Üdvözöljük a

Vállalkozz digitálisan! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozz digitálisan!

MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA

 

A PROJEKT CÉLJA A KKV-K INFORMATIKAI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZTÉSE ÉS EZÁLTAL A VERSENYKÉPESSÉGÜK JAVÍTÁSA

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről.

 

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében megvalósuló projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése. Az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban résztvevő kkv-k versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon.

 

A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik.

A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

 

A program pillérei:

 

1./ Az országban összesen 29 fős tanácsadói hálózatsegít a vállalkozásoknak eligazodni abban, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot.

 
Az IKT tanácsadók 
  • megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét,
  • segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában,
  • javaslatokat tesznek a bevezetendő informatikai szolgáltatásokra/eszközökre,
  • tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról.
 
A Győr-Moson-Sopron megyei IKT tanácsadók elérhetőségei:
 
Rácz András Elemér
racz.andras.elemer@ginop-mkik.hu
+36 30 957 6722
 
Nagy András
nagy.andras@ginop-mkik.hu 
+36 20 340 5617
 
2./ Tavaly egy 127 állomásból álló rendezvénysorozatot szerveztek a kamarák ország szerte, amelyen járási szinten is megszólították a vállalkozásokat. A szakmai előadásokon túl  az egyes területek szakértőivel is találkozhattak, konzultálhattak az érdeklődők. Kipróbálhatták a projektben kedvezményesen elérhető eszközöket, szolgáltatásokat.
 
3./ Ingyenes tudástár, amely a programhoz csatlakozó vállalkozások számára lesz elérhető.
 
4./ Szállítói partnerhálózat, amely segítségével kedvezményes ajánlatokhoz, beszerzési lehetőségekhez juthatnak a vidéki kkv-k.
 
A projekt konzorciumban valósul meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a konzorcium további tagjai az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A megvalósításban további kiemelt együttműködő partnerek a területi kereskedelmi és iparkamarák. 
Kapcsolódó anyagok: