Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egy csónakban evezünk! - mondják a szervezők. Július 20-án a Király utcában az üzletek képviselői Eyof pólóban csapatban is örömmel fotózkodtak.

Készülnek a fotók az üzletekről és a pólót viselő alkalmazottakról, akik a belvárosban különleges figyelemmel várják EYOF pólós vásárlóikat, partnereiket. Az üzletek cikkünket megnyitva megtekinthetők.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2017-ben is meghírdeti a kétfordulós pályázatot, hogy a magyar kézművesség értékeit és mestereit elismeréshez juttassa, megismerhetővé váljanak a  minőségi kézműipari termékek, a hazai és külföldi fogyasztók megtapasztalják a magyar termékek kiválóságát, különlegességét és terjeszthesség annak jó hírét.  A pályázat a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra , a kézműves szakma rangját is emeli, gazdagítja magyar kézművesség turisztikai kínálatát, továbbélteti a népi kézműves mesterségek hagyományait. Felhívjuk a megye kézműveseinek figyelmét a pályázatra, javasoljuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel! Bővebb információ az MKIK oldalán található.

Fejlessze vállalkozását digitálisan - regisztráljon! Pályázzon

Legyen a mi megyénk digitálisan a legfelkészültebb!

Fogadja tanácsadóink jelentkezését vagy regisztráljon a www.vallalkozzdigitalisan.hu  oldalon annak érdekében, hogy Ön is támogassa a helyi kezdeményezésű kampányunk sikerét.

Értékes tanúsítványt szerezhet!

         Győr-Moson-Sopron megyei IKT tanácsadók:

         Nagy András, nagy.andras@ginop-mkik.hu, Tel: +36 20 340 5617

         Rácz András Elemér, racz.andras.elemer@ginop-mkik.hu Tel: +36 30 957 6722

Célunk, hogy 2017. végére a mi megyénkben legyen a legtöbb, DFV tanusítvánnyal rendelkező, digitálisan felkészült vállalkozás! Legyen velünk együtt sikeres!

NAV - Júliustól lép hatályba az új jövedéki törvény

Tavaly fogadta el az Országgyűlés az új jövedéki törvényt, amely számos változást hoz a jövedéki szabályozásban, és amelyet július 1-jétől kell alkalmazni. Lényeges változás például a korábbi szabályozáshoz képest, hogy a jövedéki kiskereskedő jövedéki terméket készpénzfizetéssel nem szerezhet be. Kivétel azonban az adóraktárból vagy kisüzemi bortermelőtől történő beszerzés, maximum 200 ezer forintig.

SMARTER REGION - Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó Ostravában

2017. október 5-én Ostravában (Cseh Köztársaság) kerül megrendezésre a SMARTER REGION nemzetközi konferencia és üzletember találkozó, az informatikával foglalkozó, "okos" energetika, környezet, szállítás területen érintett, nemzetközi piacokon is növekedni kívánó cégek számára.

Match4Industry járműipari üzletember találkozó a török Kocaeliben

2017. június 29.

Immár negyedik alkalommal, 2017. november 2-3-án kerül megrendezésre a Match4Industry nemzetközi járműipari üzletember találkozó a törökországi Kocaeliben.

Jó tudni - KEKKH - évközi változás a vállalkozások elektronikus ügyintézésében

2017.július 1-től csak elektronikusan lehet beadni az OEP illetékességéhez (táppénz, Gyed stb) tartozó ügyeket, amelyhez egy újabb regisztráció szükséges.

A KEKKH rendszerébe minden vállalkozásnak augusztus 31-ig elektronikusan regisztrálnia kell magát. A hatóságok ezen a felületen fognak levelezni a vállalkozásokkal. Cikkünk egy rövid útmutatót tartalmaz mindehhez.

Bővebben a jövedéki változásokról - érvényes 2017. július 1-től

2017. július 3.

Jó tudni - Július 1-től számos változás lépett érvénybe a jövedéki törvény által szabályozott kötelezettségekben, eljárásokban. Ajánjuk a Nav által adott tájékoztatókat és más hasznos információkat, cikkünket megnyitva.

Kötelező a klímaberendezések rendszeres ellenőrzése - a Légionella akár halálos is lehet

2017. július 18.

Ha vízpermetet belélegezzük, akár bele is halhatunk a Legionella baktérium által okozott kórba. Mi mindent érdemes tudni minderről? Egy „vízszerető” baktériumról van szó, amely mindenhol előfordul ahol pangó meleg víz van. A kórokozó megtalálható a háztartási melegvíz-rendszerek 90 százalékában, akár a zuhanyzófejben is.

Lehetséges fertőző források a

-        szökőkutak, a

-        klímaberendezések, a

-        hűtőtornyok, a

-        párásító berendezések, a

-        pezsgőfürdők, az

-        akvárium, a

-        kerti locsoló és a

-        spriccflaskák.

VIA Forum 2017 fémipari, járműipari és IKT üzletember találkozó Kassán

2017. szeptember 26-án Kassán kerül megrendezésre a fémipari, járműipari, IKT, mobilitás és duális képzés témaköröket felülelő konferencia és üzletember találkozó.