Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

KÖZÉPPONTBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa és a Széchenyi Program Iroda által közösen szervezett - Középpontban a gazdaságfejlesztés – konferenciára.

Szakképzési hozzájárulás elszámolása

2017. február 22.

 

A rendezvény időpontja: 2017. március 1. /szerda/ 9,00 óra

 

Helyszíne: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

9021 Győr, Szent István u. 10/a., Baross Gábor konferenciaterem

 

Módosultak a kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás szabályai /2017-01-01/

Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet módosítása szerint az építésfelügyeleti hatóság ellenőrzi (vagy ellenőrizheti), hogy a kivitelező rendelkezik-e a kormányrendeletben meghatározott felelősségbiztosítással.

Figyelem! Szabályváltozás! 2017. január 1-től

Közeleg a határidő - 1% felajánlás egyéni vállalkozóként

2017. február 21.

Február 27-én jár le az idei adóbevallási időszak első határideje: az egyéni vállalkozók eddig adhatják le bevallásukat. Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente.   Alig egy hetünk maradt, ha egyéni vállalkozóként szeretnénk egy jó ügy szolgálatába állítani az adónk azon részét, amiről mi rendelkezhetünk. Mit tehetünk?

Innovációs kiállítás és találmányi vásár a Széchenyi István Egyetemen! Önnek is itt a helye!

2017. február 8.

Felhívás a VIII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron való térítésmentes részvételre! A kiállítás időpontja: 2017. április 12. Várjuk jelentkezését!

Szavazzunk egy Európai Üzleti Díjra esélyes megyebeli vállalkozásra!

Az Európai Üzleti Díj (European Business Awards – EBA) zsűrije a Nemzeti Bajnokok közé választotta a győrújbaráti Julius-Globe Kft-t a neves vállalkozói verseny első fordulójában. A cég most a második körben versenyez tovább, hogy elnyerje az „RSM Az Év Vállalkozója Díjat

Szavazni az alábbi linken lehet:

http://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/the-rsm-international-entrepreneur-of-the-year-award/19101

ÉRDEKEGYEZTETŐ FÓRUM AZ UNIÓS FORRÁSOKRÓL

Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az érdekképviseletekkel az uniós forrásokról folytatott egyeztetésen február 20-án Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

2017. április 1-től - Változások a jövedéki adózásban

Április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A hatályba lépés előtt a jövedéki termékkel foglalkozóknak érdemes odafigyelni az engedélyhez, illetve nyilvántartásba vételhez kapcsolódó határidőkre.

Az európai beruházási terv – befektetés a jövőbe

2017. február 13.

Az európai beruházási terv célja, hogy támogassa a vállalatok munkahelyteremtését és a gazdasági fellendülését. Ahhoz, hogy az európai beruházási terv sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy az érintettekhez eljusson minden szükséges információ. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete örömmel áll rendelkezésre, hogy segítse az érintettek minél szélesebb körének elérését

Vállalatirányítási rendszerek tapasztalatai a KKV vezetők klubjában!

2017. február 22.

Élénk érdeklődés, felhasználói és rendszer bevezetői vélemények, kérdezz – felelek, tapasztalat- és információátadás – Ez jellemezte a KKV vezetők klubjának február 21-i összejövetelét.

NAV - rendkívüli nyitvatartás Kapuváron

A bevallási időszakban heti két nap tart nyitva a NAV kapuvári ügyfélszolgálata

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának kapuvári ügyfélszolgálata (Kapuvár, Fő tér 22.) a bevallási időszakban megnövekedett ügyfélforgalom miatt

 

2017. február 7-től 2017. május 25-ig

– a csütörtöki ügyfélfogadási idő (9-15 óra) mellett –

keddenként is nyitva tart 9-15 óráig.

 

Az ügyfélszolgálatok nyitvatartási rendje a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) tekinthető meg.