Jó tudni - kereskedőknek

A mozgó zöldséges hogy adhat nyugtát? Megkérdeztük, így!  Többen úgy értelmezték, hogy a június 30-án megjelent NGM rendelet szerint régi pénztárgép nyugta adásra sem hasztnálható. A mellékletben megtekinthető a rendelet és a NAV is adott ki állásfoglalást.

A nyugta elhatárolásáról itt olvashatunk.

Jó tudni-friss jogszabály

Kreatív vállalkozások jelentkezését várjuk!

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által elnyert projekt fő feladata a magyar-osztrák határtérségben a kreatív gazdaság vállalkozásainak, szereplőinek támogatása határon átnyúló, értéklánc alapú együttműködés kialakítása és fejlesztése által.

A  projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

 

Az MKIK támogatja a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban

 Parragh László az MKIK elnöke német példát említve úgy vélekedett, hogy nemzetközi szinten nem egyetemi rangsorokat kell nyerni, hanem versenyképességet. 2015 szeptembertől vezetik be a felsőoktatásban a duális képzést.

Módosul a reklámadó törvény – Hasznos információk vállalkozásoknak Győrben

2014. július 28.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a PwC Magyarország szeretettel meghívja Önt „Módosul a reklámadó törvény – Hasznos információk vállalkozásoknak” címmel szervezettszakmaielőadására.

Partnerrendezvény - Horizon 2020 - Kutatás, fejlesztés, innováció üzletember találkozó - Ostrava, Csehország

A Moraviai-Sziléziai Regionális Kereskedelmi Kamara kutatatás-fejlesztési üzletember találkozót szervez 2014. szeptember 2-án a csehországi Ostrava városában.

Innovációs vállalkozások jelentkezzenek

Az EU és az ipar között létrejött partnerprojektek mától pályázhatnak az első 1 milliárd euróra – a cél az innováció fellendítése

2014. július 18.

Az EU, a magánszféra és a tagállamok közötti kutatási partnerségek ma tették közzé első pályázati és partnerségi felhívásaikat az EU 80 milliárd eurós kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 keretében. Az összesen 1,13 milliárd euró értékű közfinanszírozásból, amelyet a magánpartnerek hasonló összeggel egészítenek ki, először olyan projekteket fognak támogatni, amelyek az emberek életminőségét és az európai ipar nemzetközi versenyképességét hivatottak javítani.Hogy milyen témák tartoznak ide? Pl. a cukorbetegség és különféle szembetegségek új kezelési módjai vagy a hidrogénmeghajtású közúti járművek tucatjainak bevezetése, illetve a hidrogéntöltő állomások kiépítése

CREATIVE Expo Sopron, 2014. október 1-4.

A kreatív ipar legnagyobb seregszemléje magyar-osztrák vállalkozásokkal, szakmai szervezetekkel! Az Ön vállalkozásának is ott a helye! Térítésmentes kiállítási lehetőség!