Üdvözöljük a

2017 után 2018 előtt: Elismerések, előadások, baráti beszélgetések, stratégiai célok | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2017 után 2018 előtt: Elismerések, előadások, baráti beszélgetések, stratégiai célok

Jó cél felé halad a megújult kamara. December 14-én tartotta évértékelő és a következő év programját elfogadó közgyűlését a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A jelenlévő negyvennégy küldött a határozatképességet jelentette. Ám nem csak ők voltak jelen a kamara nagytermében, a két, napirend előtti előadásra mások is kíváncsiak voltak.

 

Győri fejlesztések, tovább fejlődő ipari park, pályaorientációs program

 

A megyei jogú városok fejlesztési programjairól, kiemelten a Győr várost érintő fejlesztésekről Simon Róbert Balázs, államtitkár, országgyűlési képviselő tartott előadást. Az államtitkár elmondta, jelenlegi munkájában segíti önkormányzati gyakorlata, hiszen képviselői ciklusa előtt Győr városának alpolgármestereként dolgozott. A régió javát szolgáló fejlesztések szinte mindegyikét ismerhették már a jelenlévők, ám egy ilyen összefoglaló előadásban szinte élményszerű volt megtudni, mi mindere számíthat a régió a következő négy évben, az infrastruktúra, a kultúra, a turizmus államilag finanszírozott fejlesztéseiből. Megújuló állatkert, vizes élménypark-uszoda, egyetemi fejlesztés, új hid, új utak, új otthon a filharmonikusoknak. Fejlesztések, melyek a régió lakóinak és vállalkozásainak is az érdekeit szolgálják.

 

Simon Róbert Balázs államtitkár után Görög Tiborügyvezető igazgató  a 25 éve működő Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. gazdasági jelentőségéről, a helyi, országos és nemzetközi gazdaságban betöltött szerepéről beszélt. Az ipari park cégei, hangzott el, Győr város iparűzési adóbevételeinek harminc-negyven százalékát adják. Az ipari park mára teljesen megtelt, de egy húszhektáros területtel jövőre újabb betelepülők előtt nyitják meg a lehetőséget. Huszonöt év következetes munkája, az elmúlt évek kezdeményezései, fejlesztései hozták meg ezt az eredményt. Görög Tibor bátorított minden vállalkozót, éljen azzal a lehetőséggel, amelyet az ipari park bővülése jelenthet. A portfólió színes, ám az egyértelmű, hogy leginkább autóipari gyártók, beszállítók találtak otthonra a Győri Ipari Parkban. Görög Tibor a kamara 25 éves jubileumi elismerését is átvette beszéde után.

 

A napirend előtti felszólalásokat Orbán Dezső a megyei kamara titkára zárta. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási és pályaorientációs programját ismertette. A komoly átfogó program több ezer pályaválasztás előtt álló diákhoz és szüleikhez juttat el üzeneteket. Csak az interaktív show rendezvényen 500 7. osztályos fordult meg! Ezt az eseményt 45 cég tartott améltónak arra, hogy ott bemutatkozzon. És akkor még nem beszéltünk az osztályfőnöki órák látogatásáról, a szakmakínáló magazinról. A jelenlegi, munkaerőhiányos időszakban a kamara egyik legfontosabb feladata a pályaorientáció.

 

 Díjak, oklevelek, mi lesz a szakmai csúcs után?

 

Hagyomány, hogy a kamarában az évértékelő küldöttgyűlésen adják át a jubilálóknak az elismeréseket.  A Téti Építőipari és Szolgáltató Kft 65 éves, a Kis-Rábamenti Takarékszövetkezet 60 éves, Szemenyei Gyula vállalkozásának 50 éves, a Győri nemzetközi Ipari Park Kft pedig 25 éves fennállását ünnepelhette meg a kamarában is az ott átvett oklevéllel.

Szemenyei Gyula, mint egyéni vállalkozó őszintén mondta el a díj átvételekor: Ötven éve kezdtem a vállalkozást. Szinte a semmiből indultam el. de nagy tenni akarással. Rohamosan haladtam előre. Mire a szakma csúcsára értem, eltelt ötven év. De most nem tudok mást mondani, folytatom, és kezdem az újabb ötven évet.

