MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató - március

Az MKIK GVI friss tanulmánya szerint a szakképzett pályakezdők elhelyezkedési esélyeit javítja az érdeklődési körnek megfelelő szakmaválasztás.

KSH legfrissebb

Megjelent a legfrissebb társadalmi és gazdasági információkat tartalmazó Győr-Moson-Sopron megyei statisztikai tájékozató 2013/4 száma. A kiadvány letölthető innen.

Uniós gazdasági előrejelzés – egyre határozottabb a fellendülés

Az Európai Bizottság téli előrejelzése szerint a 2013 ősze óta az EU legtöbb országában folytatódott a gazdasági fellendülés, ha nem is azonos ütemben és mértékben.

MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató 2014.01

A tájékoztató az Európai Unió és az USA közötti tervezett szabadkereskedelmi egyezmény megítéléséről, makrogazdasági tendenciákról, közte Németország gazdaságáról is szól.

MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató - legfrissebb

A beruházásokhoz kapcsolódó szavakat tartalmazó több mint 12 ezer cikk tartalomelemzése alapján meghatároztuk azokat a cikk-típusokat, amelyek leginkább segítenek abban, hogy előre lehessen jelezni a beruházások, és ezen belül a versenyszektor beruházásainak várható alakulását.

Legfrissebb munkaerő-piaci adatok

A 2014. márciusi zárónapon a nyilvántartott álláskeresők száma 6035 főt tett ki, mely csökkenést mutat az előző hónap adatához képest (-620 fő). Az előző év azonos hónapjához képest viszont jelentősen nagyobb eltérés mutatkozik.

Munkaerő-piaci adatok 2014. február

A 2014. februári zárónapon a nyilvántartott álláskeresők száma 6655 főt tett ki, mely kismértékű csökkenést mutat az előző hónap adatához képest.

Megismerhetjük a magyar vállalatok véleményét az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményről

Leíró elemzés vállalati adatfelvétel alapján. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából kérdőíves felmérést készített.  A válaszadók nagy része úgy véli, hogy a megállapodás létrejötte saját cégükre kevésbé hat majd, viszont arra az ágazatra, amelyben tevékenykednek, inkább kedvező hatást fog gyakorolni. Bővebben itt olvasható.

Megyei munkaeőpiac 2014. január

Január hónap folyamán 3330 db állás állt rendelkezésre a közvetítéshez, melyből az új bejelentések száma 1620 db volt. Mind a rendelkezésre álló, mind az új bejelentések száma csökkent az előző hónaphoz képest. A rendelkezésre álló álláshelyek 48,6%-a új bejelentés. A hó végén a zárónapi üres álláshelyek száma 1407 db volt.