-

4,2%-kal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom

A KSH közzétette legfrissebb adatait a kiskereskedelmi forgalomról, mely szerint annak volumene májusban a nyers adat szerint 4,2, naptárhatástól megtisztítva 5,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Vállalkozások demográfiája, 2013

Az EU-tagállamokban egységes módszertan alapján készített vállalkozásdemográfiai adatgyűjtés a működő vállalkozásokról, az új és megszűnt vállalkozásokról, valamint az új vállalkozások túléléséről szolgáltat összehasonlítható adatokat.

KSH friss A Vasfüggönytől a szabad munkavállalásig

Az osztrák-magyar határ menti munkaerő-piaci kapcsolatok fejlődéséről  és az ingázó foglalkoztatottak főbb jellemzőiről olvashatunk.

KSH ingázásról 2015 április

Gazdasági Havi Tájékoztató

2014 szeptemberében és októberében nyolcadik alkalommal került sor a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet együttműködésében a versenyszektor rövid távú gazdasági kilátásait előrejelző, és munkaerő-piaci döntéseit felmérő vállalati empirikus vizsgálatra.

Hitelfelvétel és a Növekedési Hitelprogramban (NHP) való részvétel a KKV-k körében

A KKV Körkép 2014. októberi kutatásban a banki hitelfelvételről és az Nemzeti Hitelprogramról kérdezték a kis- és középvállalkozások vezetőit. Mi is a helyzet? itt olvashatják!

Gazdasági Havi Tájékoztató- 2015. május

A GVI vállalati kultúra vizsgálatának áprilisi eredményei szerint tovább erősödtek a pozitív visszajelzések a vállalkozások részéről, kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket és lehetőségeiket, mint fél évvel korábban. A 2015 tavaszi adatok összhangban állnak az Európai tendenciákkal is.

Munkaerő-piaci adatok Győr-Moson-Sopron Megyében - 2015. május

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja elkészítette 2015. május hónapra vonatkoztatva megyénk munkaerő-piaci adatainak rövid összefoglalását.

Ingázás a határ mentén

Megjelent a KSH új kiadványa, amelyben a határ mentén élők ingázási szokásait, azok jellemzőit mutatja be, valammint kitér annak irányának és a földrajzi távolság összefüggéseire.

MKIK-GVI kutatás - NHP hatása a beruházásra 2015. április

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) kutatásában a kis- és középvállalkozások banki hitelezési helyzetét és az MNB által indított Növekedési Hitelprogramban való részvételét vizsgálta.

MKIK-GVI elemzés NHP 2015

Munkaerő-piaci adatok Győr-Moson-Sopron Megyében - 2015. február

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja elkészítette 2015. február hónapra vonatkoztatva megyénk munkaerő-piaci adatainak rövid összefoglalását.