Lapszemle - A vállalkozások számlázását is bekötik az adóhivatalhoz

2015. július 31.

Kézi számla adás /fotó MTI/

A nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára. Pankucsi Zoltán szerint a kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázórendszereit is az adóhivatalhoz. - írja a Napi Gazdaság lap.

Flottaautó - Már nálunk is bérelhetők az elektromos felső kategóriásak

2015. július 30.

A Tesla S modell június óta nálunk először elérhető. A felső kategóriás elektromos autót a gyártóval együttműködve a Business Lease kínálja, flottaautóként, tartós bérleti konstrukcióban. év végéig a szlovák és a cseh piacon is megjelenik majd.

Tesla elektromos autó 2015

Legyél az Év Példaképe! - Fiatal vállalkozók jelentkezését várja a Példakép Alapítvány

A harmadjára meghirdetett országos pályázaton olyan 40 év alatti vállalkozókat keresünk, akiknek munkája példaértékű lehet a fiatal generációk számára, és ösztönözheti őket álmaik megvalósítására és saját vállalkozásuk beindítására.

"MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" pályázati felhívás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 13. alkalommal hirdeti meg a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére kiírt országos pályázatát. A pályázat benyújtási határideje:  2015. augusztus 15.

Partnerrendezvény- A villámolvasás titkai - önkéntes tagjainknak kedvezménnyel

2015. július 14.

Villámolvasás tanfolyamot hirdet 2015. augusztus 11-13. között Kamaránk székházába a Relax-Med Kft. Az intenzív felkészítő tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék, elsajátítsák, és később tudatosan alkalmazni tudják a teljes elmés villámolvasás egyes lépéseit az ismeretszerzésben.

Bűnmegelőzési módszerek a szálláshely-szolgáltatási szektorban a növekvő migráció tükrében

Kamaránk Turisztikai Szakmai Osztálya ezúton szeretné meghívni a szálláshely-szolgáltatásban érintett vállalkozások képviselőit  a 2015. augusztus 11. (kedd) 10.00 órakor kezdődő „Bűnmegelőzési módszerek a szálláshely-szolgáltatási szektorban a növekvő migráció tükrében” című rendezvényére.

Pályázatok

  • A 2015 első félévében megjelent pályázatok feltételrendszere logikus, de nem egyszerű. Mellékelünk egy kivonatos anyagot. Javasolunk előzetes áttekintést, átgondolást.  Amennyiben pályázati, fejlesztési elképzelése van, kérjen tanácsot a koordinacio@gymskik.hu emailcímen a kamara pályázati szakértőjétől.

Kirándult a Kamarai Szalon!

Pozitív energiák, pozitív gondolatok, pozitív emberek! Ez jellemezte a Kamarai Szalon közösségének 2015. július 25-26-i kirándulását. (A hírt megnyitva, képgalériát is találunk! )

A volt IMF főtanácsadó aggódik az EU és a Kínai részvénypiacok zuhanása miatt

Barry Eichengreen könyörületességet és szolidaritást kér az európai döntéshozóktól. Az alapblog.hu-nak adott interjúban a Berkley Egyetem gazdaságtörténésze, az IMF volt főtanácsadója súlyos politikai válság kialakulásától tart Európában.

Valamennyi pályázathoz igényelgető a Széchenyi Támogatást megelőlegező és Önerő kiegészítő hitel, amelyekhez 5% kamattámogatás jár

Megjelentek az első várva várt, magyarországi kkv-k számára kiírásra kerülő gazdaságfejlesztési pályázatok, melyekhez a Széchenyi Önerő Kiegészítő és Támogatás Megelőlegező Hitelek (SZÖK / SZTM) igénybevétele is kapcsolódhat.