Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EKÁER módosítás a 3,5 tonna alatti járművekre vonatkozóan

A módosítás alapján 2016. augusztus 1-jétől EKAER bejelentési kötelezettséggel jár, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát

FIGYELEM! Változott a Munkavédelmi Törvény!

Munkavédelmi képviselő? A munkavédelmi törvény módosításával jelentősen bővül azon munkáltatók köre, akiknek a jövőben meg kell ismerkedniük ezzel az intézménnyel.

 

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75. §-a előírja, hogy munkavédelmi képviselőválasztást kell tartani minden olyan munkáltatónál, ahol a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalók létszáma eléri a 20 főt, az eddigi 50 fővel szemben (Módosítás hatályba lépésének dátuma: 2016. július 8.).

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Szerdán 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban.

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába - 2016. szeptember 25-30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Hekker veszély - figyeljünk cégünk adataira

Sajnos valós veszély les azokra a cégekre, amelyek elektronikus úton, kellő odafigyelés nélkül kezelik adataikat. Az MKIK egy valós  eseménysort tett közzé, ahol banki utalások kerültek hekkerek kezébe.

A Rába új megállapodással erősíti piaci pozícióit a csendes-óceáni térségben

A Rába megszilárdította a japán haszonjármű piacon elért beszállítói pozícióját a Sojitz Corporationnel most aláírt, öt évre szóló megállapodással. Ennek értelmében a társaság továbbra is futómű-modulokkal és főegységekkel látja el a japán OEM piacot. A megállapodás alapján a Rába különféle futómű-megoldásokat szállít több ezer, jellemzően áruszállításra tervezett középnehéz teherautóhoz és speciális alacsonypadlós buszhoz. Mindkét termékcsaládot a Rába fejlesztette és alakította a japán piac igényeire.

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

FORMULA STUDENT HUNGARY - ISMÉT NÉMET GYŐZELEM A GYŐRI VERSENYEN

A versenyt az X-MEDITOR Kft.hozta hazánkba és szervezi évről évre,. Nemzetközi elismertségét a magas mutatószám (a németországi futam 1-es szorzójához viszonyítva a magyar verseny 0,92-es értéke ad számszerűsíthető támpontot. A versenysorozat atyjaként számon tartott ausztrál Pat Clarke, valamint a szabályalkotó testületet vezető, amerikai Steve Sayovitz, az FS-mozgalom ikonikus alakjai ezúttal is tiszteletüket tették a versenyen. A hazai vendégek között államtitkár és országos kamara elnök is volt.

Fogyasztóvédelem - TOLLTARTÓ, SZÍNESCERUZA, RADÍR, TORNARUHA. BIZTONSÁGOSAK, MEGFELELŐEK?

A közelgő iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak.

Új EU rendelet a közúti fuvarozás jogsértési kategóriákról!

Az Európai Bizottság 2016. március 18-án elfogadott EU 2016/403 számú rendeletében rögzítette a közúti fuvarozásra vonatkozó uniós jogszabályok azon súlyos megsértéseinek kategóriáit, típusait és fokát meghatározó közös jegyzékét, amelyek az adott közúti fuvarozó jó hírnevének elvesztését eredményezhetik. A jegyzék elérhető a hír mellékletében!

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Információk az Agrárkamara tömeges felszólításaival kapcsolatban

Agrárkamarai tagság a törvény erejénél fogva?

Kereskedelmi és Iparkamara és/vagy Agrárkamara? - Jó tudni, hova tartoznak az egyes vállalkozások!

A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, ezért kamránk szeretne segítséget nyújtani a vállakozásoknak az egyes esetek tisztázásában.