelezettséggel jár, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát

Szakképzési tanévnyitó – zsákutcából a jövőbe vezető út

Több százan vettek részt - szakképzési centrumok vezetői, szakemberek, oktatók - az előadásokkal egybekötött tanévnyitón, augusztus 29-én hétfőn, Kecskeméten, az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón, a Hírös Agóra színháztermében. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében Szilágyi Áron kétszeres olimpiai aranyérmes kardozót idézte, aki szerint azzal a vívással, amivel 2012-ben Londonban nyert, idén Rio de Janeiro-ban nem lett volna bajnok.

Szakképzési tanévnyitó 2016. Kecskemét

Új EU rendelet a közúti fuvarozás jogsértési kategóriákról!

Az Európai Bizottság 2016. március 18-án elfogadott EU 2016/403 számú rendeletében rögzítette a közúti fuvarozásra vonatkozó uniós jogszabályok azon súlyos megsértéseinek kategóriáit, típusait és fokát meghatározó közös jegyzékét, amelyek az adott közúti fuvarozó jó hírnevének elvesztését eredményezhetik. A jegyzék elérhető a hír mellékletében!

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Pályaorientáció - Friss elemzés jelent meg az általános iskolások pályaválasztásáról

Az MKIK GVI tanulmánya a pályaválasztás előtt álló, hetedik osztályos általános iskolás tanulók továbbtanulás és szakmaválasztás iránti érdeklődését vizsgálja. Több, mint 9 ezer hetedik osztályos tanulót kerestek fel a területi kamarák szakértői. Az állatgondozás, a szakácsmesterség és a számítógépes munka a legnépszerűbb a diákok körében.

Hekker veszély - figyeljünk cégünk adataira

Sajnos valós veszély les azokra a cégekre, amelyek elektronikus úton, kellő odafigyelés nélkül kezelik adataikat. Az MKIK egy valós  eseménysort tett közzé, ahol banki utalások kerültek hekkerek kezébe.

A Rába új megállapodással erősíti piaci pozícióit a csendes-óceáni térségben

A Rába megszilárdította a japán haszonjármű piacon elért beszállítói pozícióját a Sojitz Corporationnel most aláírt, öt évre szóló megállapodással. Ennek értelmében a társaság továbbra is futómű-modulokkal és főegységekkel látja el a japán OEM piacot. A megállapodás alapján a Rába különféle futómű-megoldásokat szállít több ezer, jellemzően áruszállításra tervezett középnehéz teherautóhoz és speciális alacsonypadlós buszhoz. Mindkét termékcsaládot a Rába fejlesztette és alakította a japán piac igényeire.