"MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" pályázati felhívás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 13. alkalommal hirdeti meg a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére kiírt országos pályázatát. A pályázat benyújtási határideje:  2015. augusztus 15.

HACCP tanfolyam indul a Kamarában!

2015. augusztus 3.

A GYMSKIK 2015. október 5-én indítja el HACCP tanfolyamát az érdeklődők számára. A képzés célja az élelmiszer-előállításban, kereskedelemben, vendéglátásban dolgozó szakemberek képzése, továbbképzése annak érdekében, hogy a HACCP rendszer kialakításához, bevezetéséhez, működtetéséhez, rendszeres felügyeletéhez elegendő elméleti és gyakorlati ismeretet szerezzenek. Már most lehet jelentkezni!

Pályázatok

  • A 2015 első félévében megjelent pályázatok feltételrendszere logikus, de nem egyszerű. Mellékelünk egy kivonatos anyagot. Javasolunk előzetes áttekintést, átgondolást.  Amennyiben pályázati, fejlesztési elképzelése van, kérjen tanácsot a koordinacio@gymskik.hu emailcímen a kamara pályázati szakértőjétől.

EU - Legkésőbb 2030-ra a Duna egész évben legyen jól hajózható!

2015. augusztus 3.

2015. július végén, Budapesten, együttműködési megállapodást írt alá a Duna Bizottság és az Európai Bizottság. A két testület közti együttműködés szorosabbá tételéről és a Duna Bizottság uniós forráshoz jutásáról is szó van. Franciaország és maga az EU Bizottsága is jelezte: szeretne részes félként a Duna Bizottság tagja lenni.

Dunai vízlépcsőre is szükség lehet

Valamennyi pályázathoz igényelgető a Széchenyi Támogatást megelőlegező és Önerő kiegészítő hitel, amelyekhez 5% kamattámogatás jár

Megjelentek az első várva várt, magyarországi kkv-k számára kiírásra kerülő gazdaságfejlesztési pályázatok, melyekhez a Széchenyi Önerő Kiegészítő és Támogatás Megelőlegező Hitelek (SZÖK / SZTM) igénybevétele is kapcsolódhat.

Bűnmegelőzési módszerek a szálláshely-szolgáltatási szektorban a növekvő migráció tükrében

Kamaránk Turisztikai Szakmai Osztálya ezúton szeretné meghívni a szálláshely-szolgáltatásban érintett vállalkozások képviselőit  a 2015. augusztus 11. (kedd) 10.00 órakor kezdődő „Bűnmegelőzési módszerek a szálláshely-szolgáltatási szektorban a növekvő migráció tükrében” című rendezvényére.

Partnerrendezvény- A villámolvasás titkai - önkéntes tagjainknak kedvezménnyel

Villámolvasás tanfolyamot hirdet 2015. augusztus 11-13. között Kamaránk székházába a Relax-Med Kft. Az intenzív felkészítő tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék, elsajátítsák, és később tudatosan alkalmazni tudják a teljes elmés villámolvasás egyes lépéseit az ismeretszerzésben.

Legyél az Év Példaképe! - Fiatal vállalkozók jelentkezését várja a Példakép Alapítvány

A harmadjára meghirdetett országos pályázaton olyan 40 év alatti vállalkozókat keresünk, akiknek munkája példaértékű lehet a fiatal generációk számára, és ösztönözheti őket álmaik megvalósítására és saját vállalkozásuk beindítására.

Fogyasztóvédelem - Biztonságos a napszemüvege? Mire kell figyelni a vásárlásnál?

Három napszemüveg akadt fent a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálatán. A jó napszemüveg lencséje maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a szembe jutó fény erősségét, egyenletesen szűri a különböző színeket, nem torzít, és sérülésmentes.

Milyen a jó napszemüveg 2015