 

A küldöttgyűlésen számos cég és cégvezető kapott elismerést. Az egyik legértékesebb kamarai díj a Kamarai érdemérem. Ezt az aranyérmet és a hozzá járó oklevelet 2017-ben Müller Sándor kapta meg. „Nagyon köszönöm a kamara elnökségének, hogy ilyen fiatalon kaphattam meg a megyei kamara legmagasabb kitüntetését. Jól eső érzés, hogy kamaránk jó irányba indult el. Egyre több vállalkozó és vállalkozás érdeklődik, és lép be a kamarába. Azon dolgozom most is hogy egyre inkább nekik megfelelő legyen a kamara.”- mondta el a kitüntetés átvétele után a Konkoord Kft. alapítója, az Inspiráció Tréning és Oktató cég vezetője.

 

 Együtt a versenyképességért: 4 vízió, döntési konszenzus

 

Pintér-Péntek Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a küldöttgyűlés zárszavában azt mondta, ez a kamara már nem az a kamara, ahol az elnökségben elég volt egy hét igenes többség valamihez. Ebben a kamarában, szükség van arra, hogy mindenki megértse a másikat. Addig beszélgessenek az elnökség tagjai, amíg közös egyetértés nem alakul ki.  Lehetnek olyan ötletek, tervek, amelyekről más véleményen vannak a tagok, a vezetők. Ő azonban arra kéri őket, ezen ne sértődjenek meg, hanem azonnal menjenek, beszéljék meg, dolgozzanak azon, hogy egymást segítve, támogatva, megértve alakulhasson ki közös konszenzus arról, hogyan kell működni a megyei kamarának.

 

Erre a fajta új vezetői munkamódszerre jó példa lehet a stratégiai célok kijelölése. Az elnökség közös ülésein fogalmazódtak meg a fő stratégiai irányok, és az, hogy ez milyen küldetést és milyen feladatokat tartalmaznak a kamara vezetői, és a kamara szervezete számára. Mint az elnök elmondta, a fő szempont a vállalkozói környezet és a versenyképesség folyamatos jobbá tétele!

A fő stratégia irányok: Taglétszám bővítés, illetve megtartás. Az úgynevezett Piactér elgondolás a tagok és a gazdaság szereplőinek még komplexebb kiszolgálása. A kommunikáció javítása, a kamara presztízsének, elfogadottságának növelése, valamint a képzések előtérbe helyezése a megfelelő minőségű és összetételű munkaerő fejlesztésére.

 

2017-ben, mint arról az elnök beszámolt, a kamara szervezete is átalakult. A kamarai szervezetben nagyon sok kiváló képességű és elkötelezetten dolgozó munkatársra lehet számítani. Ők azok, akik szerveznek, segítenek, kommunikálnak. Eddig számos munkakörben egyfajta mindenesnek kellett lenniük, ezután már szakterületek irányítóiként, szervezőiként, segítőiként dolgoznak majd.

 

Megérdemelték a nagy tapsot

 

A kamarai dolgozók közül Nagy Ildikó szolgáltatási tagozati és győri térségi titkár külön elismerésben, kamarai ezüstéremben, részesült. Örömmel nyugtázhatta, nem csak a díj, de az azt követő vastaps is megmutatta, kiválóan végzi munkáját. A kamara vezetői és a munkatársak is elismerik.

 

Tagozati Díjak és oklevél átadására is sor került a küldöttgyűlésen, miután a kamara költségvetését, és személyi változásokat is megszavaztak a küldöttek, illetve elfogadták az elnöki beszámolót. Üveg plakett és oklevél díjat vehetett át a Globál Építőipari Kivitelező kft, - Hernádi Tibor - a Pannónia Könyvvizsgáló Kft -  Molnár Imre - valamint a Hatos és Társa Nyelviskola Kft. – Hatos Hajnalka, illetve a Per-Clean 2002 Szolgáltató és Kereskedő Kft – Mugits József cégvezető. Kiváló Kamarai Munkáért Emlékplakett kapott Baán Miklós, Varga Miklós, Dr. Antreter Ferenc és Pusztai Katalin. Kamarai Munkáért Díjat vehetett át, Budavári László,          Hartmann József, Balázs Péter és Bajnai Noémi.

 

A fotókat készítette: O. Jakócs Péter és Pális Ferenc.