Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hogyan ne vegyünk használt autót?

2011. május 12.

Adó-és vámtartozás, bírósági végrehajtás, visszatekert kilométerórák, lerobbanó autók

 

- Szemezgetés a Kamara mellett működő Békéltető Testület eseteiből

Nézze meg!

2012. október 19.

Megjelent a Kisalföldi Gazdaság kamarai magazin legfrissebb száma. A 36 színes oldal itt is megtekinthető.

A fogyasztók érdekében módosult a fogyasztóvédelmi törvény

2012. szeptember 4.

Az Országgyűlés elfogadta és május 30-án kihirdetésre került a fogyasztóvédelmi törvény módosítása. A módosításnak köszönhetően a jövőben gyorsabbá és szabályozottabbá válik a panaszkezelés és bővül a békéltető testületek hatásköre.

A fogyasztóvédelmi törvény elfogadását széleskörű társadalmi, szakmai egyeztetés előzte meg. Ennek megfelelően az egyeztetésbe bevonták a fogyasztóvédelmi egyesületeket és a vállalkozói érdekképviselőket is, és természetesen a békéltető testületeket is.

Az elfogadott törvény megfelel a Kormány által 2012. januárjában elfogadott IV. középtávú fogyasztóvédelmi politikában meghatározott célkitűzéseknek.

Adatlap békéltető testületi eljárás megindításához

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi  és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez panaszát beadhatja egy,  a kamaránk honlapjáról letölthető adatlapon is.

Adatlap békéltető testületi eljárás megindításához

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi  és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez panaszát beadhatja egy,  a kamaránk honlapjáról letölthető adatlapon is.

Termékbemutatók, internetes vásárlások – erősebb és hatékonyabb védelem, új szabályok

2012. szeptember 4.

Az elmúlt években a GYMS Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testületünknek nagyon sok olyan panasszal kellett foglalkoznia, amikor termékbemutatók alkalmával vagy esetleg internetes megrendelés útján károsították meg a fogyasztókat. A Kisalföldi Gazdaság kamarai lap is több alkalommal foglalkozott az ilyen értékesítési formák kapcsán jelentkező visszásságokkal. Ezért nagy örömmel fogadtuk azt a hírt, hogy az Európai Unió és így hazánk is szigorítani fogja az e kereskedelmi formákkal kapcsolatos jogszabályokat.

Hirdetmény

2011. szeptember 21.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kamara mellett működő Békéltető Testületben eljáró, közreműködő testületi tagokat keres.

Szakterületek: jog, építőipari kivitelezés, kereskedelem, szolgáltatások

Feltételek: felsőfokú végzettség, minimum két év szakmai gyakorlat, büntetlen előélet.

Kérjük, hogy jelentkezését 2011. szeptember 30-án 12 óráig szíveskedjen megküldeni levélben, elektronikus levélben vagy faxon a kamara Győr, Szt. István u. 10/a. címére, Pf. 673. 9001 levélcímére, kamara@gymskik.hu e-mail címére vagy a 96/520-291 faxszámára.

Tájékoztató a megyei Békéltető Testület 2010.évi munkájáról

2011. február 15.

 

Testületünkhöz érkezett bejelentések száma az előző évek tendenciájának megfelelően jelentős mértékben megemelkedett.

A határozattal lezárt ügyek száma 357 volt, ami az előző évhez képest mintegy 13  %-os növekedést jelentett.