Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mire érdemes figyelnünk fesztiválok idején?

Érdemes megismerni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tanácsait!

Fesztiválok idején 2016

Hild Szakközépiskola Győr - A műemlékfenntartó képzést is folytatnak

2016. július 8.

A képzés egy éves, ingyenes ráépülő jellegű, bemeneti feltétele: magasépítő technikus végzettség.

A műemlékfenntartó technikus feladatai: részt vesz a projektek előkészítő munkálataiban  a műemléki helyreállítást/fenntartást megelőző kutatásban és diagnosztizálásban, a beruházási munkákban előkészíti a kivitelezés folyamatát, a műemlék-helyreállítási munkák lebonyolítását.

Az ország bármely tájáról fogadnak jelentkezőket.

Új EU rendelet a közúti fuvarozás jogsértési kategóriákról!

2016. június 14.

Az Európai Bizottság 2016. március 18-án elfogadott EU 2016/403 számú rendeletében rögzítette a közúti fuvarozásra vonatkozó uniós jogszabályok azon súlyos megsértéseinek kategóriáit, típusait és fokát meghatározó közös jegyzékét, amelyek az adott közúti fuvarozó jó hírnevének elvesztését eredményezhetik. A jegyzék elérhető a hír mellékletében!

2016 szeptember - változik a középfokú szakképzés

Az új rendszerben a középfokon végzett tanulók több mint fele szakmával is rendelkezik majd, nem csak érettségivel. Arról, hogy milyen változások lesznek ősztől a középfokú oktatásban, dr. Odrobina László helyettes államtitkár nyilatkozott az origo.hu-nak

Szakmai program Bécsben!

2016. június 23.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri térségi elnöksége a kamarai női vállalkozói klubjával együttműködésben június 22-én szakmai programot valósított meg Bécsben.

Hekker veszély - figyeljünk cégünk adataira

Sajnos valós veszély les azokra a cégekre, amelyek elektronikus úton, kellő odafigyelés nélkül kezelik adataikat. Az MKIK egy valós  eseménysort tett közzé, ahol banki utalások kerültek hekkerek kezébe.

Információk az Agrárkamara tömeges felszólításaival kapcsolatban

Agrárkamarai tagság a törvény erejénél fogva?

Kereskedelmi és Iparkamara és/vagy Agrárkamara? - Jó tudni, hova tartoznak az egyes vállalkozások!

A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, ezért kamránk szeretne segítséget nyújtani a vállakozásoknak az egyes esetek tisztázásában.

Szakmai út: COMFORTEX Lakberendezési és a CADEAUEX Ajándéktárgy és Lakáskultúra szakkiállítások

2016. július 7.

Kamaránk kereskedelmi tagozata 2016. szeptember 2-5. között szakmai utat szervez Lipcsébe a 
COMFORTEX Lakberendezési és a CADEAUEX Ajándéktárgy és Lakáskultúra szakkiállításokra. Tartson velünk Ön is!

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Szerdán 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban.

Kirándul a Kamarai Szalon!

A Kamara Szalon 2016. évi kirándulása július 30-31-én, szombat-vasárnap Gyula és Szeged környékén kerül megrendezésre, melyre szeretettel várjuk a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara érdeklődő tagjait.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ AZ AUDI HUNGARIA JÁRMŰGYÁRTÁSÁBAN

2016. július 4.

2016. július 1-től Arnd-Robert Sponagel az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. Az új ügyvezető az Audi központjából, Ingolstadtból érkezett, ahol 2012 óta az Audi A4, A5 és Q5 modellek karosszériagyártásáért volt felelős. A mérnök végzettségű Sponagel 26 éve dolgozik az AUDI AG kötelékében.

A Rába új megállapodással erősíti piaci pozícióit a csendes-óceáni térségben

2016. július 4.

A Rába megszilárdította a japán haszonjármű piacon elért beszállítói pozícióját a Sojitz Corporationnel most aláírt, öt évre szóló megállapodással. Ennek értelmében a társaság továbbra is futómű-modulokkal és főegységekkel látja el a japán OEM piacot. A megállapodás alapján a Rába különféle futómű-megoldásokat szállít több ezer, jellemzően áruszállításra tervezett középnehéz teherautóhoz és speciális alacsonypadlós buszhoz. Mindkét termékcsaládot a Rába fejlesztette és alakította a japán piac igényeire.