Hitelfelvétel és a Növekedési Hitelprogramban (NHP) való részvétel a KKV-k körében

A KKV Körkép 2014. októberi kutatásban a banki hitelfelvételről és az Nemzeti Hitelprogramról kérdezték a kis- és középvállalkozások vezetőit. Mi is a helyzet? itt olvashatják!

MKIK-GVI elemzés - Nemzetközi tendenciák 2014. december

A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet német iparra és kereskedelemre vonatkozó bizalmi indexe novemberben 104,7 pontra emelkedett az októberi 103,2 pontról. A bizalmi index előzőleg hat hónapon át folyamatosan csökkent.

MKIK-GVI2014-12-Nemzetközi tendenciák ábra

MKIK-GVI elemzés tanulószerződéses diákok alkalmazásáról

2015. január 26.

MKIK-GVI elemzés2014december

Ajánló:

Az alábbi elemzésben a tanulószerződéssel gyakorlati képzésben részt vevő tanulókat alkalmazó vállalatok jellemzőit foglaljuk össze ágazat, vállalatnagyság, tulajdonszerkezet és régió szerint. Továbbá bemutatjuk a cégek 2015-re vonatkozó létszámfelvételi szándékait is, amelyből következtetni lehet a tanulószerződéses tanulók iránti kereslet alakulására. A vizsgálat az MKIK GVI Rövid távú munkaerő-piaci prognózis című kutatásának 2010-2014. évi adatfelvételein alapul, mely minden évben körülbelül 7000 vállalat adatait tartalmazza. Saját honlap: www.gvi.hu

 

Az elemzés megtekintéséhez nyissa meg az alábbi PDF állományt.

KSH - Nyugat-Dunántúl idegenforgalma

A letölthető kiadvány havi rendszerességgel nyújt aktuális információkat a nyugat-dunántúli kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmáról megyei és szállástípus szerinti bontásban.

Munkaerő-piaci adatok Győr-Moson-Sopron Megyében - 2015. február

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja elkészítette 2015. február hónapra vonatkoztatva megyénk munkaerő-piaci adatainak rövid összefoglalását.

Fókuszban a megyék – 2014. I-IV. negyedév

Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal Fókuszban a megyék – 2014. I-IV. negyedév című kiadványa

MKIK-GVI elemzés - Makrogazdasági tendenciák: Beruházások és tőkevonzó képesség a visegrádi országokban

Ajánló: Az alábbi rövid elemzésben a visegrádi országokban történő beruházások mennyiségének, költségeinek, hatékonyságának alakulásával; továbbá az ehhez szervesen kapcsolódó külső egyensúly, külső finanszírozási pozíció változásaival foglalkozunk.

MKIK-GVI2014-12visegrádiakábra

KSH - Főbb mutatók a Nyugat-Dunántúlról

A régió őrzi második helyét a gazdasági fejlettségi rangsorban.

A Központi Statisztikai Hivatal Győri főosztálya elkészítette Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye 2013. évi statisztikai évkönyveit, melyek a fontosabb országos, nyugat-dunántúli és megyei adatokon túl információkat szolgáltatnak a járások, valamint a településegyüttesek és települések helyzetéről is. Az alábbi összeállítás ízelítőt ad az adatgyűjteményekben található mutatók köréről.

KSH - Fókuszban a megyék

KSH - Fókuszban a megyék 2014A KSH a felhasználók körében végzett véleménykutatás eredményeit mérlegelve „Fókuszban a megyék” címmel új, webre szerkesztett letölthető kiadványt indított útjára.