Kamarai Szalon nyári kirándulása

KÖZKÍVÁNATRA AUGUSZTUS ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN LESZ! Úticél Szekszárd és környéke. Szabó Géza radiesztéta, parapszichológus előadásával, Százhalombatta, Kalocsa, Szekszárd, Villány, Máriagyűd nevezetességeinek megtekintésével és könnyed nyári kikapcsolódással  További információ a 06 20 955 3331-es telefonszámon kérhető.

Az MKIK támogatja a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban

 Parragh László az MKIK elnöke német példát említve úgy vélekedett, hogy nemzetközi szinten nem egyetemi rangsorokat kell nyerni, hanem versenyképességet. 2015 szeptembertől vezetik be a felsőoktatásban a duális képzést.

A magyar-román gazdasági kapcsolatok stratégiai jelentőségűek

2014. július 18.

Magyarország számára Románia Németország után a második legfontosabb exportpiac, a magyar export 6 százaléka irányul Romániába. Tavaly a két ország közötti kereskedelmi forgalom 6,7 milliárd euró volt, amelyben jelentős tételt képviseltek az energiahordozók, a gyógyszerek, az élelmiszer-ipari és gépipari termékek

CREATIVE Expo Sopron, 2014. október 1-4.

A kreatív ipar legnagyobb seregszemléje magyar-osztrák vállalkozásokkal, szakmai szervezetekkel! Az Ön vállalkozásának is ott a helye! Térítésmentes kiállítási lehetőség!

Jó tudni - kereskedőknek

A mozgó zöldséges hogy adhat nyugtát? Megkérdeztük, így!  Többen úgy értelmezték, hogy a június 30-án megjelent NGM rendelet szerint régi pénztárgép nyugta adásra sem hasztnálható. A mellékletben megtekinthető a rendelet és a NAV is adott ki állásfoglalást.

A nyugta elhatárolásáról itt olvashatunk.

Jó tudni-friss jogszabály

Partnerrendezvény - Horizon 2020 - Kutatás, fejlesztés, innováció üzletember találkozó - Ostrava, Csehország

A Moraviai-Sziléziai Regionális Kereskedelmi Kamara kutatatás-fejlesztési üzletember találkozót szervez 2014. szeptember 2-án a csehországi Ostrava városában.

Innovációs vállalkozások jelentkezzenek

Kreatív vállalkozások jelentkezését várjuk!

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által elnyert projekt fő feladata a magyar-osztrák határtérségben a kreatív gazdaság vállalkozásainak, szereplőinek támogatása határon átnyúló, értéklánc alapú együttműködés kialakítása és fejlesztése által.

A  projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.