Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fogyasztóvédelem - TOLLTARTÓ, SZÍNESCERUZA, RADÍR, TORNARUHA. BIZTONSÁGOSAK, MEGFELELŐEK?

A közelgő iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak.

Szakképzési tanévnyitó – zsákutcából a jövőbe vezető út

Több százan vettek részt - szakképzési centrumok vezetői, szakemberek, oktatók - az előadásokkal egybekötött tanévnyitón, augusztus 29-én hétfőn, Kecskeméten, az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón, a Hírös Agóra színháztermében. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében Szilágyi Áron kétszeres olimpiai aranyérmes kardozót idézte, aki szerint azzal a vívással, amivel 2012-ben Londonban nyert, idén Rio de Janeiro-ban nem lett volna bajnok.

Szakképzési tanévnyitó 2016. Kecskemét

Új EU rendelet a közúti fuvarozás jogsértési kategóriákról!

Az Európai Bizottság 2016. március 18-án elfogadott EU 2016/403 számú rendeletében rögzítette a közúti fuvarozásra vonatkozó uniós jogszabályok azon súlyos megsértéseinek kategóriáit, típusait és fokát meghatározó közös jegyzékét, amelyek az adott közúti fuvarozó jó hírnevének elvesztését eredményezhetik. A jegyzék elérhető a hír mellékletében!

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Szerdán 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban.

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába - 2016. szeptember 25-30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Információk az Agrárkamara tömeges felszólításaival kapcsolatban

Agrárkamarai tagság a törvény erejénél fogva?

Kereskedelmi és Iparkamara és/vagy Agrárkamara? - Jó tudni, hova tartoznak az egyes vállalkozások!

A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, ezért kamránk szeretne segítséget nyújtani a vállakozásoknak az egyes esetek tisztázásában.

Jó tudni - a kamarai választásokról 2016.

Müller Sándor a Választási Bizottság és Krasznai Zoltán a Jelölölő Bizottság elnökei tartottak tájékoztatót a Kamarai magazin műsorban. Várják a vállalkozásvezetőket jelölésre, szavazásra a megadott időpontokban és tagozatok szerint Győrben, Mosonmagyaróváron, Csornán, .

EEN Nyílt Nap 2016. szeptember 9. Sopron

Ha még nem ismeri az Enterprise Europe Network szolgáltatásait, vagy ha ismeri, de további kérdése van, információt gyűjtene, látogasson el Sopronba, az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat helyszínén tartandó EEN Nyílt Napra.

Időpont:            2016. szeptember 9.

Helyszín:          Sopron, Novomatic Aréna, az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat helyszínén.

9400 Sopron, Lackner Kristóf u.48.

EEN az InnoLignumon 2016

FIGYELEM! Változott a Munkavédelmi Törvény!

Munkavédelmi képviselő? A munkavédelmi törvény módosításával jelentősen bővül azon munkáltatók köre, akiknek a jövőben meg kell ismerkedniük ezzel az intézménnyel.

 

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75. §-a előírja, hogy munkavédelmi képviselőválasztást kell tartani minden olyan munkáltatónál, ahol a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalók létszáma eléri a 20 főt, az eddigi 50 fővel szemben (Módosítás hatályba lépésének dátuma: 2016. július 8.).

EKÁER módosítás a 3,5 tonna alatti járművekre vonatkozóan

A módosítás alapján 2016. augusztus 1-jétől EKAER bejelentési kötelezettséggel jár, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Pályaorientáció - Friss elemzés jelent meg az általános iskolások pályaválasztásáról

Az MKIK GVI tanulmánya a pályaválasztás előtt álló, hetedik osztályos általános iskolás tanulók továbbtanulás és szakmaválasztás iránti érdeklődését vizsgálja. Több, mint 9 ezer hetedik osztályos tanulót kerestek fel a területi kamarák szakértői. Az állatgondozás, a szakácsmesterség és a számítógépes munka a legnépszerűbb a diákok körében.

Hekker veszély - figyeljünk cégünk adataira

Sajnos valós veszély les azokra a cégekre, amelyek elektronikus úton, kellő odafigyelés nélkül kezelik adataikat. Az MKIK egy valós  eseménysort tett közzé, ahol banki utalások kerültek hekkerek kezébe.