Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Állásfoglalás - a hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásairól

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya közleményt adott ki  a hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásaival és a szükséges megelőző intézkedésekkel kapcsolatban. A hírt megnyitva elolvashatók az ajánlások.

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Szerdán 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Bemutatták a Győr-Moson-Sopron Megyei Erőforrástérkép kiadványt - Valós, hiteles, aktuális adatokkal szolgálva a gazdaságot

Sajtótájékoztatón mutatták be Győrben, június 6-án az első ízben megjelent megyei Erőforrástérkép kiadványt.  Mihalicz Antal kamara elnök (GYMSMKIK) köszöntőjében elmondta, hogy több évre visszavezethető az a partnerség, amelynek egy újszerű kiadványa a mostani. Örömét fejezte ki, hogy a kiadvány hasznos, segít a gazdasági döntések meghozatalában. Javasolta, hogy ez váljék hagyománnyá a jövőben. 

Partnerek

Tájékoztató az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról

2016. június 29.

A KEKKH által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldött tájékoztatóban összefoglalta az egyéni vállalkozói ügyek intézésében bekövetkezett legfontosabb módosításokat, amelyekkel egyszerűsíteni és gyorsítani kívánják az ügyintézést, ezáltal is megkönnyítve az ügyfelek helyzetét.

Céglátogatás a Nemak Győr Kft-nél!

2016. június 16.

A Kamara a vállalkozásokért elnevezésű tantárgy kiemelkedő eredményt elért hallgatói 2016. június 15-én látogatást tettek a Nemak Győr Kft-nél.

Üzemlátogatás a Pannon Hidrostal Kft-nél

2016. június 9.

Az Ipari Tagozat küldöttei 2016. május 30-án kihelyezett elnökségi ülés keretében üzemlátogatáson vettek részt a Nyúlon, a Pannon Hidrostal Kft-nél.

 

Új EU rendelet a közúti fuvarozás jogsértési kategóriákról!

2016. június 14.

Az Európai Bizottság 2016. március 18-án elfogadott EU 2016/403 számú rendeletében rögzítette a közúti fuvarozásra vonatkozó uniós jogszabályok azon súlyos megsértéseinek kategóriáit, típusait és fokát meghatározó közös jegyzékét, amelyek az adott közúti fuvarozó jó hírnevének elvesztését eredményezhetik. A jegyzék elérhető a hír mellékletében!

Szakmai program Bécsben!

2016. június 23.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri térségi elnöksége a kamarai női vállalkozói klubjával együttműködésben június 22-én szakmai programot valósított meg Bécsben.

BREXIT - öt jövőkép

2016. június 27.

Habár a britek többsége a Brexit mellett tette le a voksát a tegnapi népszavazáson, ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezzel az Egyesült Királyság automatikusan ki is lépett volna az Európai Unióból: a véleménynyilvánító népszavazás ugyanis nem köti jogilag a brit kormányzatot – hívja fel a figyelmet Posztl András, a DLA Piper Horváth és Társai Jogi Iroda ügyvezető partnere blogbejegyzésében. Az azonban biztos, hogy ezzel hosszú jogi, kereskedelmi és diplomáciai egyeztetések veszik majd kezdetüket az unió és a szigetország jövőbeni kapcsolatáról. Ez a kapcsolat várhatóan öt lehetséges modell egyikét követi majd, amelyek változó mértékben hatnak majd a jogi szabályozás változására és a kereskedelmi megállapodások tartalmára is, az azonban már most látható, hogy a Brexit többek között a munkajogra, a környezetvédelmi jogra, és a pénzügyi szolgáltatások szabályozására lehet drasztikus hatással. Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni együttműködésének lehetséges modelljeiről itt olvashat bővebben.

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Sikeres konferencia a munkaegészségügy, munkabiztonság és munkavédelem aktuális kérdéseiről!

2016. június 23.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari és Szolgáltatási Tagozata „Munkaegészségügy, munkavédelem, munkabiztonság – aktualitások, tudnivalók, szabályok" címmel tartott sikeres konferenciát vállalkozásvezetők részére június 21-én.

Céglátogatáson vettek részt a legsikeresebb Széchenyis hallgatók!

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri térségi elnöksége 2016. I. félévben is sikerrel menedzselte a „Kamara a vállalkozásokért” elnevezésű tantárgyat a Széchenyi István Egyetemen, melynek keretében a legjobb teljesítményt nyújtott hallgatók céglátogatásokon vehetnek részt.