Kamarai Szalon nyári kirándulása

KÖZKÍVÁNATRA AUGUSZTUS ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN LESZ! Úticél Szekszárd és környéke. Szabó Géza radiesztéta, parapszichológus előadásával, Százhalombatta, Kalocsa, Szekszárd, Villány, Máriagyűd nevezetességeinek megtekintésével és könnyed nyári kikapcsolódással  További információ a 06 20 955 3331-es telefonszámon kérhető.

Az MKIK támogatja a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban

 Parragh László az MKIK elnöke német példát említve úgy vélekedett, hogy nemzetközi szinten nem egyetemi rangsorokat kell nyerni, hanem versenyképességet. 2015 szeptembertől vezetik be a felsőoktatásban a duális képzést.

A magyar-román gazdasági kapcsolatok stratégiai jelentőségűek

2014. július 18.

Magyarország számára Románia Németország után a második legfontosabb exportpiac, a magyar export 6 százaléka irányul Romániába. Tavaly a két ország közötti kereskedelmi forgalom 6,7 milliárd euró volt, amelyben jelentős tételt képviseltek az energiahordozók, a gyógyszerek, az élelmiszer-ipari és gépipari termékek

Megjelent az Eurostars-2 pályázati felhívás!

2014. július 1.

2014. szeptember 11-i beadási határidővel ismét megnyílt az Eurostars-2 pályázati forrás! Kis- és közepes méretű vállalkozások nyújthatnak be pályázatot innovatív ötleteik megvalósításának támogatására.

Jó tudni - kereskedőknek

A mozgó zöldséges hogy adhat nyugtát? Megkérdeztük, így!  Többen úgy értelmezték, hogy a június 30-án megjelent NGM rendelet szerint régi pénztárgép nyugta adásra sem hasztnálható. A mellékletben megtekinthető a rendelet és a NAV is adott ki állásfoglalást.

A nyugta elhatárolásáról itt olvashatunk.

Jó tudni-friss jogszabály

Partnerrendezvény - Horizon 2020 - Kutatás, fejlesztés, innováció üzletember találkozó - Ostrava, Csehország

A Moraviai-Sziléziai Regionális Kereskedelmi Kamara kutatatás-fejlesztési üzletember találkozót szervez 2014. szeptember 2-án a csehországi Ostrava városában.

Innovációs vállalkozások jelentkezzenek

InnoTrans üzletember találkozó Berlinben

Az InnoTrans 2014 szállítmányozási, járműipari és beszállítói kiállításhoz kapcsolódva 2014. szeptember 23-26 között nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Berlinben. A B2B szervezett találkozók során új üzleti partnerek felkutatására, technológiai vagy K+F együttműködések kialakítására nyílik lehetőség.