MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató - 2014. június

A beruházásokhoz kapcsolódó szavakat tartalmazó több mint 12 ezer cikk tartalomelemzése alapján meghatároztuk azokat a cikk-típusokat, amelyek leginkább segítenek abban, hogy előre lehessen jelezni a beruházások, és ezen belül a versenyszektor beruházásainak várható alakulását.

Legfrissebb munkaerő-piaci adatok

A 2014. márciusi zárónapon a nyilvántartott álláskeresők száma 6035 főt tett ki, mely csökkenést mutat az előző hónap adatához képest (-620 fő). Az előző év azonos hónapjához képest viszont jelentősen nagyobb eltérés mutatkozik.

Munkaerő-piaci adatok 2014. február

A 2014. februári zárónapon a nyilvántartott álláskeresők száma 6655 főt tett ki, mely kismértékű csökkenést mutat az előző hónap adatához képest.

Megismerhetjük a magyar vállalatok véleményét az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményről

Leíró elemzés vállalati adatfelvétel alapján. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából kérdőíves felmérést készített.  A válaszadók nagy része úgy véli, hogy a megállapodás létrejötte saját cégükre kevésbé hat majd, viszont arra az ágazatra, amelyben tevékenykednek, inkább kedvező hatást fog gyakorolni. Bővebben itt olvasható.

MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató - legfrissebb

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) 2014. júliusi konjunktúra-felvételének tanúsága szerint Magyarországon az üzleti bizalom szintje tovább javult az előző negyedévben tapasztalthoz képest, így már három egymást követő negyedévben mutatunk ki növekvő üzleti bizalmat.

MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató - március

Az MKIK GVI friss tanulmánya szerint a szakképzett pályakezdők elhelyezkedési esélyeit javítja az érdeklődési körnek megfelelő szakmaválasztás.

KSH legfrissebb

Megjelent a legfrissebb társadalmi és gazdasági információkat tartalmazó Győr-Moson-Sopron megyei statisztikai tájékozató 2013/4 száma. A kiadvány letölthető innen.

Uniós gazdasági előrejelzés – egyre határozottabb a fellendülés

Az Európai Bizottság téli előrejelzése szerint a 2013 ősze óta az EU legtöbb országában folytatódott a gazdasági fellendülés, ha nem is azonos ütemben és mértékben.

MKIKGVI-Gazdasági tájékoztató 2014.01

A tájékoztató az Európai Unió és az USA közötti tervezett szabadkereskedelmi egyezmény megítéléséről, makrogazdasági tendenciákról, közte Németország gazdaságáról is szól.